BİY

20 Ekim 2008 Pazartesi

Trakya'da futbol




Türkiye'de profesyonel futbolun oynanmadığı iki bölge var.Güneydoğu Anadolu ile Trakya bölgesi...Yani refah düzeyinin en yüksek olduğu yer ile en az olduğu yerde profesyonel futbol olmaması işin ironik yanı.Ayrıca 1.lig de trakya doğumlu çok az futbolcu olması da cabası...

Bir iki futbolcu var tanıdığımız Trakya'dan...Emrah Eren bu isimlerden en çok bilineni.Galatasaray'da oynamışlığı var.Trabzon'da kaptanlık yaptı.Ama hiçbir trakya takımında oynamışlığı yoktur.Silivri Fener köylü olup bizim mahallede bir sokak düğününde tanışıklığımız vardır.

Göksel Akıncı da aynı şekilde trakyalı olduğunu bildiğim isimlerden.Göksel deyince aklımızda pek birşey oluşmuyor olabilir ama 2003'deki Göztepe-Galatasaray maçı deyince bir şimşek çkar eminim.O sene göztepe küme düşerken,o maçtaki oyunuyla çok konuşulmuştu.

Belki de Trakya-futbol deyince akla ilk gelen isim tabii Fatih AKYEL geliyor.Tekirdağ-Saray'lı olup orda kendi adına bir park da var.

Şu anda Türk futbolunun en önemli isminin de damarlarında trakya kanı var.Arda Turan'ın Fatih doğumlu olmasına rağmen ailesinin Edirneli olduğunu biliyoruz.

Peki trakya'da futbol hiç mi başarıyı tatmadı.Tattı ama bunun için biraz geriye gitmemiz gerekiyor.Tabii ki herkesin çok iyi bildiği LÜLEBURGAZ MUCİZESİ...Lüleburgazın 1978-1980 sezonuda 2.ligde oynadığı dönemde Türkiye Kupası'nda oynadığı Hem Beşiktaş,hem de Fenerbahce'yi eleyerek öne çıkmıştı.rivayete göre lüleburgazsporun beşiktaş ın ardından fenerbahçeyi elemesinden sonra bazı gazetecilere demeç veren lüleburgazspor un bir yöneticisi " bizim başarımızın sırrı ne biliyor musunuz? takımın kadrosuna dikkat ettiniz mi? isa musa mehmet mustafa... eeee peygamberler sülalesi bizde, bize dokunan böyle çarpılır işte" demiştir.

4 yorum:

blanka dedi ki...

Profesyonel liglerde sadece Lüleburgazspor var.Yani bir tane de olsa takımımız var. :)
Oyuncu konusuna gelirsek;
Serdar Kulbilge Hayraboluludur,
geçen sene Altay'dan Ç.rizeye transfer olan Mehmet Şen Burgazlıdır,
Ankaragücünden İlkem kırklarelilidir.
Uğur Uçar Galatasaray altyapısında yetişmesine karşın Burgazlıdır.
Şimdilik aklıma gelenler bunlar.

Protanopia dedi ki...

Güneyoğu'da futbol yok demişsiniz ama Gaziantep Süper Ligde. Diyarbakır ve Gaziantep BB. Bank Asya'da.

TFF ikinci ligde 6 takım var linki burada.

http://www.tff.org/Default.aspx?pageID=415&grupID=495#hmac

Üçüncü ligi yazmadım daha.

Trakya için haklısınız ama :D

TOPRAKSAHA dedi ki...

Ben aslen Çorlulu'yum;ancak bir kaç yıldır İnegöl'de oturuyorum.Ayrıca 4 yıl da Edirne'de yaşadım.Doğrusu,tek başına İnegöl'de bile tüm Trakya'dan fazla futbolcu yetişiyor.
Yıllardır,sorduğun soruyu ben de çok düşündüm.Sanırım Trakya insanının spor ve futboldan öncelikli dertleri var.Trakya'da aileler okuyup,meslek sahibi olmayı,iş hayatına atılıp para kazanmayı ön planda tutuyorlar.Futbol ve spor amaç değil,bir hobi olarak düşünülüyor.
Bu arada benim bilidiğim en ünlü Trakyalı futbolcu milli takım ve Trabzonspor'da oynanyan Orhan Çıkrıkçı.Bildiğime göre Çorlu'nun Ahımehmet köyündendir.Bir de yine Çorluspor'dan yetişen Osman Galatasaray'a Erdal Gençlerbirliği'ne gitmişti 90'lı yıllarda.Maceraları kısa sürmüştü.

tierra dedi ki...

orhan da lüeburgazlıdır... Ahmetbey Lüleburgaza bağlı bir beldedir!