BİY

24 Aralık 2008 Çarşamba


Apertura'da Boca şampiyon , River sonuncu!!

Arjantin Apertura'nın üçlü play-off mücadelesinin sonuncusunda Tigre'ye 1-0 yenilmesine rağmen Boca şampiyonluğunu ilan etti.
Arjantin Apertura Ligi'ni 39'ar puanla ilk üç sırada bitiren Tigre, Boca Juniors ve San Lorenzo şampiyonu belirlemek için üçlü play-off'ta mücadele ettiler.İlk maçında San lorenzo'yu 3 - 1 yenen Boca son maçında Tigre'ye 1-0 yenilmesine rağmen averajla 23. şampiyonluğunu ilan ettiler.
İlginç olan yıllardır şampiyonluk için yarıştığı ezeli rakibi River Plate'nin bu sezon ki performansı oldu.River Plate ligde oynadığı 19 maçta aldığı 2 galibiyet 8 beraberlik 9 mağlubiyetle son sırada yer aldı.Dünyanın en büyük derbisi olarak adlandırılan Boca Jouniors -River Plate arasındaki bu fark son yıllarda görülmemişti.
Bu rekabetin bir benzeride Fenerbahçe - Galatasaray arasında yıllardır vardır.Süper lig'de birkaç Anadolu takımımız şampiyonluk kovalarken büyüklerden biride aşağılarda düşmeme mücadelesi içinde olur mu demek geçiyor içimizde.Keşke öyle olsa ve ligimizin kalitesi biraz daha artsa.

Hiç yorum yok: