BİY

29 Aralık 2008 Pazartesi

Stevie G kodeste


Bilirsiniz İngiltere'de futbolcuların karıştığı bar kavgaları çoktur.Alan Smith ile beraber zamanın birçok Leeds United'lı oyuncu bar kavgalarında adı anılmıştır.Bu sefer de koskoca Liverpool kaptanını da içeri almışlar.
Ben bu tip şeyleri duyunca hep aklıma beşiktaşlı bir arkadaşımın FBI tişörtüyle Kazan'ın önünden geçerken yediği dayak aklıma geliyor.Tabii en azından kavgaya Delgado girmiyo bu ülkede :))

28 Aralık 2008 Pazar

Ecnebi Brezilyası Türkiye'ye nasıl bakıyor

Ba'de harabül Bosna

Deyimin aslı, malûm: Ba'de harabül Bosna, 'Bosna harap olduktan sonra ne önemi var' manasına. Ama 'her şeye rağmen' moralini yüksek tutmayı bilen Bosnalılara, futbol da merhem oluyor.
Wolfsburg forması giyen Edin Dzeko ve Zvjezdan Misimović son yıllarda bu ülkeden çıkan futbolculardan ikisi.
Almanya Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'un en etkili oyuncularından biri olan Misimovic 5 Haziran 1982 tarihinde Münih'te doğdu.Sırasıyla Bayern münih alt yapı ,Bochum ,Nürnberg te oynadıktan sonra Felix Magahtın isteğiyle geçen sezon başında Wolfsburga transfer oldu.
Bir başka Wolfsburg oyuncusu Edin Dzeko... Wolfsburg'un ileri uçtaki 3 önemli isminden biri olan Dzeko 17 Mart 1986 tarihinde (Yugoslavya) Doboj'da dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine 2003 yılında ülkesinin takımlarından FK Zeljeznicar'da başladı. Dzeko, hava toplarındaki hakimiyetinin yanı sıra, fırsatçılığıyla da ön plana çıkıyor.

Bu oyunculara dikkat!
Bundesliga'ya bu sezon renk katan Hoffenheim'ın en etkili gol silahı İbisevic, 6 Ağustos 1984 tarihinde Vlasenica'da ilk kez gözlerini açtı. Profesyonel futbolculuğa 2003'te Amerika Ligi takımlarından St. Louis Strikers takımında başladı.
2007-08 sezonu başında Hoffenheim'a transfer olan İbisevic burada kendini buldu.Şu an ligde attığı 18 golle gol krallığında da ilk sırada.
Vedad İbisevic gibi Hoffenheim forması giyen Salihovic 8 Ekim 1984 Zvornik (Yugoslavya) doğumlu. Futbola profesyonel olarak Hertha Berlin'de başladı.2006 yılında Hoffenheim'a transfer olan Salihovic, yeni takımında sergilediği performansla dikkatleri çekti. Salihovic, takımı Hoffenheim'ın Bundesliga'ya çıkmasında attığı 6 gol ve yaptığı 15 asistle büyük pay sahibi olmuştu. Duran toplarda da etkili olan Salihovic yeni sezona da hızlı bir başlangıç yaptı .
2010 dünya kupası elemerinde bizim grupta yer alan bosna hersek bu oyuncular sayesinde bizi ekarte edip şampiyoanya katılabilirmi bilinmez ama iyi bi nesil yetiştiği kesin.....

24 Aralık 2008 Çarşamba

...YENİ ELEMAN ALDIK...HAHAHA

Sevgili Okuyucu
Çok sevdiğim bir arkadaşım ve de futbol bilgisine inandığım arkadaşım Kezman artık burda yazacak.Kezman lakabı da Fener'e gelmeyen çok önce alınmıştır...
bilgilerinize arz ederim :)

Apertura'da Boca şampiyon , River sonuncu!!

Arjantin Apertura'nın üçlü play-off mücadelesinin sonuncusunda Tigre'ye 1-0 yenilmesine rağmen Boca şampiyonluğunu ilan etti.
Arjantin Apertura Ligi'ni 39'ar puanla ilk üç sırada bitiren Tigre, Boca Juniors ve San Lorenzo şampiyonu belirlemek için üçlü play-off'ta mücadele ettiler.İlk maçında San lorenzo'yu 3 - 1 yenen Boca son maçında Tigre'ye 1-0 yenilmesine rağmen averajla 23. şampiyonluğunu ilan ettiler.
İlginç olan yıllardır şampiyonluk için yarıştığı ezeli rakibi River Plate'nin bu sezon ki performansı oldu.River Plate ligde oynadığı 19 maçta aldığı 2 galibiyet 8 beraberlik 9 mağlubiyetle son sırada yer aldı.Dünyanın en büyük derbisi olarak adlandırılan Boca Jouniors -River Plate arasındaki bu fark son yıllarda görülmemişti.
Bu rekabetin bir benzeride Fenerbahçe - Galatasaray arasında yıllardır vardır.Süper lig'de birkaç Anadolu takımımız şampiyonluk kovalarken büyüklerden biride aşağılarda düşmeme mücadelesi içinde olur mu demek geçiyor içimizde.Keşke öyle olsa ve ligimizin kalitesi biraz daha artsa.

23 Aralık 2008 Salı

Bir haber...bir Aurelio


Yarın gazetelerinizin spor sayfalarında "milli futbolcu Mehmet Aurelio ispanyol basınına şöyle dedi böyle dedi" manşetlerini görmeden önce ben size ne yazacaklarını söyliyim.
Efendim ,ispanyol basını devamlı bir yerlere göndermek peşinde olduğundan devamlı ne yapcan ne etcen türünden sorular.Tabii bunun nedeni 10 milyon avroluk tazminatla istediği yere gidebilecek olması.Ee tabii böyle bi oyuncu için 10 milyon euro verecek klüp çok...YÖNETİM KURULUMUZ SAOLSUN bu adamı bedavaya gönderirken pişman olduğu gibi onlar da pişman olmak istemiyorlar.

Memo da hep aynı şeyleri söylüyor."Ben mutluyum,2011'e kadar sözleşmem var.Ama hiçkimse ilerde ne olur bilemez" diyerek de açık kapı bırakıyor spekülasyonlara.
Bi de Real Betis-Sevilla derbisi için konuşuyor.Biz geçen sene Sanchez Pizjuan'dan eli boş dönmedik.O zaferin tadını bilirim" gibisinden konuşuyor.

22 Aralık 2008 Pazartesi

Madrid'in Alışveriş Listesi


Madrid transfer dönemine hızlı başladı bildiğiniz gibi.Lassana Diarra'nın gelişinden sonra hedef "Krasic" Marca'ya göre.

YANGIN ÇIKARTILAN POZİSYON

21 Aralık 2008 Pazar

YETER HAKKATEN


böyle bir maçtan sonra bile AZ BİLE YAPTILAR deme cesaretini gösterebilmek korkunç.

David Fash-am


I am here for football,not the fashion

bir öneri


Beşiktaş-Galatasaray maçının ilk yarısı sarmamışsa size bir alternatif.
Villareal-Barcelona maçı'nda Nihat sonunda ilk 11 başlıycak.Rossi-Nihat ikilisi Messi-Etoo'ya karşı.

SİMPLİ DI BEST

15 Aralık 2008 Pazartesi

Cillop gibi stad


Yukarda gördüğünüz stad yeni White Hart Lane.Yeni adı herhalde farklı olacak çünkü yukarda da gördüğünüz gibi isim hakkını satışa çıkaracaklar.Stad White Hart Lane'in yanına yapılacak böylece yeni bir yere taşınmak zorunda kalmayacaklar.Daha önce Leeds United'ın stadı Ellen Road'u tasarlayan firma KSS projenin sahibi.
Başkan Daniel Levy'nin dediğine göre bu stad seyircinin maçı yaşamasını en iyi şekilde sağlayacak.Stadyum bu özelliğiyle türünün ilk örneği olacak.Yani HD televizyondan daha iyisini sunacağı rivayet ediliyor stadyumun.

KA-FA 1500







Bu aralar dağıtmış futbolcu resmi çok buluyoruz.Malum Noel...Ama bu resimler biraz farklı.Bu futbolcuların hepsi aynı yerden çıkıyorlar.Movida adında Londra'nın Reina'sı tadında bir yer...Mnchester United ve Arsenalli futbolcular sahadaki rekabeti sadece sahada bırakmışlar anlaşılan :))))

14 Aralık 2008 Pazar

sen bana bir EL CLASSİCO...


Bu Barcelona bir başka...Bu Madrid de bambaşka...Tabii böyle olunca futbolun tek bir yarı sahada oynandığı bir maça dönüştü.Bütün maç Messi,Etoo,Henry üçlüsüne karşı Salgado,Cannavaro,Ramos arasında oynandı.Tam iki tane iyi kontradan pozisyon elde etti Madrid ama genel olarak Valdes terlemedi

Ayrıca maçtan sonra Madrid medyası çok fazla saçmaladı tabii.Schüster'i gönderenlerin nerdeyse onlar olduğu için Ramos'a destek %100.Şöyle bir maçtan sonra hala "Real'in başı dik" diyebiliyorlarsa nedeni de ondandır.

Allahtan Casillas o penaltıyı kurtardı.Yoksa başlıkları düşünmek bile istemiyorum.

1 Aralık 2008 Pazartesi

Her Yerde Bulabileceğiniz Bir Haber




Huntelaar,Nistelrooy'un yokluğunu kim dolduracak sorusuna noktayı koydu.Bu haber Aceto'da görebileceğiniz türden bir haber ,heralde görmedi.Huntelaar'ı yarın büyük ihtimalle Real Madrid formasıyla top sektirirken göreceksiniz.Hollandalı saltanatı Barcelona'nın tarzıydı ama saltanat babadan oğula geçmiş gibi görünüyor :))))