BİY

17 Ocak 2009 Cumartesi

Çok YAZIK!!!!!


Bu yazıyı yazmamayı çok isterdim.Fener veya Galatasaray taraflarından en az birinin bi organizasyon yapmasını bekledim.Bi işaret,bi yemek en azından taraftarlar arasında.100 yıllık rekabetin tarafları hiçbi şey yapmadı şu ana kadar.Yani Galatasaray'ı Galatasaray yapan Fenerbahce'yi Fenerbahce yapan bu gelenek kutlanamadı.

Biz bu kadar mı birbirimizden nefret mi ediyoruz?.Yoksa biraraya gelmek istiyoruz da popülizm beynimizdeki bütün sinirleri ele mi geçirdi?

Bu ülkede orjinal kalan,geleneği olan 2-3 şeyden biridir bu derbi.Sadece meşin yuvarlak ile açıklamaya çalışmak saçmalık olur.Daha farklı bir şeydir kutsaldır bu yüzyıllık çekişme.

Bu ülke topraklarında günün şartlarına ayak uydurararak geleneğinden kopmayan yegane olgudur!

Staddaki Fenerbahce müzesini gezenler bilir,ordaki dökümanların çoğu Galatsaray Müzesi'nden gelmiştir.Aynı şey Galatasaray Müzesi'nde de geçerlidir heralde.

Böyle bir geleneğe sahip olan rekabetin kutlanamaması beni sadece futbol açısından endişelendirmiyor,ülke içinde farklı düşünüp de aynı amaç uğrunda işler yapılamayacağını da gösteriyor.Aynı İsrail'i protesto edenlerin bir bölümünün Beyazıt'ta ,bir bölümünün de Taksim'de toplanması gibi.Aynı amaç uğruna bile birleşemeyen insanlar,bu ülkenin gelişmesini nasıl bekleyebilirler?

Derbimize sahip çıkmalıydık!Ne yöneticileri bişey yapabildi ne de taraftarları iki tarafın!Eğer şu günü kutlayamayacak kadar birbirimize uzaksak "DÜNYA DERBİSİ" nasıl olabiliyoruz.

Demek ki yönetenleri de taraftarı da bu rekabeti saygı duyulacak birşey olarak görmüyorlar.Peki geleneğe saygı duymuyorsanız niye bu maçlarda yaygara kopartıyorsunuz.Bu rekabeti kutlarken sade bir internet mesajıyla yetinmek,zaten bu iki klübü yönetenlerin takımlarını bu kadar değerli kılan bu geleneğe ne kadar saygı duyduklarını gösterir.

Hiç yorum yok: