BİY

4 Haziran 2012 Pazartesi

Dirk Kuyt Fenerbahçe'de

Fenerbahçe sezonun ilk önemli transferini yaptı ve Liverpool'dan 32 yaşındaki Hollandalı oyuncu Dirk Kuyt'ı renklerine bağladı.

Açıkçası söylemek gerekirse Dirk Kuyt'ı Liverpool'da oynarken pek beğenmezdim. Çok farklı bir oyun ortaya koymayan düz bir oyuncuydu. Ama bunda suç Kuyt'ta değil Rafa Benitez'deydi. Çünkü asıl mevkisi santrofor olan Kuyt'ı sağ kanatta kullanıyordu. Ancak Kuyt saha içerisinde çok çalışarak takımına oldukça katkı sağlayan bir futbolcu oldu her zaman. Hem takım savunmasına katkı veren hem de takımın gol yükünü çeken oyunculardan biri oldu. Hatta öyle ki milli takımda bile Kuyt'ı teknik direktörler Liverpool'daki gibi oynattılar.

Doğrusunu söylemek gerekirse Fenerbahçe başarılı bir transfer yaptı. Öncelikle Türkiye Ligi için aranan tüm özellikler Kuyt'ta mevcut. Güçlü fiziği ve devamlılığa tam bir istikrar abidesi. Ayrıca formayı verdiğiniz zaman kesinlikle güvenebileceğiniz tam bir profesyonel. Aynı zamanda sağ taraftan neredeyse hiç skor üretemeyen Fenerbahçe'nin bu sorununu da çözeceğinden kimsenin şüphesi olmasın.

Sonuç olarak Kuyt transferi Fenerbahçe camiasına hayırlı olsun.


Hiç yorum yok: