BİY

28 Aralık 2008 Pazar

Ba'de harabül Bosna

Deyimin aslı, malûm: Ba'de harabül Bosna, 'Bosna harap olduktan sonra ne önemi var' manasına. Ama 'her şeye rağmen' moralini yüksek tutmayı bilen Bosnalılara, futbol da merhem oluyor.
Wolfsburg forması giyen Edin Dzeko ve Zvjezdan Misimović son yıllarda bu ülkeden çıkan futbolculardan ikisi.
Almanya Ligi (Bundesliga) takımlarından Wolfsburg'un en etkili oyuncularından biri olan Misimovic 5 Haziran 1982 tarihinde Münih'te doğdu.Sırasıyla Bayern münih alt yapı ,Bochum ,Nürnberg te oynadıktan sonra Felix Magahtın isteğiyle geçen sezon başında Wolfsburga transfer oldu.
Bir başka Wolfsburg oyuncusu Edin Dzeko... Wolfsburg'un ileri uçtaki 3 önemli isminden biri olan Dzeko 17 Mart 1986 tarihinde (Yugoslavya) Doboj'da dünyaya geldi. Futbolculuk kariyerine 2003 yılında ülkesinin takımlarından FK Zeljeznicar'da başladı. Dzeko, hava toplarındaki hakimiyetinin yanı sıra, fırsatçılığıyla da ön plana çıkıyor.

Bu oyunculara dikkat!
Bundesliga'ya bu sezon renk katan Hoffenheim'ın en etkili gol silahı İbisevic, 6 Ağustos 1984 tarihinde Vlasenica'da ilk kez gözlerini açtı. Profesyonel futbolculuğa 2003'te Amerika Ligi takımlarından St. Louis Strikers takımında başladı.
2007-08 sezonu başında Hoffenheim'a transfer olan İbisevic burada kendini buldu.Şu an ligde attığı 18 golle gol krallığında da ilk sırada.
Vedad İbisevic gibi Hoffenheim forması giyen Salihovic 8 Ekim 1984 Zvornik (Yugoslavya) doğumlu. Futbola profesyonel olarak Hertha Berlin'de başladı.2006 yılında Hoffenheim'a transfer olan Salihovic, yeni takımında sergilediği performansla dikkatleri çekti. Salihovic, takımı Hoffenheim'ın Bundesliga'ya çıkmasında attığı 6 gol ve yaptığı 15 asistle büyük pay sahibi olmuştu. Duran toplarda da etkili olan Salihovic yeni sezona da hızlı bir başlangıç yaptı .
2010 dünya kupası elemerinde bizim grupta yer alan bosna hersek bu oyuncular sayesinde bizi ekarte edip şampiyoanya katılabilirmi bilinmez ama iyi bi nesil yetiştiği kesin.....

1 yorum:

Juan y Fer dedi ki...

Hello,
Misimovic is a top player and he is ready to play in any top team
Regards,

http://saqueneutral.blogspot.com/
(a blog about sport in English and Español)