BİY

26 Haziran 2008 Perşembe

ARAGONEZ BİZE KUPAYI GETİR


Aragonez'in başa geçmesinden memnun değilim açıkçası.Hep yıldızlarla problemi olan bir antrenörü orada görmek tehlikeli sinyaller veriyor.Irkçılık söylemleri de cabası.Ama bir özelliği var Aragonez'in.Paso Kral kupasını kazandırmış çaliştırdığı takımlara...Acaba bizde de yıllardır özlemini duyduğumuz TÜRKİYE KUPASI'NI getirir mi?Zico şampiyonlar ligi'nde çeyrek final oynattı.Yaranamadı Aziz Yıldırım'a...Daha gelmeden söylediği sözler ARAGONEZ'İN:Kontrat imzalamadım, ortada birşey yok, pazarlığın birinci aşamasındayız, Türklerin bunu resmi sitelerinde haber yapmalarına kızdım. Bu benim hoşuma gitmedi. Son 25 yılın en büyük finaline gidiyoruz." (sözler acemitobalsamico'dan alıntıdır)İşi zor burda valla


İSPANYA GEÇMİŞİNE GÜVENİYOR


İspanya tarihte Rusya ile yaptığı 9 maçın 5ini kaznmış.3ÜNDE berabere kalmiş.1 kez yenilmiş
İSPANYOLLAR ilk kez 1964'DE yani Rusya daha USSR iken oynamış.En son maçta Euro 2004te 2-1lik ispanyol üstünlüğüyle bitmiş.
kaynak:marca

alman usulü-sahne 2




Futbol denen oyun 22 kişinin sahada olduğu ve sonunda Almanların kazandığı bir oyunmuş gerçekten de.Bu adamlar ne yapıyorlar,ne yiyip ne içiylarorlar da hep bir şekilde bu işi kıvırıyorlar.Alman disiplini,çalışkanlığı tamam da bu maç ne şimdi.Ne disiplinli bir oyun,ne de çalışkanlık...Gene de onlar kazandılar.Çeyrek finalde attığı golleri kes-kopyala-yapıştır şeklinde bize de attılar.

Dün akşam o kadar iyi bir türk takımı sahada vardı ki,herhalde o takıma üç gol atabilecek avrupa topraklarındaki tek takıma karşı mücadele ettik.Die MANSCHAFT İŞTE BÖYLE BİRŞEY HERHALDE.Tarihleri boyunca bazen iyi kura ile bazen iyi futbolla, bazen sıkıcı ama disiplinliir futbolla,ama bir şekilde istediklerini elde ediyorlar.Açık konuşalım bu turnuvada iyi futbolla buraya kadar geldiler.Aziz Yıldırımın "en büyük pişmanlığım onu göndermek" dediği (acaba adanasporlular ne düşünüyordur) Löw,Klinsmanın "NEUE BUNDESSBALL" oyuncularını geliştirerek oynatıyor.Artık dünya değiştiği gibi " alman takımında sadece alman oynar" anlayışı da değişti.Belki görmedik ama kadrolarında iki zenci(biri nijerya öbürü amarigan, bir brezilyalı,iki polonyalı var.Hitlerin ÜBERMENSCH(üstün alman ırkı) anlayışından biraz farklı.

Neyse; kendimizden hiç söz etmedim.Biz bu çocukları alkışlayalım,şarkılar söyleyelim,Yeşilköyden indiklerinde-kupayı almış gibi-karşılayalım.Hiçbirini birinden ayıramaycağımız performanslar vardı.Arda eksik diyorsunuz,Uğur çıkıyor.Defans adamı kalmadı diyorsunuz,Mehmet Topal sahnede...22 oyuncu kullanımışız yani 23 kişilik kadroda..Böyle bir istatistik de yok tarihinde turnuvanın.

Spor365 'de de yazdım.Dünya üzerinde kaç takım Almandan 80'de gol yemesine rağmen gol atabileceğine inanır ve atar?Bunu başarmak kupayı almak kadar önemli değil midir?

spor365.com

Çok istediğim birşeyi sonunda gerçekleştirdim.Artık yazıları sadece buraya değil aynı ünvan ile spor365.com da yazıyorum.Ailece orda yazıyoruz zaten.Bizim sülale futbola meraklı.Biz yazmaya başladıktan sonra da sitenin "tık"ı da artmış.Gelişiyoruz beraber sitede.Mesela Chelsea'NİN ZİCO ile ilgilendiği haberini ilk biz duyurduk.Aynı şekilde Ziconun PORTEKİZ milli takımına gidebileceği haberini de ilk biz duyurduk.EEE ÖYLE BİR KADRO VAR Kİ,İSPANYOLCA BİLEN Mİ İSTERSİN,İTALYANCA BİLEN Mİ İSTERSİN HEPSİ ORDA....

25 Haziran 2008 Çarşamba

lehmann:bu maçta hayatımı vereceğim


„Hayatımı vereceğim!“

Alman Milli takım kalecisi Lens Lehmann Euro 2008’in yarı finalinde Türkiye ile yapacakları zorlu maç öncesinde BILD Gazetesi redaktörü Walter M. Straten’in sorularını yanıtladı.

BILD: Eşiniz nasıl? Portekiz maçından sonra yarı final için kendine gelebildi mi?
Lehmann: Bütün gün boyunca az su içmişti. Ve maçın son dakiklaları onun için çok heyecanlı geçmiş. Heyecan onu çok etkilemiş. Ama Çarşamba günü yine çok heyecanlı bir şekilde tribünde oturacak.

BILD: Portekiz maçında size çok iyi notlar verildi. Bu performans yükselişi nereden kaynaklanıyor?
Lehmann: Bütün turnuva boyunca kendimi iyi hissetim. Ve ilk maçlarda da kötü hislerim yoktu. Baskı gittikçe yükseldi. Ama ben nakavt oyunlarını severim. Bu maçlarda kendimi daha iyi hissediyorum.

BILD: Çarşamba günü yine zehir yeşili renkli formayla mı çıkacaksınız?
Lehmann: Seçeneğim olursa siyah ve zehir yeşili arasında yeşili seçerim. Çünkü bize şans getirdi ve göze çok batıyor. Bu karşımdaki forvet oyuncularını da etkileyebilir.

BILD: Türkiye bizim rakibimiz. Bizim için iyimi?
Lehmann: Ben Türklere karşı oynamayı çok seviyorum. Sadece spordan değil, Alman ve Türklerin ilişkisi çok olduğundan dolayı Türklere karşı oynamayı seviyorum. Türkiye büyük bir ülke ve çok saygı duyulacak insanlar var.

BILD: Bu söyledikleriniz sanki Türkiye’ye bir aşk ifadesi!
Lehmann: Türkiye’nin büyük bir geçmişi ve tarihi var ve Türkler, 2.Dünya savasından sonra Almanya’yı ekonomik olarak kalkındırmak için büyük katkıları oldu. Gençliğim de Essen’de bir çok Türk arkadaşım genç ve çocuklarla birlikte oynadım. Başka ülkelerin içinde Türkiye’ye karşı çok sıcak bir ilişkim var.

BILD: Avrupa şampiyonasında öncesinde oynanan futbol topu çok eleştirildi. Siz de bu topu kritize etmiştiniz. Kaleciler bu toptan çok mu korkuyor?
Lehmann: Bu top kaleciler için çok büyük bir herausforderung. Şut antrenmanda kaleye şut atılırken futbolcular gülüyorlar. Sanki bu top garip yollar seçiyor. Futbolcular şaşırıyor ben mi vurdum diye. Çünkü top acayip bir şekilde kavis çiziyor. Kaleciler için böyle topları tutmak çok zor. Ancak son saniyede topu nasıl tutacağına karar veriyorsun. Umarım ki top çok güzel bir şekilde ellerime gelir.

BILD: Löw’ün yeni taktiği 4-2-3-1 ile kendinizi emin hissediyormusunuz?
Lehmann: Deplasmanda her takım 4-5-1 sistemi ile defanta emin oynayabilir. Portekiz’e kaşı bunu iyi yaptık. Ben herkesin söylediği gibi herşey fevkaladeydi bu sistmle diye söyleyemiyorum. Çok hatalar yaptık. Örneğin bunlardan biris de oyun kurmada. Bu hataları tekrarlamamamız lazım.

BILD: Yarı finalede elenirseniz yada finalden sonra Oliver Kahn gibi 2006’da ki gibi milli takımı bırakacakmısınız?
Lehmann: Ben sadece Çarşamba günü maçına konsantre oluyorum. Viyanaya gitmiş bile olsak, bu konuda bir şey söyleyebileceğimi şu an sanmıyorum. Acelem de yok.

BILD: Jogi Löw daha önce yarı finale ve finale çıkacağını söz vermişti. Sizde bu kadar yüreklimisiniz?
Lehmann: Türkiyeye karşı yarı finaldeki maç benim için en önemli maç. Bir daha yarı finalden elenmek istemiyorum. Oyuncu olarak gallibiyete söz veremem Ama sadece bunu söylemek istiyorum. Elimden geleni yapacağım ve hayatımı verceğim.

BILD: Hayatınızı mı? Bundan daha fazklası olmaz ki!
Lehmann: Ne dediğimi anlıyorsunuz. Spor hayatımı kastettim. Özel hayatım aileme ait.

24 Haziran 2008 Salı

yeni hizmetimiz de bu size

kim ne demiş:cesc fabregas


15 yıldır penaltı atmamıştım (italya'ya karşı attığı penaltı ve ardından gelen yarı final sevincinden sonra)

16 Haziran 2008 Pazartesi

KAİSER UYARDI


Bizi rezil etmeyin!

Avrupa şampiyonası finallerinin kuraları çekildiğinde zayıf bir gruba düştükleri için sevindiklerini belirten Beckenbauer, „Şansmıza Ölüm grubuna yani C grubu (Hollanda, Fransa ve İtalya)’na düşmedik diye sevinmiştik. Şimdi Avusturya’ya karşı Final gibi bir maçımız var“ dedi.

Alman Futbolu’nun olası bir yenilgide çok kötü bir karanlığa bürüneceğini belirten Beckenabuer, “Ben şahsen bunu beklememiştim. Avusturya, bizi turnuvadan eleyecek diye korkum yok. Alman Takımı’nın mağlubiyeti hiç aklımın ucundan bile geçmiyor. Ama kaybedersek, bu Alman Futbolu için çok büyük bir rezillik olur. O zaman aynı 2004 Avrupa Şampiyonasında’ki gibi tartışmalar başlar. Sadece antrenör söz konusu olmayacak. Herkes hakkında ağır yorumlar yapılacak. Bunun da kimseye faydası olmaz” şeklinde yazdı.

Kendisinin Teknik patron Joachim Löw’e güvendiğini o nedenle futbolcuları uyardığını ifade eden Beckenbauer şöyle devam etti: ‘O nedenle oyunculara sesleniyorum: Bizi rezil etmeyin! Ben yine de Almanya’nın Avusturya’ya karşı galip geleceğinden çok eminim. Ben 2-0 diyorum. Maç nasıl olur? Avusturyalı oyuncular Viyana’da son limitine kadar gitmeye hazır. Eminim’ki Avusturya maç başlar başlamaz yüksek bir tempo ile maça başlaycak. Bu yüksek tempo yüzündenelbet yorulaçaklar. Bu bizim işimize yaraya bilir. Herkes Cordoba 1978’den konuşuyor. Bu kent herhalde Avusturya’nın en meşhur şehiri olmuş.’

Almanya’nın, Avusturya karşısında başarılı olmasının ön koşulunun hırs olduğunu da dile getiren İmparator Beckenbauer, şunları söyledi : Michael Ballack ve arkadaşlarının Polonya’ya karşı gösterdikleri performansı ve hırsı bu maçtada sahaya yansıtmaları gerekiyor. Söylediğim gibi: “Biz 2-0 galip geleceğız. Kaybedersek de, bu şampiyonayı haketmediğimiz ortaya çıkar.”


kaynak:bild.de

11 Haziran 2008 Çarşamba

ispanyol paça




İŞTE GÖRDÜĞÜNÜZ YAPTIKLARI SPOR DALLARINDA DÜNYADA BİR NUMARA OLAN İSPANYOLLAR İNŞALLAH BİZDE DE BÖYLE MAHŞERİN DÖRT ATLISI GİBİ ÖNEMLİ SPOR ADAMLARI OLUR

10 Haziran 2008 Salı

zico chelsea ye mi


Biliyorum başlığa inanmak güç ama kaynak da skysports hani.Yani Gürcan Bilgiç'in stajyer teknik direktörü Aziz Yıldırımın şampiyon olamamayı içime sindiremiyorum diyerek üstü kapalı eleştirdiği antrenör.Skysports.com a göre Scolari,Ancelotti gibi adaylara imza yı attıramazsa Ziconun bu boşluk için büyük bir şansı olduğunu bildiriyor.

8 Haziran 2008 Pazar

TÜY SİKLET TÜRKİYE


Açıkçası bu satırları yazıyor olmak beni biraz incitiyor.Evet gerçekten siklet farkımız vardı maça başlamadan önce.Ama 'türko' kimliğiyle sahada olan bir milli takım yoktu maalesef .Portekiz e yeniliyor olmak kötü değil ama bu futbolla yenilmek ezilmek bir futbol ülkesinin milli takımna yakışmıyor.

Tabii ki maç içi seçimler herkes gibi bizi de çıldırttı ama Emre Aşık gibi bir oyuncu oyuna girdi mi böyle bir gole izin vermemeli.Emre güngör olsaydı...Hamit ortada oynasaydı...felan demiycem çünkü bu düzenle bile birşeyler yapabilmeliysik.

Şapkadan tavşan çıkardık yıllarca futbolda ama artık birilerinin bizi yenmesi için de en azından şapkadan bişiler çıkarmak zorunda kalmalı.

Biz türkoları bu şekilde göndermemiştik oysa...Geldiği yerde yeri titreteceklerdi diye bekliyorduk.Salladık ama yıkamadık portekizi dedirtmeliydi bu takım pazar manşetlerinde.

Ama olmadı...Yapamadık..sikletimiz farklıymış..türkolar türko diilmiş..en azından bir akşamlığına

İLERDE OLABİLDİKÇE ÇOK TÜRKO MAÇI İZLEMEK DİLEĞİYLE

6 Haziran 2008 Cuma

tailhsiz romenler


Romen basını ilk maçları olan Fransa karşılaşmasının hakemini hiç mi hiç beğenmediler.Mejuto Gonzalez in yönettiği maçlarda hem ulusal hem de klüp takımları gün görmemiş diyebiliriz.Romen spor gazetesi Gazeta Sporturilor Mejuto Gonzalez kendileri için feci bir atama olduğunu söylediler.Ama olayın ilginci şu.Mejuto Gonzalez Romen takımlarının sadece 2 maçını yönetmiş.Evlerinde 5 gol yedikleri danimarka ve gene evlerinde 3 gol yedikeri Şampiyonlar ligi ön eleme Dinamo-Lazio maçı.
Romenler de bizim gibi komplo teorisyenleriyle dolu gazetecileri bayılıyorlar galiba.

5 Haziran 2008 Perşembe

medya savaşları



üstte gördüğünüz foto bir polonya gazetesiSÜPER EXPRESSden alınma...Başlıkta da leo kafalarını getir türünden birşeyler yazıyor.Ballack ve löw de gördüğünüz Beenhacker den kelleleri getirilmesi istenen isimler.
Almanya nın cevabı gecikmedi tabii ki...Bild LEHLER FUTBOL SAVAŞI BAŞLATTI-TAKIMIMIZA TACİZ BAŞLIĞIYLA VERDİĞİ yazıda fotoğrafı çok çirkin ve iğrenç olarak yorumladı

ALMANLAR ÖZÜR BEKLİYOR

Alman parlamentosu BUNDESTAG IN SPORDAN SORUMLU BAKANI skandal olacak nitelendirdikleri olaya polonya hükümetinin derhal müdahale etmesini istedi.'Milliyetçi söylemler bizi asıl olaydan koparırsa bu talihiz bir durum olur' dedi.

kime niyet,,kime kısmet


Bildiğiniz gibi UEFA porto ve gretnaya yatığı gibi CSKA MOSKOVAYI DA avrupa kupalarından eledi.Klübün birçok kredi kuruluşuna borcu olması kaçınılmaz sonu getirdi.Ama işin ilginci şu CSKA NIN YERİNE AC MİLAN şampiyonlar ligine gidecek.
Normal uygulamada bfl(bulgarianfootball league) yi ikinci bitiren Levski Sofya nın CSKA nın yerini alması bekleniyordu.Ancak UEFA ilginç bir kararla en iyi avrupa kupaları karnesine sahip takımlardan biri olan Milan ı CSKA NIN yerine getirdi.

Milan böylece tarihi bir olaya da imza atmiş olacak.Eğer Roma,Fiorentina ve tabii ki Milan ön eleme turunu geçerlerse ilk defa bir ülke 5 klüple ŞAMPİYONLAR LİGİNDE temsil edilmiş olacak.

ZİCO ANILARI-bilali kesmek


zico seneye belki fenerbahçe de olmayacak ama onun fenerbahçe anıları hiç bitmeyecek gibi görünüyor.işte size sitesinde yazdığı bir anı.

evinde oynayacakları bir ankarasapor maçından önce her zaman olduğu gibi rakip takımın videolarını izleyip kardeşi ile paylaşıyor yorumları.

'Bilal diye bir oyuncuları var çok tehlikeli GERİDEN GELİP TEHLİKELİ OLABİLİR.'

BU BİZLER İÇİN GAYET NORMAL BİR YORUM GİBİ GELEBİLİR AMA BRZİLYALILARA ÇOK KOMİK GELİYOR.ÇÜNKÜ BİLAL PORTEKİZCE ARGOSUNDA PENİS DEMEK.

Ayrıca oyuncularda şakaya katkı yapıyor.

-dikkatli olun bilal TUTULMASI ZOR bir oyuncu

-kim tutacak şimdi bilal
zico kalırsa eski fenerbahçeli TUTULMASI ZOR OYUNCU BİLAL KISAYI takımda görmek isteyebilir.

4 Haziran 2008 Çarşamba

portekiz taraftarı


inanılmaz bir görüntü.Nyon da yaşayan 40 bin portekizliden çoğu stadda...sadece bir antrenman..
ama portekiz futbol federasyonu ilgiyi görünce kolları sıvamış ve biletli girişe çevirmiş.Türkiye maçında da bizden daha çok portekizli olacak gibi görünüyor.

Sercan ftLevoe Mevcut -Milli Takım Marşı

Sercan ftLevoe Mevcut -Milli Takım Marşı
Video sent by Nazand

hep de profesyonel şarkıcıların milli takım müziklerini yayınlayacağız..biraz da amatör çalışmalara yer verelim.İyi veya kötü bir çalışma olması önemli değil düşünülmüş uğraşılmış olması yeter...

Milli Takım Anneleri

Milli Takım Anneleri
Video sent by samanyoluhaber

İbrahim Kaşın annesi heralde bu reklam yayınlanırken en üzülendir.Ayrıca böyle bir reklam da en çok olmayı hakeden anne iki oğlu birden bu kadroda olan (sonradan biri gitti bildiğniz gibi) Altınop kardeşlerin annesi olmalı :))))

PORTOkal,orda kal


PORTO hakemlere rüşvet verme suçuna karışınca portekiz federasyonu portonun 6 puanını silmiş ve 150000 euro ceza vermişti.Bu olayların medyada gündeme gelmesinden sonra Uefa da'' maçın sonucuna dişarıdan etki etmeye yeltenmek suçu''ndan portoyu şampiyonlar ligi nden men etme kararı aldı.Ama kararın değişebilir olduğu da bir gerçek.Çünkü aynı problem Milan ın rüşvet soruşturmasında yaşanmıştı.Ama o sene Milan ın Uefa ya başvurusuyla turnuvaya katılıp şampiyon olmuştu.
Porto eğer seneye men edilirse 3.Guimares 2. turdan şampiyonlar ligi elemelerine katılacak.

3 Haziran 2008 Salı


tam bir şom ağızlıyım sakatlıklardan bahsederken şok haber italya milli takımından geldi.Cannavaro kupaya başlamadan veda etti.Daha önce söylediğimiz gibi Avusturya
daki ilk antrenmanda sakatlanan Cannavaro böyle kupaya veda etmiş oldu

2 Haziran 2008 Pazartesi

şok sakatlıklar


Her turnuva öncesi şöyle bir hafta kala böyle sinir bozucu sakatlıklar olur.Mesela İtalya bunu yaşayanlardan Cannavaro yla yaşadı.Antreanmanda chiellini ile girdiği pozisyonda hastanelik olan tecrübeli oyuncu en az 12 saat müşaade altında tutulacak.

Bir diğer şok da Fransa dan geldi.Vieira nın sakatlığından dolayı Flamini yeniden kadroya çağrıldı.
Bu arada böyle birşeyin olması için UEFA sağlık komitesi onayı gerekiyor.

Son sakatlık haberi de portekiz den.RONALDO antrenmanı yarıda bıraktı.Ve antrenmandan dizine buz tedavisi yapılarak çıktı.

reportage Mevlut Erding

reportage Mevlut Erding
Video sent by hakan27

bizim ribery mevlüt ile ilgili bir program..fransızca bilen arkadaşlar için iyi bir kaynak benim gibi bimeyenler için ise golleri görelim yeter diyorum

Gülben Ergen - Milli Takıma Destek

Gülben Ergen - Milli Takıma Destek
Video sent by hakan27

bence en kötü milli takım şarkısı ama beğenenlere de lafımız yok

Milli Takim ulker reklam 2

Milli Takim ulker reklam 2
Video sent by hakan27

en güzel milli takım şarkılarımızdan biri...şimdi 80 tane farklı şarkı çıkarttılar.neyse biz bulabi,ldiklerimizi size yayınlamaya devam edeceğiz

Robinho:gidebilirim


Brezilyalı yıldız basında çıkan man utd veya chelsea ye gideceği hakkındaki dedikodulara cevap verdi.Maaşının yükseltilmesini isteyen robinho:Madridde kalma isteğimi hiçbir zaman saklamadım ama başaka yere gitmekle de bir problemim yok. dedi

ortada sıçan


Fenerbahçe Emreyi aldı bildiğiniz gibi.Ben fenerbahçe transfer komitesinin bu orta saha oyuncularına olan hayranlığını anlamıyorum.Emrenin de gelişiyle sahada Marconun yanına oynayabilecek oyuncu sayısı 5'e çıktı.(appiah ı saymazsak o da)Zaten Appiah gibi önemli bir güç varken elinde bu transferin manası ne?Veya appi dönmeyecek anlamına mı gelio bu transfer?Ayrıca fenerbahçe bu duruma göre yabancı eksikliğinden yakınırken maldonado yu da yedek oturtmuş olacak.(edit:ben bunu yazdığım sırada aziz yıldırım appiahın bu sene fenerde göremeyeceğimizi söylüyordu)

Bir de hepinizin bildiği Emrenin kendi problemleri var.Artık Emre nin adını BAYERN MÜNİCH DOKTORU wolfhartsız duymuyoruz.Yıllardır oynadığı takımlarda istikrar sağlayamaması da transfer üzeriinde kuşku uyandırmıyor da değil.

Geçen sene taraftarı kanser eden forvetteki alternatifsizlik sorunu dururken gene orta saha üzerine ısrar etmek çok doğru görünmüyor. Alexin alternatifsizliği de cabası...Tümer in de dönüp dönmeyeceği belirsizken bu sorun daha çok göze batıyor ayrıca.