BİY

23 Ocak 2010 Cumartesi

Fenerbahçe 3-1 Denizlispor


Fenerbahçe ligin ikinci yarısının açılış maçında sahasında Denizlispor'u 3-1 yendi ve liderliğini sürdürdü. Doğrusunu söylemek gerekirse teoride Fenerbahçe'nin rakibi belki Denizlispor'du ama maça baktığınız zaman Fenerbahçe'nin Denizlispor'dan çok çamur deryası olan saha ve olumsuz hava koşullarıyla mücadele ettiğini söylemek lazım.

Maçın ilk yarısına baktığınız zaman kör dövüşü gibi maç oldu. Zaten bu saha şartlarında organize bir atak yapmak çok kolay değil. Bu tip maçlarda genellikle goller karambollerden ya da uzaktan çekilen şutlardan atılır. Nitekim Fenerbahçe'nin girdiği sınırlı pozisyonlar da genellikle karambol kaynaklıydı.

İkinci yarıya Fenerbahçe'nin biraz daha istekli başladığını gördük. İlk yarıya göre belki biraz daha iyi bir Fenerbahçe vardı sahada. Ama gol atma konusunda sıkıntı devam ediyordu. Bir de buna Özden'in iyi performansı eklenince bu kadar fikstür avantajından bahsederken içeride yaşanacak bir puan kaybı ihtimali gittikçe artıyordu. Ancak 77.dakikada sahanın en iyisi olan kaleci Özden hata yapınca Fenerbahçe Andre Santos'un golüyle 1-0 öne geçti. Golün çok zor atılması ve çok geç gelmiş olması ister istemez Fenerbahçeli oyuncularda bir skoru koruma içgüdüsü oluşturdu ve Denizlispor yüklenmeye başladı. 82.dakikada ceza sahasına gönderilen topu Youla Bilica'nın da hatasıyla güzel kontrol etti ve yakaladığı pozisyonda golü attı. Fakat Fenerbahçe daha maçın bitmediğinin farkında olarak moralini bozmayıp 2. gol için saldırdı ve bunun meyvesini 86'da Özer Hurmacı sayesinde aldı. 90'da Güiza'nın attığı gol ile de rahatladı ve 3 puanı hanesine yazdırdı.

Bu maçta Fenerbahçe'de herhangi bir oyuncuyu ön plana çıkarmak pek mümkün değil. Ama 1-0 olana kadar Denizlispor kalecisi Özden çok önemli kurtarışlar yaptı. Şüphesiz sahanın en iyisi Özden'di.

Son olarak Denizlispor ile ilgili bir kaç şey söylemek gerekirse oynadığı futbolla alakalı olarak bulunduğu yer örtüşüyor. Gerçi böylesine olumsuz şartlarda oynanan bir maçta herhangi bir takım hakkında kesin yorumlar yapmak doğru olmayabilir ama ligin ilk yarısında hükmen galibiyet hariç galibiyeti olmayan bir takımın kümede kalması ancak şampiyonluğa oynayan takım performansı göstermesi halinde mümkün olabilir.

Hiç yorum yok: