BİY

4 Haziran 2011 Cumartesi

Kötü Bile Oynamadan 1 Puan Aldık


Milli takımımız elemelerin en kritik maçına Emre'nin mesaj olayı, başta Arda olmak üzere bazı futbolcuların muhtemel transferleri, hatta Hiddink'in Chelsea'ye gidip gitmeyeceği tartışmalarıyla hazırlandı. Bu akşamki maçta görüldü ki bu tartışmalar milli takımı olumsuz etkilemiş. Özellikle Hiddink'in aklının başka yerde olduğu maçın 2.yarısında çok net bir biçimde ortaya çıktı. Futbolcular sahada yürüyemezlerken kendisi değişiklik yapmak için 75. dakikaya kadar bekledi.

Haziran ayında oynadığımız eleme maçlarında milli takım iyi sonuçlar almakta zorlanıyor. Milli takım kurmayları da Belçika'nın aynı tarihlerde iyi sonuçlar alamadığını söylüyorlardı ama Witsel penaltıyı dışarı atmasa 2012 şansımız mucizelere kalacaktı.

Belçika kazanmak zorunda olduğundan ilk dakikaları gol yemeden atlatmamız gerekiyordu. Ama maça çok kötü başladık. 4.dakikada Çağlar'ın lüzumsuz bir hareketinden sonra Belçika golü buldu. Fakat yediğimiz gole rağmen biz bir türlü toparlanamadık. Bu dakikalarda Belçika farkı ikiye çıkarsa ihtiyacımız olan beraberliği bulmamız bu futbolla imkansızdı. Ancak 20.dakikadan sonra Arda sorumluluk almaya başlayınca topa sahip olmaya başladık. 22.dakikada Arda sağ taraftan getirdiği topta Burak Yılmaz'ı gördü ve o da golü atarak beraberliği sağladı. İlk yarının kalan dakikalarında ise her iki takım da fazla risk almadan oynamaya daha çok pas yapmaya ve topa sahip olmaya çalıştı. Maçtaki son pozisyonumuzu ise ilk yarının son dakikasında Kazım'la yakaladık ama o pozisyonda golü atamadık.

2.yarının ilk 15 dakikası dengede başladı. Fakat 60'tan sonra milli takım oyundan düştü. Üst üste 2 pas yapamaz olduk. Orta sahadaki bütün ikili mücadeleleri, bütün dönen topları Belçika kazandı. Bu dakikalarda Hiddink oyuncu değişiklikleriyle oyuna müdahale etmeliydi ama o rakibin penaltı kazanıp kaçırmasını bekledi. Penaltı kaçtıktan sonra Hiddink Mehmet Ekici, Mehmet Topal ve Semih Şentürk'ü oyuna sürdü. Özellikle Mehmet Ekici'nin ileride top saklaması üzerimizdeki baskıyı azalttı. Başka gol olmayınca da maç 1-1 bitti ve istediğimizi aldık. Aslında daha doğrusu biz almadık Belçika verdi.

Bu maçta Hamit Altıntop'un yokluğunu ciddi biçimde hissettik. Çünkü Hamit milli takımda oynadığı futbolla takımı bir üst seviyeye çıkarıyor. Keza Belçika da Fellaini'nin yokluğunu ciddi biçimde hissetti. Eden Hazard en çok çekindiğimiz oyuncuydu. Birçok defa topla buluşmasına rağmen üretken değildi.

Milli takımda Arda hariç iyi oynayan oyuncu yoktu. Arda olmasaydı rakip kaleye gidebilecek futbolcumuz yoktu. Hem Arda'nın iyi oyunu hem de futbol şansı 1 puan almamızı sağladı. Ancak kalan maçlarda böyle oynarsak grupta 2. olsak bile Play-off'ta bizi süpürürler.

Hiddink maçtan sonra Chelsea ile ilgili soruya net bir cevap vermese de gidecekmiş gibi konuştu. Sistem oturdu genç oyuncular monte edildi gibi laflar etti. Ancak sistemin oturduğu falan yok. 3-5 maçta sistem oturmaz. Hele ki milli takımda hiç oturmaz. Hiddink resmen saçmaladı. Chelsea'ye gitmezse çok büyük sürpriz olur.

Hem Hiddink'in durumu hem de federasyon seçimleri olmasından dolayı milli takımın geleceğini pek iyi görmüyorum. Ayrıca her ne kadar kendi kaderimiz kendimiz belirleyecek durumda olsak da şu futboldan sonra elimize geçen avantajı iyi kullanabileceğimizi rahatça söyleyemem.

1 yorum:

love dedi ki...

bence kotu oyunun asil sebebi hamitin ve nurinin yokluguydu birde gokhanin da yoklugu cok onemliydi