BİY

5 Haziran 2012 Salı

Euro 2012 B Grubu

Her büyük turunuvada olduğu gibi bu tunavada da bir Ölüm Grubu oluştu ve Hollanda, Almanya, Portekiz ve Danimarka'nın bulunduğu B Grubu bu sıfatı sonuna kadar hak ediyor.

Hollanda son Dünya Kupası'nda final oynamış uzatmalarda Iniesta'nın golüne engel olamayarak 2.likle yetinmek zorunda kalmıştı. Elemeleri rahat bir şekilde geçen Hollanda, grubunu lider tamamlayarak finallere geldi. Turnuvanın da favorilerinden biri olarak gösterilen Hollanda, oynadığı futbolla taraflı tarafsız herkesin sempatisini kazanan ve desteklediği bir takım olmuştur. Bu turnuvada da böyle olacaktır. Kadrosunda Robben, Sneijder, Van Persie, Van der Vaart gibi yıldız isimler bulunan Hollanda, bu zor gruptan çıkabilecek güçte bir takım. Ancak o kadar zorlu bir grupta yer alıyorlar ki, her türlü sonuca da hazırlıklı olmak lazım. Özellikle Hollanda'nın 1988 hariç katıldığı büyük turnuvalara hazin bir şekilde veda etme geleneği kafaları karıştırmıyor değil.

Almanya 2008'de final, 2010'da yarı final oynamış her iki turnuvada şampiyon olan İspanya'ya yenilmişti. 2010 Dünya Kupası'nda oynadığı futbolla ve İngiltere ve Arjantin'i 4'er gollü skorlarla mağlup eden Almanya şampiyonluğun en büyük adayı olarak gösterilirken İspanya'ya kaybettiler. 3 Avrupa Şampiyonluğu bulunan Almanya, bu turnuvada da İspanya ile birlikte en büyük favori durumunda. Elemelerde de aynı grupta bulunduğumuz Almanya'yı zaten iyi biliyoruz. Çok rahat bir şekilde finallere geldiler hatta katılmayı garantileyen ilk takımlardan biri oldular. Her ne kadar zor bir grupta olsalar da oynadıkları futbolla çeyrek final için yeri garanti olan takımların arasındalar.

Portekiz 90'lı yıllarda oluşturduğu altın jenerasyonla Dünya futbolunda yeniden söz sahibi olmaya başlayan bir ülke konumuna geldi. Büyük turnuvalarda her zaman iddialı olan fakat kupaya uzanmayı bir türlü başaramayan Portekiz, 2004'te kendi evindeki turnuvada kupaya çok yaklaşmış fakat Yunanistan'a yenilerek hayallerini başka turnuvalara ertelemişti. Elemelerde çok büyük sıkıntılar yaşayan Portekiz grubunu Danimarka'nın ardından 2. bitirmiş Play-off'ta Bosna-Hersek'i eleyerek finallere katılmaya hak kazanmıştı. Oynadığı son hazırlık maçında A milli takımımıza mağlup olan Portekiz'in işi bu grupta hiç de kolay gözükmüyor. Bize karşı üstün oynamalarına rağmen bu kadar kolay gol yiyen ve girdiği pozisyonları da bu kadar kolay harcayan bir takımın Hollanda ve Almanya gibi iki takım karşısında işi pek kolay gözükmüyor. Kaldı ki Danimarka ile elemelerde de aynı grupta olduklarını düşünürsek Danimarka takımı da eleme maçlarında Portekiz'e cezayı kesmişti. Fakat kadrosunda Dünya'nın en iyi iki futbolcusundan biri olan Cristiano Ronaldo bulunan Portekiz onun oynayacağı futbolla çok büyük işler de yapabilir. Zira Ronaldo (Ömer Üründül mode "ON") günümüz futbolunda (Ömer Üründül mode "OFF") maçların seyrini değiştirebilecek ender futbolculardan.

Yukarıda da biraz bahsettiğimiz gibi Danimarka Portekiz ile elemelerde de aynı gruptaydı. Grubunu lider tamamlayan Danimarka finallere direkt katıldı ama bu kuradan sonra katıldığına pişman olmuştur. 1992 yılında Yugoslavya'nın ihraç edilmesiyle turnuvaya davet edilen Danimarka o sene şampiyon olmuş büyük bir sürprize imza atmıştı. Fakat bu sefer işleri o kadar kolay değil. Bu gruptan çıkmaları için mucize yaratmaları gerekiyor. Ancak yine de diğer takımlara takabilecekleri muhtemel çelmelerle grubun kaderini değiştirmeye muktedir bir takım.

Bu grupta Almanya ve Hollanda'nın çeyrek final için daha şanslı olduğunu düşünyorum. Portekiz'le oynadığımız hazırlık maçı da bu düşüncemi destekler nitelikte. Bu 3 takımdan hangisi elenirse yazık olacağından hak eden takımların çeyrek finale çıkmasını diliyorum.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

Avukatlık Büroları paylaşımlarınızdan dolayı teşekkür eder ve sunumlarınızın devamını diler.