BİY

6 Haziran 2012 Çarşamba

Euro 2012 C Grubu

2012 Avrupa Futbol Şampiyonası C Grubu'nda İspanya, İtalya, Hırvatistan ve İrlanda Cumhuriyeti çeyrek final mücadelesi yapacaklar.

İspanya son Avrupa ve Dünya Şampiyonu unvanlarıyla turnuvaya katılıyor. Şu anda tartışmasız dünyanın en iyi 2 takımı olan Barcelona ve Real Madrid oyuncuları ağırlıklı olarak İspanya milli takımının ilk on birini oluşturuyor ve bu da İspanya'yı haliyle Dünya'nın en iyi milli takımı yapıyor. Böyle olunca da İspanya turnuvanın en büyük favorisi oluyor. Bu favori olma durumu "İspanya üzerinde bir baskı oluşturur mu?" düşüncesi zaman zaman akıllara gelse kadrosunda oyuncular baskı altında oynamaya alışkın olduğundan bunun dezavantajını yaşayacaklarını zannetmiyorum. İspanya'nın en büyük handikabı David Villa gibi bir golcüden yoksun kalmak olacak. Torres'in de formsuzluğu göz önüne alındığında İspanya'nın gol yollarında sıkıntı yaşayabileceğini düşünebiliriz.

İtalya 2006'da Dünya Kupası'nı kazanarak kendi açısından çok önemli bir iş başardı. Çünkü o sene patlak veren şike skandalı İtalyan futbolunda gerilemeye sebep oldu ve alttan fazla oyuncu gelmemesi de bunun üzerine eklenince Gök Mavililer eski günlerini arar oldular. 2010 Dünya Kupası'ndan sonra Prandelli'yle yeniden yapılanmaya giden İtalya şimdi biraz daha toparlanmış durumda. Dünya futbolunda ekol olmuş ülkelerden biri olan İtalya'nın bu gruptan çıkarken fazla zorlanacağını zannetmiyorum. Ancak çeyrek finalin ötesine geçmeleri de şu an için zor görünüyor.

Hırvatistan, Yugoslavya'dan çıkan en başarılı futbol ülkesi desek hata etmiş olmayız. 1998 Dünya Kupası'ndaki 3.lükten sonra uzun yıllar silik bir görüntü çizdiler. Oynadıklar futbolla aslında Euro 2008'in flaş takımı onlardı. Ancak çeyrek finaldeki efsanevi maçta 119. dakikada öne geçip 120+1'de Semih'ten golü yemeleri onların sonu oldu. Grubunu Yunanistan'ın ardından 2. bitiren Hırvatistan Play-off'ta bizi eleyince finallere giden taraf olmayı başardı. Ancak 2008'deki kadar iyi durumda değiller. Her ne kadar tehlikeli bir takım olsalar da bu gruptan çıkabileceklerini zannetmiyorum.

İrlanda tam 24 yıl sonra bir Avrupa Şampiyonası'na gitme hakkı kazandı. Aslında büyük bir turnuvaya katılacaklarının sinyallerini 2010 Dünya Kupası elemelerinde vermişlerdi. Play-off turunda Fransa ile karşılaşan İrlanda, Henry'nin el yordamıyla attığı golden sonra elenmişti. Bu kez Play-off'ta Estonya ile karşılaşan İrlanda rakibini rahat geçerek finallere geldi. İrlanda'nın bu grupta belki pek şansı yok ama turnuvanın izlemeye değer takımlarından biri olacakları kesin gibi.

2 yorum:

Adsız dedi ki...

Bizleri bilgilendirdiğiniz için kilo verme merkezleri adına teşekkür ederim.

Adsız dedi ki...

güzel paylaşım SONTRANSFERLER ekibi olarak teşekkürlerimizi sunarız.