BİY

29 Mayıs 2008 Perşembe

ribery mevlüt


Finlandiya ile yaptığımız maçla son hazırlık maçımızı yapmış olduk.Artık o gitti bu gelmedi bunun uçağı kaçtı yorumlarına gerek yoktur.


Terim maça sürpriz bir oyuncu tercihiyle çıktı.4-3-3 ün son üçünden birini Mevlütten yana kullandı.Mevlüt'te performansıyla turnuva'da milli takımımız adına önemli işler yapacağının sinyalini verdi.Ama keşke Mevlüt'ün oyununu daha çok görebilseydik turnuvadan önce...Oyun stili fiziği hatta konuştuğu dille bile ribery ile benzerlik gösteriyor.


Maç boyunca ataklarımız da gollerimiz gibi sağ kanattan geldi.Emre belözoğlu nun bir çok kez mevlütle buluşturduğu uzun paslarla etkili olduk.Sağ kanat kullanıcılarımızın hepsi etkili olmayı başardı.


Sol kanattan atağımız yok gibiydi.Bunun da nedeni Balta ile Şanlı'nın birbiriyle pas alışverişini iyi gerçekleştirememesiydi.Burda Terimin aklında ARDA-TUNCAY değişikliği olacak mı merak ediyorum Portekiz maçında.


Teorik olarak 4-3-3 oynuyoruz ama forvetlerin birbirine yakın olmamaları Nihat-tuncay-mevlüt üçlüsünün 4-5-1 e dönmüş halini ortaya çıkarıyor.Maç boyunca üç oyuncumuzunda ayağına topun değip kaleye yöneldiğimiz bir atak var.Bu da Fatih Terim'in bize anlattığı daha doğrusu yaratmak istediği takımla örtüşmüyor.


Ayrıca hazırlık kampı başladığından beri maalesef defans-orta saha pas alışverişinde ilerleyemedik.Çok baskı yapmayarak oynayan Fin takımı bile bu bakımdan bize karşı etkili oldu.Umarız bu sorunları gelecek portekiz maçında yaşamayız.Çünkü MALUM İNSAN bizi üzebilir.


2. yarıdaki oyuncu değişiklilerinden sonra nöbetçi golcü Semih milli takımda da nöbetini aksatmayacağını gösterdi.Colin ihtiyaç olduğunda hazır olduğunu gösterdi.Aynı şekilde ayhan da....


Fin takımı için birşey söylemek istiyorum.Benim jenerasyonumun ilk tanıdığı avrupa yıldızlarından biri Litmanen....Onun bu oynama isteği bizim onu o zamanlar neden bu kadar sevdiğimizi hatırlattı bana.


Artık tek yapacağımız şey kaldı:Dualarla,tezahüratlarla (artık siz neyi tercih ederseniz) takımımıza destek olmak

Hiç yorum yok: