BİY

14 Mayıs 2008 Çarşamba

YILDIZLAR ŞOVU



dün akşam u-17lerin maçını izlediniz mi?Kafa kafaya geçen maçta penaltılarda üzüldük.Turnuvanın yıldızı olması beklenen penaltılarda Batuhan atacağı köşeyi gösterip küçük bir şov yapmasına rağmen kaleciyi aldatamadı ve kaleci üstüne gelen topu kurtardı.Böylece turnuvayı golsüz tamamlamış oldu.Maçı izlerken şunu farkettim.Çoğu oyuncu aynı bölgede oynadığı dünya yıldızlarına benzemeye çalışıyor.Batuhan çok dikkatimi çekti mesela...İbrahimoviç tarzı hareketler yapıyor...Sanki onun iki beden küçüğünü izliyoruz.Fransanın en önemli oyuncularından chelseali Gael Kakuta Wrıght phıllıps veya Malouda nın stilini çok andırıyor.

Ama şunu söylemeliyim bizim takımımızın futbolunu gelecek için çok umutlu görmedim.Mesela Nuri Şahinin,Canerin olduğu takım daha çok futbol oynuyordu.Bu takım daha çok uzun toplarla etkili olmaya çaliştı.İnşallah onlar bundan önceki alt seviye milli takımlarımızın aksine işi yarıda bırakmadan devamlı gelişerek önemli yıldızlar olurlar.

Bakar mısınız son 4 takıma.İspanya,Fransa,Hollanda ve biz.Alt seviye milli takımlarda genelde sıralama böyle oluyor zaten. Ama A milli takımlarda bizim dışımızda bu takımlar genelde ilk 4 ün içinde turnuvalarda.

Hiç yorum yok: