BİY

14 Mayıs 2008 Çarşamba

scotch mu votka mı?



Uefa finali bugün oynanıyor.Manchester da oynanacak finalde Fatih Tekkeden tanışklığımız olan Zenit ile Rangers oynuyor.Heralde Zenit in UEFA performansıyla buralara gelmeyi çoktan hakkettiğini söyleyebiliriz.İki alman takımını (ki biri bayern) 4 gollü galibiyetlerle yenmek gerçekten alkişlanası bir performans.

Zenit için Rusyanın ADANA DEMİRÇELİKSPOR U diyebiliriz.İlk adı STALİN tarafından LENİNGRAD METAL İŞLERİSPOR'a benzer bir adla kurulmuş.

Glasgow Rangers ı hepimiz az çok biliyoruz.Old Firm denilen glasgow-celtic rekabetini herkes bilir.Glasgow rangers 51 şampiyonlukla dünya futbolunda rekoru elinde tutuyor.

Uefa kupasında takımının en golcü oyuncusu Progrebnyak bu maçta cezalı.Fatih Tekkenin bu yüzden oynama ihtimali yüksek.Hatta gol atarsa da EURO 2008DE UEFA KUPASI FİNALİNDE GOL ATMİŞ BİR TÜRK FUTBOLCUYU İZLEYEMİYOR OLACAĞIZ.

Rangers da da cezalı futbolcu sıkıntısı var.Forvet daniel cousin cezalı.Rangers 36 yıl önce KUPA GALİPLERİ KUPASINI ALDIĞINDAN BERİ AVRUPADA YÜZÜ GÜLMEDİ.

Glasgow Rangers teknik direktörü Walter Smith e göre karşilamanın favorisi Zenit.'Bayern münich i 4-0 yenmek Zeniti bu kupada favori yapar' diyor.

Dick Advocaat ise eski takımının taraftarına olan hayranlığını belirtiyor.'Glasgow da 4 buçuk sene geçirdim ve orada çok iyi zaman geçirdim.Advocaat glasgow un ligdeki mücadelesine dikkat çekerek 'uzatmalara kalırsa biz daha avantajlı oluruz çünkü bizim kupadan başka maçımız yok' dedi

Hiç yorum yok: