BİY

10 Kasım 2008 Pazartesi

El Classico



Fanatik başlığı atmış 10 yıldır sonucu aynı olan maça itafen.Açıkçası bu akşam tılsımın bozulacağını düşünüyordum.Ama klasik Galatasaray hırçınlığı ve Fenerbahçe'nin rahatlığı sayesinde ezber bozulmadı.
Selçuk'un 1-0 gerideyken bile yaptığı vuruştaki rahatlık,endişelerimin boşa olduğunu gösterdi.
Maldonado'nun oynamaması için bir gün öncesinden dualar edenler olmuştur.Heralde Aragones de bundan sonra orta saha ikilisi konusunda Maldonado alternatifini sadece antrenman maçlarında düşünmesi gerektiğini anlamıştır.
Arda,Aydın,Sabri gibi oyuncuların profesyonel futbol hayatlarına başladıkları günden beri Kadıköy'de galibiyet görmemeleri,onları "camianın adamı" olarak daha fazla hırçınlaştırıyor.
Endirekt vuruşla ilgili birşey söylemek istiyorum.Galatasaraylılar golün geçerli olduğunu çünkü pozisyonun serbest vuruş olduğunu söylediler.Yani bu kadar da saçma bir anlayış var mı yani.Hakem endirekt serbest vuruş verecek sen kararı beğenmezmiş gibi direkt vuracaksın,sonra da hakem golümüzü yedi diyeceksin.
Daniel Güiza,anlaşılmaz bir şekilde inanılmaz goller kaçırıyor aynı Kezman,aynı Anelka gibi...Bunun nedenini anlayabilemk mümkün değil.

Carlos'un vuruşuna karşı baraj yapmamak,Hooijdonk'unkine baraj yapmak kadar kötü bir fikirdir.Hadi De Sanctis hatalıydı diyelim,Lugano golü attığında en yakın Galatasaraylı kadrajda görünmüyordu.
Ve Emre....oyuna girdikten sonra Lincoln'e tur bindirdiği ve Güiza'ya verdiği pasla kalitesini gösterdi.Aldığı büyük riskin fırsata dönüşmesi için kalitesini her maçta göstermesi gerekir

Deivid bir yıl içinde yaşanabilecek en uç duyguları yaşamış bir oyuncu.Şampiyonlar Ligi'nde attığı gollerle kariyerinin en iyi sezonunu geçirdikten sonra uzun süreli bir sakatlık geçirip üstüne annesini kaybetti.Şimdi ise yavaş yavaş toparlanıyor attığı muhteşem golle de "Yengeç Dansına" başladı.
"Aşk Tutulması" ile takımına bağlı bu taraftar,gene muhteşemdi.Muhtemel bir hezimete en olası görüldüğü maçta bile stadı dolduruyorlarsa ,bu taraftar üzülmeyi çok da haketmiyor.

Hiç yorum yok: