BİY

29 Nisan 2008 Salı

man u-barcelona



Eşleşmede 180 dakika maç oynandı.En fazla 200 dakika oynanmiştır.Ve sadece bir gol...Ama iki maçı da keşke hiç bitmese dilekleriyle izledim.


Man utd da eksikler vardı.VİDİÇ VE ROONEY...Vidicin eksikliğinin hissedilmesinden bayağı endişeliydi man utd.Çünkü Brown çok güven vermiyordu.Ama Ferdinand ile öyle bir oynadılar ki 2. yarıdaki Barcelona nın maaile hücumlarını tek bir pozisyon vermeden püskürttüler.Nani'ye ise rooney nin işini yapma görevi verilmişti.

Aslında kötü başlamadı barcelona maça.Belki van der sarın maçın başinda etoo ya teslim ettiği top iadeli taahhütlü man utd. filelerine gitse çok farlı bir maç izleyebilirdik.Ama Man utd işte...Bu sene onlara gol atmak,sinir edici biçimde zor.O yüzden maç 14.dakikada maçı bitirdi Barcelona.Gol dakikası ronaldoyla başladı.Alıp götüren adam bu sefer tam götürmeye başladığı anda araya zambrotta girdi derken o sırada scholes orta sahanın hücuma katkısı ve iyi şut nasıl çekilir hakkındaki uygulamalı dersini izledik.


İkinci yarıda bir barcelona yüklenmesi olacağı bekleniyordu ama ben manchester ın daha çok kontraatak şansı olacağını düşünyordum.İkinci yarı tam bir barca forvetleri ile orta saha destekli man u defansı arasında geçti.Rijkaard bütün silahlarını soktu ama bir türlü oluyordu.İlk maçtaki sinir bozucu messi-krkiç değişikliğini yapmadı.Yerine bu sefer etoo-krkiç değişiklğine gitti.Ama manchester sinir bozucu orta saha defans bütünlüğüne devam ediyordu.Henry oyuna girdiğinde rüyalar tiyatrosu yuhlama organizasyonuna başlamiştı.Ama o da bu sathı müdafaa karşisinda etkisiz oldu.Manchester bize savunma yaparak da izleyenleri memnun edilebileceğini gösterdi.


Rijkaard da rüyalar tiyatrosundan kabus görmüş biri olarak çıkıyordu ve büyük ihtimalle barça rüyası da sona ermişti onun için.Öte yandan büyük şef fergie ise bu seneyi duble yaparak bitirme heyecanını yaşıyordu...

sivaslı cimbomlular


Pazar günü Biz fenerlilerin gönülleri sivasla beraber olacak ...Cimbomlular Sivasta "çıldırmak" isteyecekler.Peki sivaslı cimbomlular?İşte yemedik içmedik size hem sivaslı hem cimbomlu bulduk.Arkadaşım Mehmet Karakaş ın ağzından sivas-cimbom maçı


Hem Sivaslı hem de Galatasaraylı olan birinin şampiyonluk yarışında bir takım adına seçim yapmak yada deyim yerindeyse bir tarafın yanında olması inanılır gibi bir şey değildi bugüne kadar.. Bülent Uygun önderliğindeki Yiğidolar tüm tabuları yıkarak buralara kadar geldiyse de asıl işlerinin bundan sonra mucizelere kaldığı ne yazık ki kaçınılmaz bir gerçek.. Ayrıca bütün sezon çeşitli sorunlarla uğraşmış,bütün futbol kalıplarını yıkmış bir Galatasaray Fenerbahçe’yi de yenmişken bu yarışın en büyük favorisi olduğunu tüm Türkiye’ye gösterdi.. Bir Sivaslı olarak tabi ki ilk aklıma gelen Sivas’ın şampiyonluğu olsa da bunun kendi ellerinde olmadığı da aşikar.. Durum bu iken hem ülkedeki ‘’Temiz Futbol’’ menfaati için, hem de Sivasspor’un gösterdiği müthiş mücadele için tüm Türkiye olarak öncelikle Yiğidoları can-ı gönülden alkışlamalıyız;fakat yine de ülkemizin Galatasaray ve Fenerbahçe tarafından Şampiyonlar Liginde daha iyi temsil edileceğini düşünerek ve biraz da gerçekçi olarak kabul etmeliyiz ki en doğrusu Sivasspor’un ligi 3. bitirmesidir.. Tabi her şeyin sahada olduğuna da inanmak isteyen biri olarak ‘futbolun görünmez ilahları’nın da yardımıyla ülkemiz için hayırlısı neyse onun olmasını diliyorum.. Sivas gönlümüzü fethetti, Fenerbahçe Avrupa’yı titretti ve kabul edelim ki Galatasaray da bu şampiyonluğu herkesten fazla hakketti..

osmanlı anıtı ersen martin


Türk futbolunun üvey pivot santraforu Ersen Martin,İspanyada gollerine başlayarak La liga'da haftanın karmasına girdi.(goal.com ispanya).Yazıda Osmanlı anıtı olarak nitelendirilen Ersen Martin,oyunuyla,golüyle ve asistiyle "santraforun el kitabı" gibi oynadığı belirtildi.Ayrıca ameliyattan sonra daha form tutamadığı ama Türk oyuncunun düşüncesinin"GEÇ OLSUN GÜÇ OLMASIN" olduğu söylendi.

Ersen Martin in takımı Recreativo 40 puanla 20 takımlı ligde 16. sırada lig de kalma savası sürüyor.

28 Nisan 2008 Pazartesi

r.madrid-barcelona maçı açık kanalda


Diyeceksiniz ki zaten açık kanaldaydı.Burada bir haber özelliği yok ki felan felan...Ama İspanyada da açık kanaldan izlenebilecek.7 mart günü oynanacak maçta bir sürpriz daha var.Eğer R.Madrid bu maçta şampiyonluğu garantilemiş olarak çıkarsa (OSASUNA maçına göre),BARCELONA R.MADRİD İ ALKİŞLAYACAK

BELKİ BİZ NİYE BU İŞLERİ YAPAMIYORUZ DİYE ELEŞTİRİYORUZ AMA BİZİM ORALARA GELMEMİZ İÇİN DAHA YENİLEN TAKIMIMIZI ALKIŞLAMAYI ÖĞRENMLİYİZ İLK ÖNCE


KAYNAK:MARCA (ispanyolca bilenler okuyabilirler)

hayvanlar

söylemek istediklerimi en kibar haliyle söyledim.Tamam ben de fenerbahçeliyim.Ve evet galibiyeti haketmeyecek kadar kötü oynadık.Sonuçta Gs kazandı.EEEEEEEEEEE!!!!Kazansın sanki daha şampiyon mu oldu.Bu hayvanlar fenerbahçe şampiyon olursa (ki hala olabilir)oraya gidip FByi alkişlayacak büyük ihtimalle.Ve büyük ihtimalle chelsea,inter,sevilla maçlarından sonra da karşilamaya geldiler.Peki bunun anlamı ne?.Fenerbahçe tarihinde ilk defa 2.liği mazur görebileceği bir sezon yaşıyor.Bu hayvanlar takımın o kötü giden yıllarda yaptıklarını yapmaya devam ediyorlar. Bu nasıl bir açgözlülüktür?Takım 10 tane gol yemiş gibi GSdan.Bu takım 1 ay önce tarih yazdılar bre hayvanlar!!!!!!!!Şimdi şampiyonluk kaçtı diye böyle bir tepki verilir mi.Fenerbahçe bundan önce 17 kere şampiyon oldu.Ama hiç bu tür başarıları yaşamadı.Bırakın da olmayıversin.Ne olur ki?Fenerbahçe bunlar gibiler yüzünden yıllarca devamlı başarılar sağlayamadı.Bir maçta yenilmek günah mıdır.Bir sene şampiyon olamamak bunları cehennemde mi yakacak?YETER ARTIK

ve son söz yönetime....bu hayvanları ordan defebilecek gücünüz var.Niye önlem almıyorsunuz takım gelmeden...YOKSA ONLARLA TEK FARKINIZ ELİNİZDEKİ PUROLAR MI?

26 Nisan 2008 Cumartesi

ronaldinho:bana futbolu bon bon öğretti


İngiliz Free Sport dergisine konuşan Ronaldinho yeteneklerini köpeği pon pon sayesinde geliştirdiğini söyledi."sokakta o kadar uzun süre top oynardım ki herkes eve giderdi.Ben de pon ponla oynardım."
Ronaldiho köpeğin yetenekleri ile ilgili ise "bir köpek için iyiydi,topukontrol edebiliyordu.Ama köpek olduğundan kuralları bilmiyordu (cidden bunu demiş)Çok iyi sağ ayağı vardı"dedi.

Görünüşe bakılırsa bu aralar RONİ nin rijkaardla olan sorunlarını bon bon bile çözemeyecek.

25 Nisan 2008 Cuma

dananın kuyruğu...

sadece ligimizde kopmayacak kuyruk bu hafta,ayrıca ingiltere de de kopacak.Chelsea man u yu 3 farklı yenerse lideri değiştirip kendisi geçecek tahta.Fenerbahçe cimbomu yenerse ASY den şampi ayrılır.Yenilirse Cimbom şamp ayrılır çünkü sonra sivas deplasmanına çıkacaklar.

Ne diyelim bu hafta dananın kuyruğu koparken danaya şike,hakem vs vs vslerle mundar etmeyelim

23 Nisan 2008 Çarşamba

her golsüz maçımız bööle olsun


şampiyonlar ligi haftası hollywood filmleri gibiydi.Heyecan,tutku,özel efektler (ronaldo yani),hayal kırıklığı(liverpool),aşk(kop tribünü) hepsi vardı.

Barcelona maçını daha yeni açmiştim ki ronaldo penaltı kullanıyordu.Daha ne zaman kaleye gittiniz de penaltı yaptırdınız.Yalnız gol olsaydı üzülürdüm.Çünkü koskoca yarı final eşleşmesi daha ilk maçın 3. dakikasında biterdi.Man. utd. bu sene öyle bir futbol oynuyor ki Barça bile Nou Camp da o golü çıkaramazdı.Ejnebilerin youngster dediği tipten iki oyuncu vardı sahada.Yani genç yaşında bile maçı tek başına götürebilecek özelliklere sahip oyuncu.Cristiano Nou Camp felan dinlemedi gene klasik hareketlerini direk kaleye giden tek tek kişilik gösterisini sundu.Messi de çok didindi.Ayağa paslarla ilerlemeye çalıştılar Manu kalesine doğru.

Barcelona 21 şut atmiş man u kalesine.Man utd. bir penaltı kaçırmiş ve bir penaltısı da verilmemiş.Solukları kesen bir mücadele klişesi bu maça uygun olur herhalde.Ama Rijkaard belki de messi-krkiç değişikliğiyle barcelonanın hücumlarına dinamit koydu diyebiliriz.Henry-etoo-messi üçlüsü yenilmez armada gibi duran man utd ı devirme ihtimali daha fazla olmaz mı.Zaten krkiç oyuna girdikten sonra hücümların etkinliği daha da azaldı.

Bir de yayınla ilgili birşey söylemek istiyorum.Bir ara hiç spiker yoktu yayında ve sadece nou camp ın sesleri vardı işte o zaman anlıyorsunuz bu takımın bir klüpten daha fazla olduğunu...

kim ne demiş?




Futbolda alınan sonuçlar, kimilerine göre önemli, kimilerine göre hayati önem taşıyabilir. Fakat biz öyle güzel bir haftanın içinde bulunuyoruz ki, bunun kıymetini bilmek durumundayız. 'Kutlu Doğum Haftası' içindeyiz ve ona layık olmalıyız. Peygamberimiz'e layık olmalıyız. Çocuklarımızı, gençlerimizi de Peygamberimiz'in hoşgörüsü etrafında hayata hazırlamalı, yaşantılarımızı ona göre şekillendirmeliyiz. Hafta sonunda F.Bahçe ile önemli bir derbi müsabakası oynayacağız. Herkesin bu maçta içinde bulunulan haftanın atmosferi içinde hareket etmesini temenni ediyorum. Dostça ve centilmence mücadele etmeliyiz. Herkes dürüstçe elinden geleni yapmalı. Allah kime nasip ederse o kazansın."




Hakan Şükürden derbi öncesi taraftarlara '''barış ve kardeşlik''' mesajı

liverpool-chelsea maç yazısı







Loto,toto,altılı ne derseniz deyin chelsea dün akşam bunların hepsini tutturdu.Hatta STAR spikeri Gökhan Telkenar bile ne diyeceğini şaşırdı.Riise şu anda kendini boş kaleye gol atamamış kezman gibi hissediyordur herhalde.

sondan başladık başa dönelim.Liverpool maça kendinden emin bir oyunla başladı.İleriye çıkmaktan orta sahada top kaybetmekten korkmadan....Chelsea de oyunu ileride kurmaya çalişıyordu ama bir türlü oyunlarını liverpool yarı sahasında kabul etttiremiyordu.Hatta xabi Alonso kuyt işbirliği ile istanbulda yedikleri ilk golün aynısını yiyebilirlerdi.İlk yarıda chelsea belki de o dakikaya kadar en önemli şansını lampardın pasıyla joe cole un ne yapacağini bilemez heyecanlı bir çocuk edasıyla vurduğu topla kaybetmişti.Liverpool kendine güvenli oyununa ikinci yarıda devam ediyordu.Ataklar sıklaşmaya başladı anda Cech (ki oynamayacağinı bekliyorduk) tek başına takımını ayakta tutmaya çalışıyordu.Ama makelele topa uzak doğu sporlarındaki ustalığını gösterirken kuyt topa vurdu gol oldu.Artık liverpool emindi 4. kez chelseayi avrupa kupalarında üzeceklerdi.Hatta Gökhan Telkenar da emindi.Liverpool golden aldiği gazla Chelseayi Gerrardıyla,torresiyle daha ilk maçtan nakavt etmeye kararlıydı.Artık bundan sonra Chelseaye çok iyi bir kaleci ve inanılmaz bir şans lazımdı.Zaten iyi kalecileri vardı.Şans lazımdı.Artık Grant da risk almaya başlamişti.Anelka-Ballack değişikliği liverpoolun sıkı orta sahası karşisinda intihar olabilirdi.Ama yerine belki de futbol tarihinin en şanslı son dakika golü oldu.KOP,BENİTEZ VE TABİİ Kİ TELKENAR BÜYÜLENDİ.Belki de futbol ilahları bu sefer de chelsea final görsün dedi.Ama birşey var ki MOURİNHOLU CHELSEANİN YIKAMADIĞI LİVERPOOLU AVRAM GRANTLI CHELSEA GEÇMEYE ÇOK YAKIN

22 Nisan 2008 Salı

BABAMIZIN LİGİ NE DEVAM


Fenerbahçe anasının ligine dönünce bu akşamki maçlar biraz içimizi acıtacak gibime geliyor.Chelsea Liverpoolla oynarken büyük ihtimalle 'ya burda olacaktık ki' diyeceğiz herhalde

Chelsea de sakatlıklar can yakabilir.Drogba nın dizindeki ağrılar geçmezse oynamayabilir.Zaten cudicini olmayacak.Michael Essien Fenerbahçe maçında gördüğü sarı kart nedeniyle cezalı.(bu da Liverpoola kıyağımız olsun)Hılarıo (AH BU KALECİ YOK MU) nun oynaması bekleniyor.O da sakatlanırsa Avram grant'ın adını bilmediği (!ciddiyim!) kaleci Rhys Taylor oynayacak artık.

Liverpool ise daha hazır görünüyor.Steven Gerrard takıma döndü.Zaten Daniel Agger ve Harry Kewell uzun zamandır sakatlar.
İki takım bundan önce yarı finalde 3 kez karşılaştı.İkisinde Liverpool gülen tarafdı.Mourinhosuz Chelsea dördüncüsünde şeytanın bacağını kırmaya çalışacak.Abramovich bu seferde Liverpoolu geçemezse Liverpoolu da satın alacağı konuşuluyor (hehe şaka tabii)


Eğer 'futbolun meyvesi goldür,ben golsüz maça maç demem' diyenlerdenseniz hiç bu maçı izlemeye zahmet etmeyin.Çünkü iki takımın daha önce yaptığı 6 yarı final maçından sadece 3 gol çıktı.


Liverpool yarı finallerde takımları 'hezimet manyağı' yapıyor.Şu ana kadar Şampiyonlar liginde 9 yarı finalin 7sinde finale çıkıp rakiplerini üzdüler
Chelsea'nin Liverpool'a karşi tek bir avantajı olabilir.Bundan önce iki takımın karşilaştığı yarı final maçlarında saha avantajı liverpool'a aitti.Ama bu sefer son söz chelsea'nin evi'nde stamford bridge'de söylenecek.

gerrard'a eczaneme gel yapmak

dünyanın en iyi futbolcusu olabilirsiniz.Kişiliğinizle de çok saygı görebilirsiniz ama bu sizin rakip tararftarlar tarafından sevilmeniz gerektiği anlamına gelmez yaş ne olursa olsun

21 Nisan 2008 Pazartesi

Dili Büzüşeciseler



Ligin sonuna doğru geliyoruz.Klasik komplo teorileri sezonuna girdik haliyle.Çok şükür bu ağzı torba olmayanların teorilerini destekleyecek bir maç da pek olmadı.Buna rağmen ağzı torba olmayanlar gs-belediye ve sivas-fb maçlarına düzmece komplolar üretiyorlar.Hayatlarını teknik direktörlük yaparak kazanan adamlar sadece fenerli veya gslı oldukları için maçlarını satacaklar ha!!!Lütfen güldürmeyin bizi.Artık bunlara Kadir İnanır bile inanmaz!!!!

bu sivas da çok oluyor artık!!!!


Sivas futbolun bütün kimyasını,biyolojisini ,bütün tabularını yıktı.Topraklarımızda gördüğümüz 3.5 takımlı lig hegemonyasını bitirmek üzereler.Hatta bu performansı geçen sene gösterseler şu anda nur topu gibi bir 'BÜYÜĞÜMÜZ' olacaktı.Bir sezonda en çok galip gelen anadolu takımı olmalarına 1 galibiyet kaldı.Geçen Ankaraspor maçına banko defans oyuncularının hiçbiri yoktu.(Abdurrahman Dereli,Hayrettin Yerlikaya,Sedat Bayrak)Ama tek bir pozisyon verdiler.Balili den sezonun çoğunda yararlanamadılar.Maç başına 1.6 dan fazla gol atıyorlar.Bir de bize rakamlarla şampiyonluğun yolunun 3 büyüklerle yapılan maçlarla değil,anadolu takımlarıyla yapılan maçlardan geçtiğini bize öğretiyor.Çünkü Sivas 3 büyüklerle yaptığı maçlardan sadece bir tanesinden başı dik ayrıldı.En basit hesapla son 3 maçını 3-o la alırsa Şampiyonlar Ligi ön elemesine katılacak.Ya inanılmaz değil mi.Hele de Sivas'da Şampiyonlar Ligi Marşı çalınırken seramonide Sivas takımıyla birlikte g-14 lerden birini görebilirsek sevincimiz tavana vurur.Ama bunlar hayalin hayalinin hayali şimdilik.Bir gerçek var ki,Sivasspor yaptıklarıyla ' futbolun sahada oynandığına' dair efsaneyi bize gösterdi.

18 Nisan 2008 Cuma

Orda bir hoffenheim var uzakta...


Hoffenheim Almanya'da küçük bir kasaba.Bu kasabanın takımı şu anda bundesliga ya bir adımı kaldı.Peki nasıl?Belediyesi çok mu yardım ediyor?Herkes Güney Amerikalı mı?hiçbiri değil...
Buranın da kendine göre bir ABRAMOVİCHİ var.Dietmar HOPP...Almanya'da SAP adlı bir yazılım firmasının sahibi.Karun gibi zengin.Ama Abramovich'in chelseayle kel alaka olduğu gibi değil.Hopp gençliğinde bu takım amatörken orada oynuyormuş.
Hoffenheim 2. bundesligaya gelene kadar çok uzun yollar katetti.Şimdi size kaç tane ligi geçtiğini söylemeye ömrüm yetmez.En azından şunu söyleyeyim BADEN-WÜRTTENBERG A LİGA DAN buraya kadar gelmişler.
2003-04 te takım Kupada Leverkuseni,Karlsruhe gibi takımları geçerek taa çeyrek finale kadar gedi.
Hopp takım daha bölgesel ligdeyken bile RALF RANGNİNCK gibi STUTTGART ve SCHALKE 04'ü çaliştirmiş bir teknik adamla çalışmaya başladı.Halen o yapıyor zaten.Ayrıca bu takımda bir türk de var.Eski Salzburg kalecisi Ramazan ÖZCAN belki chelsea'de oyuncumuz yok ama chelseaye benzeyen bir klüpte var.Onu da seneye HAMİT ALTINTOPa karşi oynarken izleriz.kim bilir?

kim ne demiş?


"hala avrupa şampiyonasına gitmeyi hayal ediyorum"

RAUL ARAGONEZİN ONU TAKIMLA BİRLİKTE İSVİÇREYE GÖTÜRECEĞİNE İNANIYOR

buruk kere buruk sevinç

İspanya Kral Kupası geçtiğimiz günlerde oynandı.İki eski Barcelona oyuncunun (laudrup ve koeman) teknik direkörlük yaptığı takımlar finalde karşılaştı.Hepinizin bildiği gibi Valencia kupayı 3 golle aldı.Getafe bu sezonun tartişmasız en iyi çikiş yapanı.Kupada final ve bayern'e çeyrek finalde son 5 dakikada yediği gollerle elendiler uefa'da.Onlar da buruk biraz...Ama gerçek üzüntü Valenciada.Kupayı almiş takımın teknik direktörü şehre döndüklerinde kutlama yapmayacaklarını zaten istemediklerini söyledi.Bu sezon bu kadar kötü gittikten sonra kutlama yapmyacağiz dedi.AH be koeman...Barçalarda oynamişsın kupalar almişsın her zaman futbolun içinde sevinilecek hoşlanılacak birşeyler bulunması gerektiğini anlayamamişsın.ŞAŞIRDIM :))))

16 Nisan 2008 Çarşamba

ankara ankara güzel ankara!!!




Uzun zamandır böyle bir üstünlük görmemiştik.Bu hafta üç istanbul takımı da ankara takımlarına boyun eğdi.F.bahçe futbolseverlerin en çok sinir olduğu takımlardan biri olan ankaraspor'a son dakikada puan kaybetti.Beşiktaş şampiyonlar ligine katılma yolunda kritik maçlardan biri olan Oftaş maçında evinde yenildi.Galatasaray ise 1-0 ın rüvanşinda g.birliği ile berabere (ve son dakikada kuponumu yırttırarak) kalarak kupadan elendi.

Şimdi başkent takımlarının hükümranlığa son bir haftalık da olsa son vermiş olması sevindirici olabilir.Peki bu başarıya kim sevinecek?Mesela Ankaraspor'un aldığı son dakika puanına AKP gençlik kollarından başka sevinecek bir grup aklıma gelmiyor (gsliler dişinda tabii)G.birliği ve Oftaşınkilere ise sadece bibirleri sevinir heralde (haa bi de küçük bir grup olan ALKARALARI unutmuyoruz)

edit:yazıyı yazdıktan sonra baktım ankaraspor taraftar grubu varmış ama hikayeden

kayınbabadan torpilli kun agüero


Maradona'nın veliahtları listesine Atletico Madrid'in arjnatinli yıldızı Kun Agüero da girdi.Maradona Agüero'yu kendine benzettiğini söyledi.İşte buraya kadar herşey tamam.Birçok futbolcu maradona nın veliahtı olmuştu zaten.Ama hiçbiri onun müstakbel damadı olacak kadar ileriye de gitmemişti.Kun Agüero Maradona'nın kızı Giannina ile beraber.Hatta iş o kadar ileride ki Maradona Kun'u ziyarete Madrid'e bile gitmiş.EEE boşuna dememişler.Boşuna dememişler kadınlar babalarına benzeyen adamlardan hoşlaınr diye :)))


15 Nisan 2008 Salı

İTİRAF


itiraf ediyorum!Ben sopcast kullanıyorum.Ama bu hafta sopcast'i kullanmamın geçerli bir mazereti vardı.Man utd.-Arsenal maçını izlemek için televizyonu açıyorum.Haydaa!Bez bebek dizisi oynuyor.Böyle bir şey olabilir mi allahaşkına!Premier ligi maçlarının fox tv'de olması zaten birçok futbolseverin tepkisine neden oldu.Hele ki bu haftadan sonra tepkiler çığ gibi büyür.
dipnot:sopcast p2p sistemi ile düşünebileceğiniz bütün şifreli ve ücretli yayınları izleyebileceğiniz bir program lig tv de izlenebiliyor bu arada

14 Nisan 2008 Pazartesi

BİZ BİZE BENZEMEYİZ


Ramon Calderon İspanya da çok popüler bir insan.Sadece Real Madrid Başkanı olduğu için değil sözleriyle 'gündeme bomba gibi düşen' bir kişi.Bir nevi Ali Şen...Yüz olarak da benzemiyor değil hani.Ponferrada'da katıldığı bir sempozyumda gene ilginç sözleriyle gündem yarattı.Calderon 'Barcelona Şampiyonlar Ligi Şampiyonu olursa çok mutlu olurum.En azından yabancı bir takımın kazanmasından daha iyi 'dedi.Laporta ile ilgili bir soruya ise 'Onun için üzülüyorum.Çok haksız eleştiriler yapılıyor ona karşi.Barcelona iki yıl önce duble yaptığında başkan gene O'ydu' karşılığını verdi.

Yukardaki sözler size hiç mi hiç tanıdık gelmedi değil mi?Bana da.Hatta böyle bir şey olsa heralde bu sözleri söyleyen başkanın istifası istenirdi.Hele ki 4 büyükler arasında....

Başkan Calderon agüero ve ronaldinho ile ilgilenmediklerini sözlerine ekledi

yok artık kobe bryant


tıklarsanız buraya bir video izleyeceksiniz.Gerçekliği tartışılır tabii ki.Zaten büyük ihtimalle gerçekten böyle bir şey yapsa büyük ihtimalle kontratından dolayı tazminat öder.Vladimir Radmanovic snowboard yaptığı için ceza yemişti mesela şekilde.Aynı şekilde futbolcuların halı saha oynamaları yasaktır kontratlarda bulunur genelde

arsene wenger ve bu sezon

Arsenal'in bütün sezon boyunca oynadığı güzel oyun meyvelerini meyvelerini tam toplamaya başlayacaktı ki iki ayrı maçtaki iki penaltı onlara havlu attırdı.Hemen söyleyeyim maçları: hafta içindeki şampiyonlar ligi çeyrek final maçı... rakip liverpool...dakika 83...Skor 2-2 ve bu skor onları yarı finale çıkmaları için yeterli bir skor...colo toure tarafından yapılan (haksız kere haksız karar) harekete penaltı çalınıyor ve şampiyonlar ligi'ne güle güle dedirtiyor.

öbürü de daha dün oldu:Premier lig...rakip:manchester united...skor:arsenal deplasmanda 1-0 galip...dakika:hatırlamıyorum...hargreavesin şutuna gallas plonjon yapınca hakem de penaltıyı veriyor haliyle.Böylece premier lig başka bahara kalıyor.Hatta Wenger'in kendisi bile itiraf ediyor

İşin özü şu aslında :Arsenal'den daha iyi oynayan takım var mı?Büyük ihtimalle yok!Belki man utd.... Ama o zaman da arsenal in 2. olması gerekmiyor mu? Yoksa futbol denen oyun içinde böyle sürprizlerin ve küçük nüans farklılıklarıyla büyük başarı farkları olan bir spor işte.
Önemli olan şanssızlıklara rağmen çıkıp seneye daha iyisini yapabilmek için çalişmak

İşte o yüzden de habire teknik direktör değiştirmek doğru değil.Onun için bir maçtan sonra alınacak skor üzerinden konuşmak doğru değil.Bunu anladığımız zaman belki de daha başarılı olacağız.

13 Nisan 2008 Pazar

altintop kardeşler parasız kaldı


halil ve hamit altıntop kardeşlerin milli takım primlerinden gelen paraların yatırıldığı hesaptan defalarca havale yapıldığı ortaya çıktı.hemde 2005 yılndan beri...çekilen para miktarı da uçuk...1mil yetale...hamit savcılığa dilekçesini vermiş...savcılık soruşturmayı başlatmış.haber tabii ki çok ilginç deil aslında.işin ilginç tarafı 2005 yılından beri 1 mil ytlden daaa fazla para kazanmiş olmaları primlerden..bildiiniz dünyanın birçok yerinde milli takımlarda prim uygulaması yok (hoş milli takıma hizmet etme mecburiyeti de yok başka bi yerde) olsa da bu uçuk paralar yok.düşünün takım 2006 dünya kupasına katılamamasına rağmen 1 mil dan fazla para almişlar.

ronaldinho da sona doğru!!!!!!


milan asbaşkanı galliani ronaldinho ile 'prensipte anlaştıklarını' belirtti.Ronaldinho nun menajeri aynı zamanda kardeşi roberto de assis,'milan büyük bir klüp ve ronaldinho orada çok mutlu olacaktır.'dedi.Ama hala bir eksikleri var.barcelona!barcelona 30 mil euro da ısrar ediyo ama milanın 16 mil verebileceği söyleniyor.

aslında bir maçtan sonra tek kişiyi istenmeyen sonuçtan sorumlu tutmayı sevmem ama şimdi kezmanla ilgili bişi söylemek istiyorum.neden kezman penaltı atar?bu takımda yıllardır kaptan alex penaltıları kullanmıyor mu? neden şimdi kezman kullanma gerekliliğini gördü ki?zaten genelinde istediğini yapamamışsın takım olarak.Ne yani?semihle sidik yarıştırma amaçlı bişi mi yoksa medyaya yanıt vermek mi bi türlü annayamıyorum.takım olarak bu kadar iyi gittiğin zamanda bu küçük nüanslarla ligin sonunda hiçbişi alamadan bitirmek bu oyuncuların emeklerine yazık deil mi.

lig radyo


gs-ts maçını radyodan dinledim.sonunda istediğim oldu mehmet demirkol maçta mehmet ayanın yanında yorumculuk yapıyordu.İyi olan maç mehmet demirkolun tespitleriyle tadına doyum olmaz bir hal aldı.umarım her hafta en azından bie maçta yorumculuk yapar

schalke teknik direktörü mirka slomka kovuldu.hem de biz bize benzeriz türünden bir olayla...5-1 lik werder yenilgisinden sonra zdf ye yaptığı açıklamada 2009 a kadar sözleşmesi olduğunu takımının başında olduğunu söyledi.Menajer Andreas Müller de hocamızın arkasındayız türünden açıklamalar yaptı.Bir gün sonra ise Slomkanın ipi çekiliyor.ne kadar tanıdık geldi size deil mi? İşin daha da ilginç tarafı mirka slomkalı schalke çeyrek şampiyonlar liginde çeyrek final oynamış olması...

11 Nisan 2008 Cuma

bu golü görmelisiniz

yer macaristan ,meşhur ferençvaroş takımı penaltı kazanıyor.penaltı kaçıyor devamı burda..http://www.sporx.com/video/tv.php?frm_id=10166

tarihte bugün


her sezon öncesi ligimizle ilgili bilgiler verilir ya gastelerde hani en gollü maç vardır meşhur fenerbahçe-gaziantep maçı.8-4 biten işte o maç 11 nisan 1992 de oldu.

biliyor muydunuz?


cristiano ronaldo nun george best in 32 gollük klüp rekorunu 36 golle kırdıını?


ve...ronaldonun sezon başında fergusonla bu sezon 15 gol atacağı konusunda iddaaya tutuştuğunu (neye niyet neye kısmet)

biz bize benzeriz




hatırladınız mı geçen sene gs feneri alkışlar mı die işte aynı tartışma ispanyada geçio.rijkaard real madrid derbi maça kadar şampionluu garantilerse alkışlayacaklarını söyledi. ama aynı şey taraftarlar arasında biraz problemli. anketlerde barça taraftarları büük ölçüde işimiz olmaz bööle şeylerle der gibi hayır oyu veriolar.

Ama her şeye rağmen bakiş açılarımızda farklılık var.Oralarda profesyoneller taraftar gibi olmamaları gerektiğini biliyorlar.Ama bu diyarlarda işler böyle yürümüyor.bizde işin şovenistlik ve taraftara cici görünme amaçlı hareketler yapılıo.ne diyelim işallah buralardakilerde kendilerinin taraftar olmadıklarını hatırlarlar.

ronaldinho gider mi?


ve yılın en büyük transferi konusunda ilk adım atıldı.barcelonada gerçekleştirilen ilk görüşmede begiristain (barcelona), ernesto bronzetti (milan),robero de assis(ronnie nin menajeri aynı zamanda kardeşi) (isimler çok da önmli diil aslında)vardı.milanın işi zor.çünkü barcelona mukavele yaparken işi saalam tutmuş.ronnie nin 2010 dan önce serbest kalması için 125 mil. $ ödenmesi gerekiyor.galiba figo transferinden kalan düşük fiyattaki serbest kalma maddesiyle aazları yanmış olcak ki 125 mil $ die giydirmişler

10 Nisan 2008 Perşembe


ingiliz gazetelerinde chelsea taraftar sitelerinde hep aynı ortak kelime vardı:endişe belki de kaybettik ama işte bunu kazandık.gökhan ın şutu veya coca cola kzm ın şutu onları ne kadar endişelendirmişti.çünkü sonuçta bu telafisi olan bi grup maçı diildi.istanbulda kötü oyunumuza rağmen kazanmayı bilmemiz onnarı korkutmuştu.belki de biz turu geçemedik.ama belki de önde olduunda bile seni korkutan bi takım yaratmışsan gerçek kazanç budur

habercilik

chelsea gibi bi takım...dünya peşinde topçularının...onnar nerde beşiktaşta bi parkta açma germe yapıolar...ama senn gastecilerin hakan sivriserviyle uuraş kuddusi müftüooluyla uuraşıyo...ki spor muhabirisin sonuçta savaşa gitmiyosun veya yolsuzluklarla mücadele için mafyayla uuraşmıyosun beşiktaşa gidip de şu adamları gösterirsin.alın buyrun

kariyer sezonu öncesi fenerbahçe

aslında kolay başlamıştı hikaye.Fenerbahçe 0 çektiği sezonlardan çeyrek finale kalma başarısına kadar ilerledi.Belki de taraftar olarak çok canımızı sıkmştı 0 çekilen sezon.stadı restore edilen,şampiyonlar ligi gibi büyük bir organizasyonda stadının elektrikleri kesilen bir takımdık.Sonra daumlu seneler başladı.Ligde kötü değildik.Ama avrupadada bişiler yapamak istiyoduk.Çünkü başarı gelmedikçe süper ligde şampiyonluk matah bişi diildi.daumla ilk şampiyonlar ligi deneyimimizi hatırlayın hatta şöyle yapayım ben ilk maçın kadrosunu yaziyım:
34 Rüştü Reçber
2 Fábio Luciano
3 Servet Çetin
5 Ümit Özat
6 Fabiano
9 Serhat Akın
10 Tuncay Şanlı
15 Marco Aurélio
17 Pierre van Hooijdonk
20 Alex
24 Deniz Barış
substitutes
1 Volkan Demirel
4 Fatih Akyel
7 Mehmet Yozgatlı
11 Márcio Nobre
19 Önder Turacı
21 Selçuk Şahin
30 Serkan Balcı
Coach
Christoph Daum
Ya hatırladınız di mi ilk maçımız burda praga karşıydı.Vay beee.tuncay yeni parlıyor,van hooıjdonk takımın abisi olmuş.takım parlamaya başlıyor.Ve pragı ilk maçımızda burda halt ediyoruz.Ama hala eksikler var.takım hala ümit özattan bozma kanat oyuncularıyla idare ediyor.Hala daum dahi mi deli mi çözememişiz.defansta zaaflarımız var vs vs vs...En önemlisi ilerleyebileceğimiz ihtimalini düşünemiyoruz (şimdi ise chelsea yi nasıl eleyemedik diye yanıyoruz) O yüzden de lyon dan puan alırız derken son 4 dakikada 2 gol yiyoruz.dipnot:selçuk şahin fenerbahçe formasıyla ilk golünü bu maçta atmıştır.bu arada kırmızı şeytanlar bize rüyalar tiyatrosundan rüyamızda bile görmek istemiyeceğimiz skorla ayrılıyor 6-2
lyon saraçoğlunda ise biz sizden daha iyi takımız diyor sanki sahada.İlk yarı iyi top oynuyoruz zannediyoruz ama adamlar ısrarcı...dahi veya deli daum 2.yarıya deniz-yozgatlı değişikliğiyle başlıyor.Ama deniz çıkınca takım gol yollarında etkili olacaği zannedilirken bir de üstüne gol yiyor.Allah allah şimdi selçuk-semih değişiklğiyle sevillaya top göstermiyoruz.Chelsea ye bile böyle oynamaktan korkmuyoruz.O zaman daum dahi miydi de olmuordu yoksa delimiydi de...YOKSA TECRÜBE DENEN ŞEY BU OLABİLİR Mİ ACABAAAA

neyse hikayeye devam edelim SPARTA pragı pragda burda havada karda denizde yendik.İşte fenerbahçe ilk adımı atmıştı ilk defa birilerni geçip bir yerlere gelmişti.Uefa ya gidilecekti.olsun...biz daa yeniyiz bu işte yavaş yavaş herşey dedik...aslında gs tipi bişi olurmu die düşünmüo diildik.Hatta Anelka yı bile almiştik devre arası...hadii bee..anelka mı? hooıjdonk belki yaşlı ayaana gelirdi de abi anelka yaaa...vay beee vizyon görsün alem be kardeşim...Ama hesap tutmadı veya olmadı işte naapalım..zaragoza bizi içerde dışarda karada denizde imha etti.aslında çabalıyorduk ama olmuyordu...YOKSA TECRÜBE PROBLEMİMİZ Mİ VARDI...

Zaragoza ya elendik ama olsun şampiyonduk...Ama buruktuk işte yaaa..nie olmuoydu bu iş avrupada...?seneye görüşürüz dedik..oh be...yıllardır olduu gibi bu seferdeŞEKER GİBİ KURA çekmiştik.schalkeyi elerdik,almanyada bile vatan millet sakarya yenerdik.psv de satmiştı varını yoğunu satmıştı gene bu sene cacık olmzdı onlardan.milanda zaten rakibimiz diildi ama anelka bunnarın yaşlı defansını teker teker geçip gol atardı.E Kardeşim koskoca appi yi juveden getirtmiştik.artık defansif problemimizde olmazdı.Ama gene olmadı.Hatta daha da kötü oldu.Evimizde psvyi yenebildik.''yaşlı'' milanı evinde zorlamıştık ama topçularımız mı yetmiyomuydu ne bir türlü işi bitiremiyordu.ama anelka bizdeydi...acaba kanat oyuncularımız yeterlimiydi.orta sahamız hem defansif hem ofansif vecibeleri yerine getirmiomuydu yoksa?sadece anelkayı almak yetmiomuydu BU DA BİZE TECRÜBE OLMAMIŞ MIYDı?

Ve ligde büyük hüsran!!!!alexli appiahlı anelkalı kadro şampiyon olamamiştı.ne hüsrandı bu allahım...Ama son dakikaya kovalıycaksın arkadaşim bu işi!!!nası şampion olmazsın.son dakkada appinin şutu direk yerine ağlarla buluşsa belki zico olmazdı.dahi daum olurdu şu anda teknik direktörümüz.hemde deli sıfatı olmadan.

VE ZİCOLU GÜNLER

ZİCOLU GÜNLER ilk başta pek neşeli günler deildi.Tümer vardı artık.agacı yaşken eğmiştik sanki.Ya bu adam hep bize gelince oynuyordu.Ama artık bizle beraberdi.100. yıl stresi denen ekşi sözlük enrtysi gibi bi terim çıktı.stajyer zico işleri ööreniyodu.bu işler nası yürüyo avrupalarda die.bu arada japonya takımı ne kadar kötü oynamıştı dünya kupasında.bu adam fenerin antrenörü nası olcaktı yaaa!!!

Şampiyonlar ligi ön elemesindeydik dinamo vardı ya hani en önemli oyuncusu bzim kovarak gönderdiğimiz rebrov...bizde anelka vardı...ama bzm yabancı transferlerimiz nerdeydi be...koskoca aziz yıldırım nie her zamn oraa buraa transfer yapıodu da nie şimdi yapmıodu.planlı transfer yapmamanın bedelini ağır ödedik.haa medya bu arada devamlı zicoya sallıodu.çünkü daa o stajyerdi.4 haftada takımı şampiyonlar ligi seviyesine getirememişti.arsene wenger olsa 4 haftada bu takımı şikir şikir yapardı.10 yılda arsenalde yaptıı gibi....

Artık uefayla devam eççektik.Zico döneminin temel taşı olan maç gelmişti.newcastle
maçı...takım o maça kadar vur patlasın oynuodu.6 atardı,bazen yerdi bi ara çok yedi problem oldu 'stajyere'.Artık avrupa maçlarında biz de 'oynuyorduk' işte.sadece zico ya bağlamalı mıydık.Artık öğrendiklerimizden mi bi şeyleri etkili yapıoduk?onu siz düşünün

Meşhur az maçları...
ya kardeşim 5 gol attığın takıma elenir mi insan ya!!!sanki onlar 1 gol attı.herhalde sahadakilere hakem düdüğü çalmadan işin bitmeyeceeni biz stattakilere de takım kötü gittiğinde de desteklemeyi öğrettti.ya her maç bize bişiler ööretti

nba aazıylaa diyebileceğimiz kariyer sezonumuza kadar geldik.Artık biz psv lyon gibi bi takım mı olduk.artık devmlı adamları satıp satıp yerine gelen topçularla yine yeniden olabilecek miyiz.yoksa g-14 mü olcaz yada bi 50 yıl sonra mı yine bu başarıları görcez

hayatınızda hep penaltı atan olmanız dileiyle


tafogok@hotmail.com