BİY

9 Şubat 2009 Pazartesi

Fenerbahçe Tarihinin En Kötü Oyuncu Değişikliği


Dün akşamki İstanbul B.Bld-Fenerbahçe maçında kronometreler 55. dakikayı gösterdiğinde Fenerbahçe son 2 oynucu değişikliği hakkını da kullanmaya karar vermişti. O sırada rakip takım 1-0 öndeydi ve 1 kişi de eksik oynuyordu. Kenarda Semih ve Kazım'ı görenlerin büyük bir çoğunluğu Aragones'in "Ya herro ya merro!" diyeceğini ve tüm riskleri alacağını düşündüler. Fakat Aragones, böyle yapmak yerine bir 'SKANDAL' a imza atmayı tercih etti ve oyundan ne kadar formsuz olursa olsun Fener'in gole en yakın oyuncusu olan Guiza ile takımın tartışmasız en yetenekli futbolcusu ve takım kaptanı Alex'i oyundan çıkarmayı tercih etti. Normal düzeyde futbolu takip eden 100 kişiye "böyle bir durumda nasıl bir oyuncu değişikliği yaparsınız ?" diye sorsanız asgari 95 tanesi Aragones'in yaptığından daha farklı bir cevap verirdi ve bu cevaplar da aynı olurdu. Yapılan bu değişiklik, şüphesiz İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapmış bir hocaya yakışmadı.

Aslında sene başında takımın durumunun kötü olmasında yönetimin, Aragones'ten daha fazla kabahatli olduğunu düşünüyordum. Sene başında defansta Edu ve Lugano'nun yokluğunda ilk etapta Can ve Yasin'e şans vermesinin normal olduğunu, Aragones'in takımı yeni yeni tanıdığını, geçen sene Zico da Edu ya da Lugano'dan biri olmadığı zaman Yasin'i oynattığını, Aragones'in de bu yüzden bu futbolculara şans verdiğini düşünüyordum. Zaten daha sonraki süreçte kendisi doğruyu bulup Önder'i oynatmaya da başlamıştı. Fakat dün akşam yaptığı bu oyuncu değişikliği Aragones'in de takımın bu durumundan dolayı hatırı sayılır derecede kabahatli olduğunu göstermiştir.

Dün akşamki bu oyuncu değişikliği gösterdi ki; Fenerbahçe'nin sorunu taktik, diziliş hatta savunma ile orta saha arasındaki boşluk değil. Fener'in sorunu çok daha farklı çok daha başka

Hiç yorum yok: