BİY

27 Şubat 2009 Cuma

İtalyanların Kabus Haftası


Bu hafta, salı, çarşamba ve perşembe akşamları Şampiyonlar Ligi'nde 1/8 finaller, Uefa Kupası'nda ise 3. tur rövanş maçları oynandı. 7 İtalyan takımı da bu müsbakalara iştirak ettiler fakat bunlardan sadece 1 tanesi muvaffak olabildi.

Şampiyonlar Ligi'nde İnter kendi sahasında Manchester ile 0-0 berabere kalırken, Roma deplasmanda Arsenal'e Juventus da aynı şekilde deplasmanda Chelsea'ye 1-0 lık sonuçlarla mağlup oldular ve rövanşlar için avantaj elde edemediler.

Uefa Kupası'nda ise Sampdoria Metalist Kharkiv'e 2-0 yenilirken, Milan 2-0 öne geçmesine rağmen Werder Bremenle 2-2 berabere kalarak elendi. Floransa ekibi Fiorentina da Milan gibi üstünlüğünü koruyamayarak 0-1 öne geçmesine rağmen son dakikalarda yediği golle Ajax'a elendi. Haftanın tek başarılı İtalyan takımı ise Udinese idi. Aslında deplasmanda da bu işi çok rahat bir şekilde bitirebilirlerdi fakat son dakikalarda 2 gol yemişlerdi ve 2-2 berabere kalmışlardı. Bu sefer kendi sahasında geriye düşmesine rağmen 2-1 kazandı ve kupada yoluna devam etti.

Bakalım 2 hafta sonra kaç İtalyan takımı avrupa kupalarında yoluna devam edebilecek ?

Hiç yorum yok: