BİY

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Perşembenin Gelişi Çarşambadan Bellidir


Futbolda klişeleşmiş bir takım genel kaideler vardır. Örneğin çok gol kaçıran bir takım gol yediğinde "Atamayana atarlar." lafını mutlaka biri yapıştırır. Bir de sezon öncesi sıkça duyduğumuz "Hazırlık maçları ölçü olmaz." vardır. Örnekleri arttırmak mümkün.

Bu akşam Sivasspor hazırlık maçlarının pekala ölçü olabileceğini gösterdi. O maçlarda çok kötü oynayan üçten aşağı gol yemeyen takım bu akşam yine sahnedeydi. Futbol adına ortaya hiçbir şey koyamayan Sivasspor sahadan farklı bir mağlubiyetle ayrıldı. Bu sonuç şaşırtıcı değildi. Hazırlık maçlarında ortaya konulan futbol bu akşam yaşanacakların habercisiydi. Özellikle savunmada yapılan bireysel hatalar Sivas'ın sonunu hazırladı. Bir de üstüne Petkovic'in kariyerinin belki de en kötü performansını göstermesi de tuz biber oldu.

Sivasspor bana göre kadrosunda değişime giderek çok yanlış yaptı. Nasıl ki lige yeni yükselen takımlar kadroda köklü bir değişiklik yapıp ertesi sene geldiği yere geri dönüyorsa Bülent Uygun da kadroyu yenileyerek aynı hataya düştü Avrupa Kupaları gözönünde bulundurulduğunda.

Sonuç olarak Sivasspor başlangıçta bile mucizelere bağlı olan Şampiyonlar Ligi'ne katılma hakkını artık mucizelere bile bırakamadı. Sivasspor'un yapacağı şey rövanştan sonra Uefa Avrupa Ligi'ne bakıp en azından gruplara kalmayı becerebilmesidir ki seri başı olmayacağı düşünüldüğünde bu futbolla o da zor gözüküyor. Son olarak da Bülent Uygun'u tebrik etmek istiyorum sözünü tuttuğu için. Kendisi "5 yeriz, 7 yeriz, 6 yemeyiz, 7 yeriz, 9 yeriz, 8 yemeyiz." demişti. En azından sözünü tuttu 5 yedi. Onu yapamayan da var.

1 yorum:

Haketo Zaman dedi ki...

Klavyene sağlık abi. Bir de şu var:
http://lappappa.blogspot.com/2009/07/sivasn-yollarna.html