BİY

10 Aralık 2009 Perşembe

Mustafa Denizli


Rüştü, İbrahim Kaş, Sivok, Ferrari, İbrahim Üzülmez, Ekrem (Dk. 68 Nihat), Ernst, İbrahim Toraman, Fink (Dk. 77 Uğur), Tello (Dk. 87 Nobre), Bobo

Yukarıdaki isimler Beşiktaş'ın kazanmak zorunda olduğu maçta CSKA Moskova karşısındaki kadrosunu oluşturuyor. İlk onbire baktığınız zaman asli görevi hücum olan sadece 2 futbolcu var Tello ve Bobo. Hadi diyelim ilk yarı oyunu rölantide oynayıp ikinci yarıda bulacağı muhtemel bir golle maçı kazanmayı düşündü nam-ı diğer kahin. Peki o zaman 0-1 geriye düştükten sonra neden 68. dakikaya kadar oyuncu değişikliği yapmak için beklenildi? Ya da mağlup durumdayken neden oyuna Uğur İnceman girdi? İbrahim Kaş koca 90 dakika neden sahada kaldı da gol atmak zorundayken Tello çıktı Nobre girdi?

Bunların mantıklı bir izahının olması mümkün değil. Belki Beşiktaş hücumu kuvvetli bir takım değil. Belki gol atmakta zorlanıyor. Hadi ilk yarıyı 0-0 bitirmek istedi diyelim. Ama devreye mağlup giriyorsun ve maçı kazanmak zorundasın. Fakat yapılan değişikliklere bakıyorsun hiç bir şekilde risk almadı Mustafa Denizli. Peki nasıl kazanacaksın maçı? Hasbelkader atacağın bir golle mi?

Mustafa Denizli'ye büyük hoca diyorlar. Bana bir tane büyük hoca gösterin kazanmak zorunda olduğu maça iki hücum oyuncusuyla çıkmış olan. Bana bir tane hoca gösterin takımı mağlup durumdayken risk almadan maçı kazanmaya çalışan. Ya da bana deyin ki "Mustafa Denizli dün akşamki hamlelerini maçı kazanmak için yapmadı. Öyle bir amacı zaten yoktu."

Hiç yorum yok: