BİY

1 Aralık 2009 Salı

Kangren...


Fenerbahçe son haftalarda iyi gitmiyor. Bana göre bunun başlıca sorumlusu futbolcuların sorumsuz hal ve hareketleri. Galatasaray maçına kadar bir bütünlük içinde hareket eden futbolcular o maçtan sonra sanki lig bitmiş gibi işi saldılar. İşin garibi bu kötü gidişe kimse dur demiyor ve Fenerbahçe gün geçtikçe daha kötü gidiyor.

Madem bu işte futbolcuları sorumlu tutuyoruz o halde biraz daha açık konuşalım ve isim verelim.

1-) Roberto Carlos: Geldiği günden bu yana takıma ciddi bir katkı sağlamadı. Hoş takım oyununa katkısı olsun diye mi getirildi yoksa “merchandising” dediğimiz zımbırtı için mi transfer edildi, o ayrı konu. Ancak gerçek olan bir şey var ki Fenerbahçe ve Fenerbahçe’nin hedefleri pek kendisinin umrunda değil. Sene başından beri envai çeşit yabancı medyaya transferi ile ilgili açıklamalar yapıyor ve Fenerbahçe’deki yetkili insanların bu açıklamalara karşın, sadece internet sitesinden “yalanlayıcı” nitelik taşıyan açıklamaları bu yaraya merhem olamıyor. Onun için artık bu “yalanlayıcı” nitelik taşıyan açıklamaların ötesine geçilmeli ve bu konuda somut adımlar atılmalı.

2-) Daniel Gonzalez Güiza: Güiza’ya da baktığınız zaman Carlos’tan pek farkı yok. O da burada mutlu değil ve o da Carlos gibi her fırsatta yabancı medyaya ayrılmak istediğini söylüyor. Takıma katkı sağlayamadığı gibi zarar da veriyor. Özellikle bu son haftalarda ayyuka çıktı. Beşiktaş maçı öncesinde antrenmanı terk etmesi aslında cezai yaptırım gerektiren bir hareket. Fakat bakıyorsunuz kimsenin bir şey yaptığı yok. Adam her fırsatta burada mutlu olmadığını belirtiyor nedir bu adamdaki ısrar anlamış değilim.

Fenerbahçe’de bu iki futbolcu kangren yaratıyor. Belki Carlos ve Güiza haricinde problemli başka adamlar da vardır. Mesela akla ilk Kazım geliyor değil mi? Ama o en azında Twitter hesabından Beşiktaş ile ilgili espri yapıyor. Belki yaptığı hoş değil ama en azından ilgili olduğu belli oluyor. Ama Carlos ve Güiza takımının başarısından çok kendilerini düşünüyor ve böyle olunca arkadaşlık ortamı tesis edilemiyor. Oysa başarı arkadaşlık ortamının sağlanmasıyla gelir. Aslında Daum’un sene başında bu ortamı sağlamak için faydalı girişimleri oldu. Fakat son günlerde ipin ucu kaçtı. Özellikle Galatasaray maçından sonra iş abartıya dönüştü ve şimdi görünmeyen bu sorunlar günyüzüne çıktı.

Aslında çözüm belli. Nasıl ki kangren hastalığında gerektiğinde ilgili uzuv kesiliyor burada da kangren yaratan oyuncuyu takımdan keseceksin. Üzerindeki formanın hakkını vermeyen, sorumlu olduğu insanlara karşı görevlerini yerine getirmeyen o adamlara gereken cezaları vereceksin. Böyle yapmadığın takdirde başarılı olman mümkün değil. Madem kimse Fenerbahçe’den büyük değildir. O zaman bunu lafta bırakma pratiğe geçir.

Hiç yorum yok: