BİY

4 Şubat 2009 Çarşamba

David Beckham, LA Galaxy, AC Milan, İngiltere Milli Takımı, 2010 Dünya Kupası


David Beckham, futbol kariyerinin büyük bir bölümünde futbol dışı olaylarla gündeme gelmiş bir futbolcu. Evliliği olsun, saçı olsun, başı olsun, Beckham sürekli bunlarla ilgi çekti bugüne kadar. Beckham, futboldan daha fazla sponsorlarından, reklamlardan, imaj haklarından para kazandı. Öyle ki yaptığı transferler de bile futbol her zaman 2. planda kaldı. Real Madrid'e giderken de LA Galaxy'e giderken de futboldan çok Beckham'ın diğer özellikleri ve getirileri konuşuldu.

David Beckham, bu sezon devre arasında AC Milan kulübü ile 3 aylık kiralık sözleşme imzaladı. Herkes bu transferin de futbolla alakası olmadığını, sponsorluklar ve Beckham'ın imaj hakları ile alakalı bir durum olduğundan dem vurdu. Fakat Beckham beklentilerin oldukça üzerinde bir performansa ulaştı Milan'da. Ve birden herkesin dikkati ona yöneldi. Fakat bir fark vardı, bu kadar insan Beckham'ın futboluna ilgi gösterdi bu kez, magazinsel yönüne değil. Beckham bu kez çok iyi kullandığı sağ ayağıyla konuşulur oldu, saçıyla değil. Beckham bu kez attığı gollerle, yaptığı assistlerle konuşulur oldu evliliği ile ilgili değil.

Beckham'ın kulüp kariyerinde elde ettiği önemli başarılar var. Fakat iş Milli Takım'a gelince herhangi bir turnuvada yarı final bile göremedi İngiltere Beckham varken. İngiltere Milli Takımı, Steve Mclaren faciasından sonra tecrübeli İtalyan Fabio Capello'ya emanet edildi ve 2010 için çok ciddi bir hazırlık içerisindeler. Capello da Beckham'ın Milan'da kalmasının Milli Takım'a girebilmesi açısından daha faydalı olacağından bahsettti geçtiğimiz günlerde.

Başlangıçta, öylesine yapılmış gibi gözüken bir transfer, Beckham gibi 33 yaşına gelmiş bir futbolcunun kariyerinde dönüm noktası olabilir. Ve Beckham, belki de ilk kez sponsorluk anlaşmalarını, imaj haklarını, reklam gelirlerini düşünerek değil de futbolunu, milli takımını ve 2010 Dünya Kupası'nı düşünerek bir transfer gerçekleştirebilir.

1 yorum:

tayfun gökalp dedi ki...

yeni bir ömer üründül mü doğuyor :)