BİY

23 Şubat 2009 Pazartesi

İnsanın Kaderini 8 Dakikada Değiştiren Oyun: Futbol


Dün akşam oynanan Galatasaray-Kocaeli maçında konuk takım 2-3 öndeyken Galatasaray bir penaltı kazandı. O ana kadar ligde attığı tüm penaltıları gole çevirmiş olan Milan Baros topun başına geçti fakat bu kez çok kötü bir penaltı atarak başarısız oldu. Galatasaray beraberlik şansını kaçırdı. 1 dakika sonra Taner Gülleri kendisinin 3. takımının 4. golünü attı ve skoru 2-4 yaptı. Ardından Taner Gülleri, bir gol daha atarak Galatasaray'ı kendi sahasında 5'lik yaptı ve krize sürükledi. Bu olayların tümü 8 dakikada cereyan etti.

Baros 87. dakikadaki penaltıyı gole neticelendirse maç en kötü ihtimalle berabere bitecek, Galatasaray yönetimi acil toplantı yapmayacak, Skibbe'nin görevine son verilmeyecek, Fenerbahçe ve Trabzonspor'un yenildiği haftada en azından 1 puan alındığı için sadece futbolcular uyarılacak ve yola devam edilcekti. Ancak böyle bir şey olmadı ve Skibbe'nin görevine son verildi.

Her zaman söylenen klişe bir laf vardır; "Futbol sürprizler oyunudur." diye. İşte bu hafta, bu sözün ne kadar doğru olduğunu gördük. Hatta bu söz, bir teknik direktörün kaderini 8 dakikada tayin edebilecek kadar doğru bir söz.

1 yorum:

Adsız dedi ki...

ellerine saglık ilkercigim güzel olmus bilgilerdirdin beni