BİY

26 Şubat 2009 Perşembe

You'll Never Walk Alone=Nunca Caminarás Solo


Dün akşam Şampiyonlar Ligi'nde bir İspanyol takımı olan Real Madrid ile bir İngiliz takımı olan Liverpool Santiago Bernabeu'da karşı karşıya geldiler. Dikkatli futbolseverler bu maçta enteresan bir olayın tezahür ettiğini görmüşlerdir. Real Madrid ilk onbirinde 3 İspanyol futbolcu (Raul, Casillas ve Sergio Ramos) varken, Liverpool ilk onbirinde 5 adet İspanyol futbolcu (Reina, Arbeloa, Xabi Alonso, Riera ve Torres) vardı. Bu gerçekten çok ilginç bir durumdu. Madrid'e Real Madrid deplasmanına gidiyorsunuz ama ilk onbirinizde daha çok İspanyol var.

Tabi bu ilginç durumun futbolun küreselleşmesiyle alakası olsa da ondan ziyade Rafael Benitez ile alakası var. Normalde Avrupa'nın 3 büyük liginin (İngiltere, İspanya, İtalya) önde gelen takımları bu ülkelerin vatandaşı olan futbolcuları fazla transfer etmezler. Etseler bile bu rakam asla 5-6 yı bulmaz. Fakat Benitez; bir transfere ihtiyaç duyduğunda, aklına normal olarak İspanyol futbolcular geliyor, bunun sonucunda da İspanya'ya deplasmana gittiğinizde Real Madrid'ten daha çok İspanyol futbolcuya sahip olabiliyorsunuz.

Not: Başlıktaki çeviri yapılırken wikipedia'dan yararlanılmıştır. Bir yanlışlık varsa, kabahatim wikipedia'dan faydalanmaktır.

1 yorum:

lancey dedi ki...

istanbul atkısı güzel durmuş orda.