BİY

29 Kasım 2009 Pazar

Barcelona 1-0 Real Madrid


Sezon başında La Liga'nın fikstürü belli olduğundan beri beklenen maç bu akşam oynandı. Futbol olarak baktığınız zaman "Dağ fare doğurdu." demek yanlış olmaz. Hem Pellegrini'nin hem Guardiola'nın defansif anlayışları bunda önemli bir etken oldu. Pellegrini çift forvetinden tekini feda ederken aynı şekilde Guardiola da İbrahimoviç'i yedekte bekletti.

İlk yarıya baktığınız zaman topla daha çok oynayan takım Barcelona'ydı. Ancak bu oyun Barcelona'ya hücumda bir etkinlik getirmedi. Buna karşın Real Madrid'in düşüncesi ise orta sahada kazanılan toplarda Ronaldo ve Kaka'yla etki olmaktı. İlk yarıda Ronaldo ve Marcelo Real Madrid adına çok önemli pozisyonlardan yararlanamazken Barcelona sadece Henry'nin dar açıdan yaptığı vuruş ile heyecanlandırdı.

İkinci yarı öncesinde kanaatim Barcelona'nın bu maçı kazanmak istiyorsa mutlaka İbrahimoviç'in oyuna girmesi gerektiği şeklindeydi. Nitekim Guardiola devre arasında olmasa da aklın yolunun bir olduğunu gösterdi ve 50'de İbo'yu oyuna aldı. Tabi çıkan oyuncunun Henry olması şaşırtıcıydı. Tedbiri elden bırakmak istemedi büyük ihtimalle. 56'da Dani Alves'in ortasında İbrahimoviç topa gelişine düzgün bir vuruş yaparak takımını öne geçirdi. Bu gol maçın tansiyonunu yükseltti heyecanlı hale getirdi. Golden birkaç dakika sonra Busquets kırmızı kartla atılınca Real Madrid bundan cesaret alarak Barcelona'nın üstüne gitmeye başladı. Bu dakikalarda Pellegrini risk alıp oyuna hücumcu sokacaktı ve bu doğrultuda Benzema'yı oyuna aldı. Ama çıkan oyuncu o dakikalarda etkili olan Ronaldo oldu. Bana göre Ronaldo'nun yerine başka bir ismin alınması gerekirdi. Daha sonra oyuna Raul de girdi ve Real Madrid sahada 3 forvetle oynamaya başladı. Real Madrid 10 kişi kalana dek bazı pozisyonlara girse de başarılı olamadı. Lassana Diarra atıldıktan sonra Real Madrid'in tüm şevki kırıldı ve Barcelona 3 puanı alan taraf oldu.

Barcelona maçı kazansa da çok da hakedecek bir futbol oynamadı. Doğrusu beklentilerin altında kaldı. Keza Real Madrid de ancak Barcelona 10 kişi kaldıktan sonra organize ataklar yaptı. Doğrusu El Classico futbol olarak sınıfta kaldı demek yanlış olmaz.

Son olarak Barcelona'da hakkı verilmesi gereken biri var. O da kaptan Carles Puyol. Bugün gerçekten Barcelona'nın en iyisiydi. Çok kritik müdahalelerde bulundu belki de takımının galip gelmesinde başroldeydi.

Hiç yorum yok: