BİY

24 Şubat 2011 Perşembe

Şampiyonlar Ligi 2.Tur 1/2 Çarşamba Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde 2.tur ilk maçları dün akşam oynanan iki maçla tamamlandı. Diğer maçların çoğunda olduğu gibi bu maçlarda da deplasman takımları avantajlı skorlar elde ettiler.

Gecenin maçında Inter geçen sene finalde karşılaştığı Bayern'i ağırladı. Sezona Rafael Benitez'le başlayan ardından işler istediği gibi gitmeyince Leonardo'yu takımın başına getiren Inter bu kez rakibine diş geçiremedi.

Kendi sahasında oynamanın verdiği hisle Inter maça daha istekli başladı. İleri uçta oynayan oyuncularıyla önde basarak Bayern stoperlerinin top yapmasına engel olmaya çalıştılar. Bayern Münih ise hücum planını Robben ve Ribery'nin taşıdığı toplar üzerine kurmuştu. Ancak Ribery 90 dakika boyunca hayal kırıklığı yaratırken Robben'de de uzun zamandır oynamamanın vermiş olduğu form düşüklüğü hemen göze çarpıyordu.

Inter pozisyon üretmek konusunda istekliydi. Bayern Münih'te ise "Deplasmanda oynuyorum, önce gol yememeliyim." düşüncesi yoktu. Onlar da fırsatını bulduğunda kendi oyunlarını oynamaya çalıştılar. Badstuber ve Tymoshchuk'un stoper oynaması ise bir hayli garibime gitti doğrusu.

İlk yarıda her iki takım da karşılıklı pozisyonlar ürettiler ancak gole ulaşamadılar. Bayern Münih'in de bir topu direkten döndü. 2.yarıya ise iyi başlayan taraf Bayern Münih oldu. Robben'in sert şutunda direk bir kez daha gole izin vermezken, diğer kalede genç kaleci Thomas Kraft Inter'in gol ayaklarına geçit vermedi. Maçı izlerken Almanlar "Yeni Oliver Kahn'ı bulmuşlar." dedim. Maç böyle bitecek diye düşünmeye başladığımızda "Dünya'nın en iyi kalecisi" olarak lanse edilen Julio Cesar klasına yakışmayacak bir hata yaptı. Robben'in sert şutunda topu sektirince Gomez onun bu hatasından faydalandı ve takımına çeyrek finale çıkması için avantaj sağladı.

Diğer maçta ise Marsilya ile Manchester Utd. Fransa'da karşılaştılar. Manchester son iki sezondur Şampiyonlar Ligi'nde Türk takımları ile eşleştiğinden onların maçlarını yakından takip etme şansına bir çok defa sahip olduk. Manchester Utd. özellikle deplasman maçlarında önce sağlam savunma yaparak gol yememeye çalışan bir takım. Olursa atacağı bir gol çok iyi olur elbette ama atamazsa bunu fazla dert etmeden evinde alacağı bir galibiyetle işi bitirmenin peşinde oluyorlar. Dün gece de Fransa'da bu stratejilerini başarılı bir biçimde uyguladılar. Marsilya maç boyunca etkili olmaya, tempo yapmaya çalışsa da Manchester kalesinde fazla pozisyon bulamadı. Manchester Utd. ise Nani'yi kullanarak pozisyonlar üretmeye çalıştı ama öncelik gol yememe üzerine kuruluydu ve bunu başardılar. Böylece 2.maçta alacakları herhangi bir galibiyetle çeyrek finale çıkan taraf olacaklar. Ancak gollü beraberliklerin Marsilya'ya yaraması Marsilya için ciddi bir umut ışığı olacaktır.

Böylece Şampiyonlar Ligi'nde 2.turun ilk maçları tamamlandı. 2. maçlar 8-9 Mart ve 15-16 Mart tarihlerinde oynanacak ve çeyrek finalistler belli olacak.

Hiç yorum yok: