BİY

27 Şubat 2011 Pazar

7'de 7


Fenerbahçe geçen hafta kazandığı Beşiktaş maçından sonra bu hafta kendi sahasında son sıradaki Kasımpaşa'yı ağırladı. Bu tip maçların aslında kolay geçmesi beklenirken ligin zirvesindeki takımların bu tip maçlarda puan kaybetmesi sıkça rastlanan bir durumdur.

Fenerbahçe yine ideal 11'iyle sahadaydı ve yine maça hızlı başlayıp ilk dakikalarda atılacak bir golle skor avantajını erken yakalamanın peşindeydi. Ancak maçın başında Mehmet Topuz kale sahasında golü atamayınca Fenerbahçe bu fırsatı kaçırdı. Kasımpaşa'nın temel amacı ise ilk 30 dakikayı gol yemeden atlatıp Fenerbahçe baskısından kurtulabilmekti. Bunun içinde Dia'ya hiç boş alan bırakmadılar ve duran toplara da önlem almışlardı. Bu esnada kontradan atılacak bir gol de onlar için çok iyi olabilirdi. Fakat 33.dakikada ise Alex mükemmel bir frikik golüyle Fenerbahçe'yi 1-0 öne geçirdi. Ancak devrenin sonlarına doğru Fenerbahçe Kasımpaşa'ya bedavadan penaltı hediye edince işler tekrar zora girebilirdi ki Volkan penaltıyı kurtararak buna engel oldu.

2.yarı kontrollü başladı. 55.dakikada Dia farkı 2'ye çıkarınca Fenerbahçe de rahatladı. O dakikadan sonra da Fenerbahçe rakip kalede pek etkili olamadı. Kasımpaşa ise Azar Karadaş ve Keller ile 2 net pozisyon üretti ancak golü bulamadılar ve maç 2-0 Fenerbahçe'nin üstünlüğüyle sona erdi.

Fenerbahçe sadece ligde yoluna devam ettiği için Aykut Kocaman rotasyon yapmıyor ve hep aynı 14 kişiyle oynuyor. Her hafta aynı oyuncuları değiştiriyor. Özellikle Dia oyundan çıktıktan sonra rakip yarı sahaya geçmekte Fenerbahçe çok zorlanıyor. Halbuki kenarda şans verilmesi gereken Stoch gibi bir oyuncu var. Bana göre Aykut Kocaman'ın bu tip maçların son 15-20 dakikasında Stoch'u kullanması herkes açısından faydalı.

Sonuç itibariyle Fenerbahçe bu maçta iyi oynamayarak ancak en az rakibi kadar mücadele ederek aradaki kalite farkını skora yansıttı. Fenerbahçe'de kaleci Volkan kurtardığı toplarla maçın adamı oldu diyebiliriz. Böyle soğuk bir havada ve çok az top gelen bir maçta konsantrasyon kaybı yaşamaması sevindirici. Kasımpaşa ise bu maçta ortaya koyduğu futbolla kolay kolay pes etmeyeceğini gösterdi. İleri ki haftalarda diğer takımların başına iş açabilirler.

Hiç yorum yok: