BİY

23 Şubat 2011 Çarşamba

Şampiyonlar Ligi 2.Tur 1/2 Salı Maçları


Şampiyonlar Ligi'nde dün akşam Real Madrid belalısı O.Lyon'a Chelsea ise Kopenhag'a konuk oldu. Bu maçlar sonucunda deplasman takımları kendi evlerine avantajlı skorlarla döndüler.

Artık geleneksel hale gelen O.Lyon-Real Madrid eşleşmesinde bu kez işler farklıydı. Her ne kadar Real Madrid'in O.Lyon'a karşı henüz galibiyeti olmasa da ve bu maça kadar deplasmanda golü bile olmasa da başındaki teknik direktörden dolayı artık şeytanın bacağını kırması bekleniyordu. Dün akşam Real Madrid bunu başaramasa da en azından şeytanın ayağını burkmayı başardı.

Maçın ilk yarısında etkili olan taraf Lyon'du. Ancak Real Madrid 1-2 pozisyon dışında kalesinde çok büyük tehlikeler yaşamadı. Lyon eski gücünde olsa yine Real Madrid'in başına çorap örebilirdi. Ancak Lyon eski gücünde olmadığı gibi Real Madrid de bu sefer daha dikkatliydi.

2.yarıda oyuna ağırlığını koyan taraf Real Madrid oldu. Cristiano Ronaldo'nun serbest vuruşu 2.yarının hemen başında direkten döndü. Ardından bir duran top organizasyonu sonrası Sergio Ramos da direğe takıldı. Oynadığı süre boyunca pek ortalarda gözükmeyen Adebayor'un yerine oyuna giren Benzema oyuna girdikten hemen sonra golü atarak takımını öne geçirdi. Real Madrid rövanş için bu golle ciddi bir avantaj elde etmişti ki bir duran top sonrası ceza sahasında boş kalan Gomis, Real Madrid savunmasının bu hatasını affetmeyerek Real Madrid'e bir kez daha galibiyet şansı tanımadı. Kalan dakikalarda başka gol olmayınca maç 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı.

Diğer maçta ise sezona iyi başlayan fakat daha sonra yaşanan sakatlıklardan dolayı düşüşe geçen, bir türlü toparlanamayan ve sıkıntılı günler yaşayan Chelsea, Şampiyonlar Ligi'nin bu sezonki sürpriz ekibi Kopenhag'a konuk oldu. Bu maç Chelsea için beklenenden çok daha kolay geçti. Fernando Torres'i durdurmayı başaran Kopenhag Anelka'ya engel olamadı. Anelka attığı 2 golle takımının çeyrek final kapısını ardına kadar aralamasını sağladı.


Bu sonuçlarla Real Madrid ve Chelsea avantajlı skorlarla evlerine döndüler. Chelsea'nin çeyrek finale çıkması hemen hemen garanti gibi. Real Madrid ise 0-0'da tur atlamanın avantajını kullanarak galip gelmeye çalışacaktır diye tahmin ediyorum.

Şampiyonlar Ligi'nde bu akşam oynanacak olan Marsilya-Manchester United ve geçen seneki finalin rövanşı niteliğindeki Inter-Bayern Münih maçlarıyla 2.turun ilk maçları tamamlanacak.

Hiç yorum yok: