BİY

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Adidas'ın Avukatı


Üç büyükler yeni sezonda giyecekleri formaları tanıttılar. Kamuoyundaki genel kanı ise Adidas'ın en güzel formaları Fenerbahçe'ye yaptığı yönünde. Halbuki böyle bir şey söylemek çok doğru değil. Adidas ne kadar büyük bir marka olursa olsun sadece 3 tane forma hazırlayıp "Bu sezon bunları giyeceksin arkadaş, İtiraz istemem!" demez, diyemez. Bakın arkadaşlar suçu Adidas'a atıp durmayın. O formaları seçenler sizin her şeyi çok bildiğini zanneden yöneticileriniz. Özellikle forumlardaki amatör tasarımları örnek gösterenlere sesleniyorum. Yılların Adidas'ında çalışan adamlar forumdakilerden daha kötü tasarımcı olabilir mi? Aklınız alıyor mu bunu sizin? Adidas'a kızacağınıza onca seçenek arasından o formaları seçenlere kızın.

Gelelim Galatasaray'ın mor formasına. Takımların değişik formalar çıkarmasında bir anormallik görmüyorum. Ama mor gibi kırmızıyla tek alakası elektromanyetik spektrumda yakın olması olan bir rengin sarı ya da kırmızı kullanılmadan Galatasaray formasında olmasına da bir anlam veremiyorum. Bir çok takım değişik kendi renklerinin olmadığı formalar çıkarmıştır ama hiç biri bu kadar absürd bir tercihte bulunmamıştır muhtemelen. Neyse bize fazla laf düşmez bu hususta memnun olmayan bir kısım Galatasaray taraftarı dert etsin. Allah'a şükür yönetimde tekstilci var da adam gibi formalarımız oldu bu sene.

3 yorum:

Gökhan Alpdoğan dedi ki...

Merhabalar,

mor formayı bende çok beğendim fakat forumlardaki amatör tasarımların yine de formaların tasarımından daha iyi olduğu kanısındayım, renk konusuna girmiyorum bile.

fakat ne derler, adidas'daki tasarım mühendisleri veya adı neyse tam anlamıyorum ama bunlar değil mi adidasın orjinalliğinden uzak ayakkabılar yapan? yıllardır adidasın ayakkabı modellerine bakıyorum, yıllardır değişen birşey yok.

Adidas originals ayrı bir konu tabiki.

Mor çok sade olmuş, rengi güzel olmuş, tasarımı kötü.

Haketo Zaman dedi ki...

Bu girdiyi okurken yukarıdaki BİY Ad'i de Galatasaray Store. Hahahahaha

ilquer dedi ki...

@ gökhan alpdoğan

öncelikle zevkler ve renkler tartışılmaz. herkes istediğini beğenmekte sebesttir. ben zaten formaları beğenmeyip adidas'a sallayanlara konuşuyorum. sanki adidas 3 tasarım yapmış da galatasaray'a bunları dayatmış gibi görüntü oluşturuyorlar.

@ hüseyin altıkıllı

iyi ya işte gidin alın mor formaları diye yapıyoruz zaten