BİY

3 Ağustos 2009 Pazartesi

Süper Kupa Fenerbahçe'nin


Fenerbahçe ve Beşiktaş 2009 TFF Süper Kupa için Atatürk Olimpiyat Stadı'nda karşı karşıya geldiler. Beşiktaş geçen sene iki kupayı da aldığı için statü gereği finaldeki rakibi Fenerbahçe ile karşılaştı. Fenerbahçe de geçen sene kupa kazanamamış olmasına rağmen Süper Kupa'yı aldı.

Maçın ilk yarısını değerlendirecek olursak gerek oyun şablonunun oturmuş olması, gerek aynı hoca ile çalışıyor olması, gerek de rakibinin perşembe günü maç yapmış olmasından dolayı Beşiktaş Fenerbahçe'ye göre üstün olan taraftı. 2'ye 1'lerle girdikleri pozisyonlarda Fenerbahçe'ye çok sıkıntı yaşattılar. Özellikle İsmail, Yusuf, Bobo gibi oyuncularla etkili oldu Beşiktaş. Fenerbahçe ise daha çok kontra toplarla pozisyon aradı. Her iki takımın da pozisyon bulduğu ilk yarıdan gol sesi çıkmadı.

Mustafa Denizli 2. yarıya Yusuf-Nihat değişikliği ile başladı. Muhtemelen sarı kartı olduğu için Delgado'nun da yokluğunda Yusuf'u riske etmek istemedi. Fakat Nihat henüz hazır olmadığından Yusuf kadar etkili olamayınca 2. yarı ilk yarıya göre oldukça yavan geçti. Eğer 75'te Sivok o acemiliği yapmasa muhtemelen normal sürede gol olmazdı. Sivok'un hatasından kazanılan penaltıyı Alex gole çevirince Fenerbahçe 1-0 öne geçti ve o sıralar Holosko'yu oyuna sokmayı planlayan Mustafa Denizli'nin de işini zora soktu. Çünkü Holosko'nun istediği boş alanları bulması artık daha zordu. Golden sonra Beşiktaşlı oyuncular moral olarak çöktüler ve Fenerbahçe kalan dakikaları çok rahat bir biçimde bitirdi. Hatta 2. gol denk geldi desek yanlış olmaz.

Bu maç ki henüz iki takım da lige hazır olmadığının vesikasıydı. Özellikle Fenerbahçe defansta verdiği açıklarla gösterdiki ya yediğinden fazla atarak kazanacak, ya da savunmaya takviye yapacak. Beşiktaş ise haftalar ilerledikçe geçen sene 2. yarıdaki performansına yaklaşacaktır, fakat sezon başı itibariyle gözüken bu sezon büyük maç kazanmadan şampiyon olmak çok ama çok zor.

Sonuç olarak iki takımın da vasatı aşamadığı maçta Fenerbahçe kupayı kazandı. Aynı zamanda bana göre çok hayırlı bir işe imza atarak Beşiktaşlı bazı gereksiz yöneticilerin gereksiz tantanalar yapmasını da engellemiş oldu.

1 yorum:

tayfun gökalp dedi ki...

gurbette izlemek de bi ayrı durum aq