BİY

27 Ağustos 2010 Cuma

Bursaspor'un Rakipleri ve Şampiyonlar Ligi Kuraları


Dün çekilen kuralar sonucu 2010-2011 sezonu Şampiyonlar Ligi grupları belli oldu ve Bursaspor Manchester United, Valencia ve Glasgow Rangers'la beraber C Grubu'nda yer aldı. Kura için orta şekerli demek doğru olacaktır. Ne çok zor ne de çok kolay bir grup. Manchester'ı zaten biliyoruz ne olduğunu anlatmaya gerek yok. Grubun açık ara favorisi konumundalar. Valencia önemli bir takım ama bu yaz çok önemli oyuncularını ekonomik nedenlerden dolayı satmak zorunda kaldılar. Ama yine de güçlü bir takım. Glasgow Rangers ise İskoçya'yı temsil ediyor. Saygı duyulacak ancak çok da fazla büyütülecek bir takım değil. Bursaspor'un Rangers'ı geçme ihtimali olabilir. Ancak Rangers-MANU maçı burada önemli rol oynuyor.

Bursaspor bana göre bu gruptan azami 4 çok zorlarsan 5 puan çıkartır. O da 3.lük için yeterli olmayabilir. Valencia'nın bu sezon nasıl bir sezon geçireceği de bu grubu çok etkileyecek.

A Grubu'nda ise Inter lider olacaktır. Tottenham ve Werder Bremen'in 2.lik şansları eşit. Onları da Hollanda şampiyonu Twente zorlayacaktır. Twente bu takımlara dahil olursa 2.lik mücadelesi çok çekişmeli olur bu grupta.

B Grubu saçmasapan bir grup oldu. Geçen sene de G Grubu böyle olmuştu. Lyon'un 1. torbada olmasından dolayı bu grup çok zayıf kaldı. Lyon grubun favorisi konumunda ama Schalke veya Benfica bile grubu lider bitirebilir. İleri ki turların bile dengesini bozabilecek bir grup oldu burası. Hapoel'in pek şansı yok.

D Grubu'nda Barcelona liderliği rahat alacaktır. Benim 2.lik için favorim ise Rubin Kazan. Geçen sene Barcelona'ya iki maçta da kaybetmemişlerdi hatta Nou Camp'ta kazanmışlardı. Panathinaikos ve Kopenhag'ı geçecek güçleri var.

E Grubu'nun favorisi geçen senenin finalisti Bayern Münih. Sonra da Roma tabi ki. Cluj ilk kez Şampiyonlar Ligi'ne katıldığından sürpriz sonuçlar almıştı. Ama yanlş hatırlamıyorsam yine de grubunda sonuncu olmuştu. Belki sürpriz yapıp Basel'i geçerler.

F Grubu'nda ise Chelsea ve Marsilya öne çıkıyor. Chelsea Premier Lig'e fırtına gibi başladı. Gelene geçene 6 atıyorlar. Bu sene Wembley'e çıkan takımlardan biri Chelsea olabilir. Ayrıca artık bu kupayı kazanmanın zamanı gelmiş durumda. Chelsea'nin ardından Marsilya gruptan çıkma konusunda avantajlı. Spartak Moskova'yı pek bilmiyorum. Belki Marsilya'yı zorlayabilirler.

G Grubu ise ölüm grubu olarak lanse ediliyor. 3 tane Avrupa Şampiyonu olmuş takım bu grupta toplandı. Ajax, Milan ve Real Madrid. Formalarının sol tarafında bulunan yapıştırmalarda yazan şampiyonluk sayılarını topladığınızda 20 ediyor. Grubun favorisi ise Real Madrid. Gruptan lider çıkacaklardır diye tahmin ediyorum. Milan'ın Real Madrid'e ters gelme durumu var ama Jose Mourinho Inter'de görev yaptığı zamanlardan Milan'ı iyi tanıyor. Böyle bir sürprize izin vermeyecektir. Milan ise 2.lik için öne çıkan takım. Her geçen sene daha da zayıflıyorlar ama söz konusu Şampiyonlar ligi olduğunda Milan başka bir takım oluyor. O yüzden 2.lik için Milan'ı önde görüyorum. Ajax ise Milan'ı zorlamaya çalışacaktır ama bunu ne kadar becerebilirler göreceğiz. Auxerre ise çok kötü bir kura çekti. Ama 3.lük için şansları var.

H Grubu'nda favori takım Arsenal. Ondan sonra Shaktar öne çıkıyor. Braga ise enteresan bir takım. Sevilla'yı iki maçta da yenip gruplara kaldılar. Neler yapacaklarını merakla bekliyorum. Partizan ise eski Partizan değil. İçerideki maçlarda toplayacakları puanlarla bir şeyler kovalayacaklardır.

Hiç yorum yok: