BİY

15 Ağustos 2010 Pazar

Mamadou Niang Fenerbahçe'de


Fenerbahçe haftalardır uğraştığı santrafor transferini dün akşam itibariyle sonlandırarak Niang'ı kadrosuna kattı. Böylece Aykut Kocaman'ı da işin içine katarsak Fenerbahçe futbol takımı 6 adet gol kralı barındırmış oluyor.

Fenerbahçe Nobre'nin takımdan ayrılmasından sonra bir türlü sistemine uygun bir golcü transfer edemedi. Kadroda Semih vardı ama o da hiçbir zaman teknik direktörlerin ilk tercihi olamadı. Şimdi Fenerbahçe Niang'ı transfer ederek aradığı golcü tipini takıma kazandırmış oldu. Elbette bunlar Niang kesin başarılı olur, iş yapar anlamına gelmez. Ancak Fenerbahçe'nin doğru bir oyuncu aldığını söyleyebiliriz. 31 yaşında değil de biraz daha genç olsa elbette daha iyi olurdu.

Tabi medyada sürekli dile getirilen "Daha önce de gol kralı olan futbolcular geldi, Fenerbahçe'nin yarasına merhem olamadı, Fenerbahçe'nin sorunu santrofor sorunu değil." söylemine kesinlikle katılmıyorum. Öncelikle Kezman kariyeri düşüşteyken geldi ve Fenerbahçe'nin sistemine uyan bir futbolcu değildi. Keza Güiza da golcülük açısından bakıldığından sadece bir sezon anormal bir sıçrama yapmış ve yine Fenerbahçe'nin sistemine uyan bir isim değildi. Oysa Niang hem Fenerbahçe'nin sistemine uyabilecek bir isim hem de istikrarlı.

Fenerbahçe Niang'ı transfer etti ama Young Boys'la oynanan maçlar gösterdi ki öncelikle Fenerbahçe'nin halletmesi gereken başka sorunlar var. Yoksa değil Niang Drogba'yı alsanız değişen bir şey olmaz. Bu sorunlar çözülmediği müddetçe Fenerbahçe'nin başarılı bir sezon geçirmesi mümkün olamaz.

Hiç yorum yok: