BİY

27 Ağustos 2010 Cuma

Fenerbahçe 1-1 PAOK


Söz vermiştim aslında kendime izlemeyecektim Fenerbahçe'nin maçlarını. Ama arkadaş ısrar etti işte "Gel izleyelim." diye. Yoksa ben biliyorum başıma gelecekleri. Bunca yıllık Fenerbahçeliyiz normaldir. Adamı kanser eder bunlar.

Aslında dün Fenerbahçe için kötü oynadı demek de haksızlık olur bence. Çünkü 1-0 öne geçtikten sonra ikinci golü atabileceği pozisyonları da buldu Fenerbahçe ama değerlendiremedi işte. Sonra uzatmalarda yenilen saçma sapan bir gol ve Avrupa'ya veda.

Fenerbahçe geçen sene Daum'la sonuca yönelik bir futbol oynuyordu ve istediği sonucu birçok maçta alıyordu. Fakat bu sene Aykut Kocaman'ın sistem oturtma çabası sancılı geçiyor. Kapanan sağlam takımlara karşı Fenerbahçe zorlanıyor. Dün akşam da özellikle ilk yarıda böyle oldu. Fenerbahçe maça istekli başlasa da rakibin sert futbolu her pozisyonda yaptıkları sakatlık numaraları ve hakemin bunlara prim tanıması Fenerbahçe'yi durdurdu ve koca bir ilk yarı heba oldu.

Fenerbahçe ikinci yarının başında gol atıp rakibi baskı altına almalıydı ve bunu başardı. Golden sonra da Fenerbahçe'nin baskısı devam etti ancak Emre-Selçuk değişikliğinin yapılmasından sonra Fenerbahçe hücumdaki etkinliğini kaybetti. Emre'nin yerine oyuna giren Selçuk ne Emre kadar pres yapabildi ne de o kadar iyi top kullanabildi. En azından Selçuk yerine Özer oyuna girse top kullanma becerisi daha yüksek olan bir oyuncu olduğundan daha faydalı olabilirdi. Tabi bu arada PAOK da boş durmadı zaman zaman kontraataklarla Fenerbahçe kalesinde tehlikeli oldu.

Uzatmaların 102.dakikasında PAOK Fenerbahçe stoperlerinin arka arkaya yaptığı hataları iyi değerlendirip beraberlik golünü bulunca artık Fenerbahçe için Avrupa defterinin kapanmasına 18 dakika kalmıştı. Nitekim Fenerbahçe ihtiyaç duyduğu golü bulamadı ve bırakın Şubat'ı, Mart'ı Eylül'ü bile göremeden Avrupa'ya veda etti.

Bence böylesi Fenerbahçe için daha hayırlı oldu. Çünkü 3. veya 4. torbadan biraz sağlam taş gibi bir takım geldiğinde Fenerbahçe yine zorlanacak belki gruptan bile çıkamayacaktı. Boşu boşuna fazladan 6 maç yapmaya sıkışık fikstürlere haftada 2-3 maç yapmaya gerek yok. Böyle iyi her hafta tek maç. Rahat rahat gider.

Hiç yorum yok: