BİY

16 Ocak 2011 Pazar

TT Arena'nın Protestolu Açılışı


Galatasaray yıllar boyunca maketlerle boğuştuktan sonra dün en sonunda yeni stadına kavuştu ama açılışa protestolar damga vurdu.

Dün akşam Recep Tayyip Erdoğan'a yapılan protestoların Fenerbahçeli olmasından kaynaklandığı düşünelibilir belki ama ben pek öyle olduğunu zannetmiyorum. Çünkü basketbol milli takımı tarihin en büyük başarısını yakaladığında bile insanlar madalya töreninde Başbakan'ı protesto etmişti. O da Fenerbahçeli olmasından kaynaklanmıyordu herhalde. Bu noktada Başbakan'ın şapkasını önüne koyup düşünmesi gerekir. Kendine "Ben ne yapıyorum da bu insanlar böyle özel günlerde bile beni protesto ediyor?" diye sorması gerekir. Ama tabi o yine aldığı %47 oya güvenip, bunlar halkın iradesini yansıtmıyor, bir kısım elitist, halktan kopuk, ülke gerçeklerinden bihaber insanların yaptıkları diye değerlendirmeye devam edecektir. Oysa 22 Temmuz gecesi partisinin Genel Merkez binasının balkonunda herkesin Başbakan'ı olacağı sözünü vermişti. Fakat bu 4 sene içerisinde bu sözünü tutmak için herhangi bir girişimde bulunmadığı gibi bundan sonra da böyle bir şeyi kendisinden beklemiyoruz.

Erdoğan Bayraktar'ın da nasıl bir kafada olduğunu anlamadım. Çıkıp 1-2 klişe laf edip konuşmasını tamamlayabileceği yerde rahmetli Özhan Canaydın'a ve Galatasaray yönetimine demediğini bırakmamış.

Fakat bunlar Adnan Polat'ın yaptıkları ve söylediklerinin yanında hiçbir şey. Başbakan'ı protesto edenleri Galatasaraylı olarak görmüyormuş kendisi. Öncelikle sen Galatasaray'ın sahibi değilsin. Başkanısın. Kimin Galatasaray'ı tutacağına sen karar veremezsin, hatta kişinin kendisinden başka kimse karar veremez. Ayrıca oraya gelen insanların yanlış bilmiyorsam çoğu kongre üyeleri ve aileleriydi. Bir de kombine kart alanlar vardı. Kongre üyelerine davetiyeleri yönetim yani sen göndermedin mi? Kendi çağırdığın insanlara "Galatasaraylı değiller." diyorsun. Bu ne perhiz bu ne lahana turşusu? Ayrıca dün akşam o protestoları gerçekleştirenler tribündeki bir avuç çapulcu değil taraftarın ta kendisidir. Tabii ki Galatasaray taraftarının siyasi görüşü böyledir denemez. Mutlaka hem Galatasaraylı olup hem AKP'ye oy veren bir sürü insan vardır. Her takımda olduğu gibi.

Bir de Adnan Polat'ın stadı terketmesi var ki o da ayrı bir skandaldır. Galatasaray Başkanı böyle bir günde stadı terkediyorsa görevini yapmıyor demektir. Görevini yapmayacaksa Galatasaray camiası içerisinde o görevi yerine getirebilecek birisi mutlaka bulunur. Zaten ben Galatasaraylıların takımın kötü gidişinden ziyade bu tip davranışlara daha çok sinirlendiğini düşünüyorum. Bir de Fatih Terim'e reva görülen muamelenin de tam bir fiyasko olduğunu belirtmeliyim.

Gönül isterdi ki açılışta böyle şeyler olmasın daha güzel geçsin. Ancak olmadı. Ülkenin siyasi, Galatasaray'ın kötü durumu açılışın protestolarla açılmasına sebep oldu. Ne yapalım sağlık olsun.

5 yorum:

seyyah dedi ki...

Sebep ne olursa olsun o protesto yapılmamalıydı. Adam o kadar emek vermiş stad için. Zararı Galatasaray görmüş oldu.

Adsız dedi ki...

Chp blog bürosu kılıklı yazılardan kına geldi.. Nankör ucubeler..

tayfun gökalp dedi ki...

buraa da geldi kalemşörler

Adsız dedi ki...

adsız arkadaş, sen galatasaraylımısın?
erdoğan yalakalığının sınırlarını yalayan bayraktar sövdü de sövdü, ezdi de ezdi, buna tepki koymayan ya bedava biletcidir, ya da galatasaraylı değildir,
insanlık onurundan bahsetmiyorum bile...

Adsız dedi ki...

Ulan adam sanki cebinden veriyo ha o desteği...bi gözünüzü açın lan. Senin benim vergilerimden, bize sormadan danışmadan galatasarayın yeni stadına destek oluyo, o da masum bi sebepten değil. Çünkü devlet ali sami yen in arazisini istiyo, burdan çıkın alışveriş merkezi kuracaz, rant yapacaz... Sen 8 yıllık akp, 105 yıllık galatasarayı yurdundan ediyosun, ee o desteği de ver artık.