BİY

31 Ocak 2011 Pazartesi

Zirveye Doğru


Fenerbahçe bırakın mağlubiyeti beraberlik halinde bile şampiyonluk yarışına havlu atacağı maçta Trabzonspor'u 2-0 yenerek şampiyonluk yarışında yeniden iddialı konuma geldi. Böylece ilk yarı sonunda 9 olan puan farkı 4'e düşmüş oldu.

Maç kalite olarak iyi değildi. Ligin en iyi takımı denilen Trabzonspor belki de sezonunu en kötü futbolunu oynadı. Fenerbahçe ise motivasyonla, hırsla, mücadele ile bir şeyler kazanma peşindeydi.

Fenerbahçe geçen senenin son haftalarındaki performansına benzeyen bir şekilde oynamaya başladı son maçlarda. Kapanan, rakibe fazla pozisyon vermemeye çalışan, ileride de bir şekilde golü bulduğunda üstüne yatıp maçı kazanmayı amaçlayan bir Fenerbahçe vardı. Bunu gerçekleştirmek için de özellikle ilk yarım saatte Fenerbahçe çok uğraştı. Biri duran toptan diğeri de rakibin hatalı pası sonrası kontra ataktan bir gol bularak maçı 2-0 yaptı. Daha sonra oyunu kendi yarı sahasında kabul etmesiyle beraber Trabzonspor oyuna hükmetmeye başladı ama en fazla ceza sahası yay çizgisine kadar gelip daha ileriye geçemediler.

Şenol Güneş 2.yarıya hamle yaparak başlaması gereken isimdi. Yattara'yı oyuna alacağı belliydi ama çıkacak oyuncu ya Engin Baytar ya da Burak Yılmaz olur diye düşünürken o sarı kartı bulunan Colman'ı oyundan aldı. Böylece Trabzonspor orta sahada savunma yönü de bulunan tek futbolcuyla kaldı. Yattara oyuna girdikten sonra Trabzonsporlu oyuncular her fırsatta topu Yattara ile buluşturmaya çalıştı ama Yattara sadece bir kez tehlike yaratabilecek bir orta yaptı onu da Volkan Demirel artistik bir biçimde çıkıp aldı.

65'te Selçuk'un atılmasıyla umutlanan Trabzonspor 70'te Glowacki atılınca tekrar demoralize oldu ve doldur-boşalt oynamaya başladı. Umut'a doğru atılan topların tamamını da Lugano aldı. Duraklamalarda Tayfun Cora'nın da atılmasıyla Trabzonspor maçı 9 kişi tamamladı.

Fenerbahçe'de Mehmet Topuz ve Gökhan Gönül çok iyi oynadılar. Andre Santos da savunma görevlerini iyi yaptı. Niang'ın ise fizik olarak daha iyi olmasını ilerleyen haftalarda bekliyoruz. Fenerbahçe takım olarak iyi mücadele etti ama şampiyonluk için daha iyi oynaması gerekiyor. Bu oyunun üstüne koymadığı takdirde bu şekilde kör topal fazla gitme şansı bana göre pek yok.

Trabzonspor ise belki de sezonun en kötü futbolunu oynadı. Koca maçı zorlasan 2 pozisyonla bitirdi. O pozisyonlar da biri Yobo'nun hatasıyla diğeri de duran top sonrası topun ceza sahasında sekip Volkan'ın müdahalesiyle direkten dışarı çıkmasıyla oldu. Gelecek hafta oynanacak olan Antalyaspor maçı Trabzonspor için çok kritik bir maç haline gelmiş oldu.

Bünyamin Gezer ise maçın sonucuna etki edecek bir hata yapmadı belki ama bana göre çok kötü bir yönetim gösterdi. 65'e kadar Fenerbahçe aleyhine, 65'ten sonra ise Trabzonspor aleyhine çok kolay kartlar çıkardı. Faulün bile tartışılacağı pozisyonda Selçuk'a 2.sarıyı gösterdi. O kırmızı karttan sonra ise maçın kontrolünü kaybetti. 70'te de hem seyirci baskısı hem de Alex'in kurnazlığı Glowacki'yi oyundan attırdı. Zaten 70'ten sonra oynanan dakikalar maçın tamamlanmasından başka bir işe yaramadı.

Sonuç itibariyle Fenerbahçe şampiyonluk yarışına iyice dahil oldu. Ancak bu futbol şampiyonluk için yeterli olmaz. Üstüne koymak zorunda. Trabzonspor'un ise hala lider olduğunu unutmadan yoluna devam etmesi gerekiyor. Aksi takdirde 2.yarıda ilk yarıdakinin yanına bile yaklaşamayacak bir performans çizmeleri hiç de uzak bir ihtimal değil.

1 yorum:

tanjue dedi ki...

arkadaşlar iletişim linki göremediğim için buraya yazıyorum,sizi bir konuda bilgilendirmek istiyorum ama bir mail atar mısınız nereujnat@gmail.com adresine rica etsem?