BİY

2 Nisan 2009 Perşembe

2B+2E=12P


Milli takımımız sonucu aylardır merakla beklenen İspanya maçlarından puan çıkaramadı. Aslına bakarsanız en kötü bir puan almamız gerekirdi ama son dakikalarda oyun disiplininden kopmamız mağlup olmamıza sebep oldu.

Maça gelecek olursak, Milli takım maça iyi başlamadı. 1-0 öne geçene kadar İspanya bize göre çok daha iyi bir oyun ortaya koydu. Fakat şans bizden yanaydı bu sefer ve bulduğumuz golle 1-0 öne geçtik. Bu golle oyunda dengeyi sağladık. 2. gol için gereken pozisyonları da bulduk aslında. Fakat Volkan'ın hatalı çıkması sonucu yaşanan karambolden kazandıkları bedava bir penaltı ile skoru 1-1'e getirdiler. Bu gol moralimizi bozdu ve umarsızca hücum etmeye başladık. Bu hücumlar oyun disiplinini kaybetmemize sebep oldu ve Güiza Riera'ya 2. golü attırınca sahadan bir kez daha boynu bükük ayrıldık.

Açıkçası İspanya'ya karşı iyi oynadığımızı düşünmüyorum. Belki 1-0 öne geçtik ama savunmada çok fazla bireysel hata yaptık. Geri dörtlümüzün tamamı çok kötü oynadı bana göre. Tuncay golün haricinde hçi bir şey yapmadı. Tıpkı İspanya'daki gibi hücumda sürekli top kaybetti. Emre fazla ortalarda gözükmedi. Nihat'a ise söyleyecek söz bulamıyorum, "çok kötü" bile değildi. Bana göre sahadaki en iyi oyuncularımız Arda ve Semih'ti biraz da Aurelio. 3 tane iyi oynayan adamla İspanya'yı yenemezdik. Zaten öyle oldu ama İspanya galibiyeti hakedecek bir futbol da oynamadı. Maçın hakkı beraberlikti.

Bosna-Hersek'in Belçika'dan 6 puan alması gruptaki tüm dengeleri değiştirdi. Belçika deplasmanda İspanya ile yapacağı maçtan sonra büyük ihtimalle devreden çıkacak, ikincilik mücadelesi Bosna ile bizim aramıza yaşanacaktır.

Fatih Terim Euro 2008 elemelerinde ilk 3 maçımız olan Malta, Macaristan, Moldova maçlarını kastederek 3M=9P gibi bir denklemden bahsetmişti ve milli takımımız bu denklemin sağlamasını yapmıştı. Şimdi ise Estonya, Bosna-Hersek, Belçika ve Ermenistan ile maçlarımız var ve yapacağımız herhangi bir puan kaybı Dünya Kupası ümitlerimizi 4 yıl daha ertelemize sebep olacak. Diğer bir deyişle milli takımımızın 2B+2E=12P denklemini sağlaması gerekiyor.

Hiç yorum yok: