BİY

17 Nisan 2009 Cuma

YAZIKLAR OLSUN


Uefa Kupası'nda yarı finalistler bu akşam oynanan çeyrek final rövanş karşılaşmalarından sonra belli oldu. 2 Alman takımı Werder Bremen ile Hamburg ve 2 Ukrayna takımı Shaktar Donetsk ve Dinamo Kiev yarı finalist oldular. Ayrıca enteresan olan nokta şu ki Werder Bremen, Hamburg ile Shaktar da Dinamo Kiev ile yarı finalde karşılaşacaklar. Bu da demek oluyor ki İstanbul'daki finalde 1 Alman ve 1 Ukrayna takımı olacak.


Burada enteresan olan 2 Ukrayna takımının yarı final oynayacak olması ve bunlardan bir tanesinin İstanbul'a gelecek olması. Bu tablo bana göre bizim açımızdan utanç verici bir tablo. Dinamo Kiev ile Shaktar'ın başarısına saygım var ama bizim büyük takımlarımızın bu 2 takımdan ne eksiği var da Ukrayna'nın 2 temsilcisi yarı finalde karşılaşabiliyor da bizim takımlarımız bir arpa boyu yol gidemiyor. Dinamo geçmişte başarılı işler yapmış olsa da son yıllarda kayda değer bir başarısı yok Avrupa'da. Aynı şey Shaktar için de geçerli. Peki bu takımların özelliği ne? Kadro kalitesi, fiziki şartlar ve kulüplerin ekonomik imkanları bizim büyük takımlarımızdan daha mı ilerde?

Biz "Dünya Derbisi" kisvesi altında futbol oynadığımızı zannedip birbirimizi yerken. Elin oğlu Uefa Kupası'nda yarı finallere yükseliyor. Bu memleket bir Dinamo Kiev bir Shaktar Donetsk çıkmıyorsa gerçekten YAZIKLAR OLSUN!!!

1 yorum:

Adsız dedi ki...

asıl yayın haklarını alıp maç vermeyen show tv ye yazıklar olsun :D