BİY

7 Nisan 2009 Salı

Trabzonspor'un Düşüşü


Trabzonspor son haftalarda skor! olarak düşüşe geçmiş durumda. Trabzonspor Avni Aker'deki son 4 maçta galip gelemedi. Son 6 maçta sadece 1 galibiyet aldı ve 13 puan kaybetti. Bir hafta daha geriye gittiğimizde Beşiktaş beraberliği var ama deplasmanda çok kötü bir oyunun ardından alınan beraberliğe kaybedilmiş 2 puan gözüyle bakmak çok doğru değil.

Son 6 maçtaki oyuna baktığımız zaman Trabzonspor'un sene başındakinden çok da farklı bir performans göstermediğini düşünüyorum. Ligin ilk haftasından itibaren Trabzonspor'un aldığı skorlara baktığınızda sadece 3 maçı 2 veya daha farklı bir skorla kazanmış olduğunu görüyoruz. Bu maçlardan 2 tanesi Ankaraspor'a karşı alınömış olan 2-0 lık galibiyetler. Diğeri ise 4-0 kazanılmış İ.B.B maçı ki o maçı hatırlayanlar ilk yarıda Belediye takımının önemli pozisyonları değerlendiremediğini hatırlayacaklardır.

Sonuç olarak zaten maçlarının bir çoğunu ite kaka kazanabilmiş olan Trabzonspor'un ligin 2. yarısında Anadolu takımlarının kümede kalmak için performanslarını arttırması sonucu puanlar kaybetmesi bana anormal gelmiyor. 6 hafta geriye gittiğiniz zaman bile zirvedeki tüm takımların şampiyonluk için yeterli performans göstermedikleri, şampiyon olacak takımın diğerlerinin ikramlarıyla şampiyon olacağı bir sezonda, Trabzonspor'un da zirvede olması zaten yapılan ikramların sonucuydu. O yüzden şimdi kalkıp "Niye böyle oldu?" demenin bir manası yok.

Hiç yorum yok: