BİY

9 Nisan 2009 Perşembe

Şampiyonlar Ligi Çeyrek Final İlk Maçlar

Bu hafta Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek final heyecanı başladı. Oynanan 4 karşılaşmada enterasan sonuçlar alındı. Bahis yorumcularının çok sık dile getirdiği üst turlardaki maçların çoğu alt bitiyor tezi ilk 4 maçta tutmadı. 3 maçta toplam 4'er gol atılırken alt biten tek maç da 1-1'lik eşitlikle sonuçlandı. Seyir zevki açısından 4 maçta toplam 14 gol atılması hoş bir olay elbette. Maçları teker teker inceleyecek olursak;

Manchester Utd-Porto

Herkes maçtan önce Manchester'ın final yolunun açık olduğunu Porto'yu ve Villareal-Arsenal eşleşmesinin tur atlayanını geçeceğini düşünüyordu. Ama Salı gecesi Porto Manchester karşısında bana göre doğru bir futbol oynadı ve çok önemli bir sonuç aldı ayrıca Manchester'ın attığı ilk golün de "beleş" bir gol olduğunu unutmayalım. Porto tur şansını aldığı bu skorla MANU'ya karşı eşitledi. Kendi sahasındaki maçta yenilmez veya 2-2'den daha gollü bir beraberlik almazsa turu geçecekler. Porto'nun Şampiyonlar Ligi'nde kendi sahasındaki performansı düşünüldüğünde turu geçme ihtimali oldukça kuvvetli gözüküyor.

Villareal-Arsenal

Bu maç öncesinde İngilizler bir fire verirlerse bunun ancak Arsenal'den olacağını düşünüyordum. Ama Arsenal Salı gecesi iyi günündeydi ve deplasmanda Villareal karşısında etkili bir oyun oynadılar. 1-1'lik beraberlik şüphesiz Arsenal için önemli bir avantaj. 0-0'lık skorda tur atlayan tarafın Arsenal olacağı düşünüldüğünde Arsene Wenger'in elindeki avantajı kaybedeceğini pek zannetmiyorum. Arsenal sıkıcı ve aşırı defansif bir oyun oynayarak da olsa turu geçmeyi hedefleyecektir. Villareal'in performansı da Arsenal'in turu geçmeye oldukça yakın olduğunu gösteren başka bir emare.

Barcelona-Bayern Münih

Maç öncesinde herkes Barcelona'nın turu geçeceği konusunda hemfikirdi. Barcelona kendisine güvenenleri yanıltmadı ve çok net bir galibiyet aldı. Açıkça söylemek gerekirse sahada hem oynayan hem de rakibi oynatmayan bir Barcelona vardı. Galibiyeti çok net bir biçimde hakettiler hatta yarı finali de. Bir mucize gerçekleşmezse Barcelona yarı finalde diyebiliriz.

Liverpool-Chelsea

Bu maç Barcelona-Bayern Münih maçıyla çakışınca Star Tv iki maçtan birini seçmek zorunda kaldı. Hem son 4 senede 3 kere karşılaşmış olmaları hem de bu maçların az gollü az pozisyonlu geçmesinden dolayı Star çok gol olmasının neredeyse garanti olduğu Barcelona-Bayern Münih maçını yayınladı. Ama Gerek 3-1'lik skor gerek oynanan oyun olsun bu akşamki Liverpool-Chelsea maçı kesinlikle diğerlerinden farklı bir maç oldu. Bu farklılığın belki de en önemli sebebi Liverpool'un erken bir gol bulması idi. O golün etkisi ile Chelsea de Liverpool'un üzerine gitmeye başlayınca pozisyonlar buldu ve her iki takım da savunma güvenliği yerine hücumu ön plana çıkardı. İlk yarı karşılıklı pozisyonlarla geçse de ikinci yarı da Chelsea daha çok pozisyona giren haliyle de golleri bulan taraf oldu. Özellikle Ivanovic denen adamın 2 gol atması dikkat çekiciydi. Sonuç olarak Chelsea deplasmanda aldığı 3-1 lik galibiyetle turu geçme konusunda çok büyük avantaj yakaladı. Liverpool her ne kadar Manchester'a deplasmanda 4 atma başarısını göstermiş olsa da Chelsea'ye aynı tarifeyi uygualayabileceğini zannetmiyorum.

Şampiyonlar Ligi'nde rövanşlar haftaya oynanacak. Rövanşlar öncesinde 3 tane deplasman takımı avantajlı skorlarla evlerine dönerken sadece ev sahiplerinden Barcelona iyi bir skor elde etti ve belki de turu geçmeyi garantiledi. Evlerine avantajlı dönen takımlara gelecek olursak ben hiçbirinin ellerindeki avantajı kaybedeceğini düşünmüyorum. Büyük ihtimalle Arsenal-Porto ve Barcelona-Chelsea eşleşmeleri gerçekleşecek.

Hiç yorum yok: