BİY

13 Nisan 2009 Pazartesi

Devlerin İflası


Dün gece Ali Sami Yen Stadı'nda Türk futbolunun sözde bayramı vardı. Ama ne oynanan futbolun ne de son dakikada yaşanan olayların bayramla seyranla uzaktan yakından alakası yoktu. Dün gece sahada sadece "rezalet" vardı.

Sahada futbol namına bir şeyden bahsetmek mümkün değildi. Fenerbahçe hiç bir şey oynamadı. Galatasaray da biraz istekli gibi görünmesine rağmen pek pozisyon üretemedi. Lincoln'ün girmesiyle de hücumda hiç bir etkinliği kalmadı ve zaten berbat olan futbol daha da kötü bir hal aldı.Futbol olarak söyleyebileceklerimiz ancak 3 satırdan ibaret bu maç için. Her iki takım için de birer cümle.

Son dakikada yaşanan olayların ise hiç bir mantığı yok. Zaten bitecek olan maçta Lugano'nun anlamsız yere ortamı germesi fitili ateşledi. Aslında bakarsanız her faul pozisyonundan sonra tartışmanın çıktığı zaman zaman futbolcuların birbirlerine saldırdığı bir maçta kırmızı kart çıkmaması çok büyük sürpriz olurdu. Ama olayların son dakikada çıkması hakkaten saçmaydı. Zaten bitecek olan maçta kırmızı kart görüp cezalı duruma düşmenin hiç bir mantığı olamazdı.

Kırmızı kart görenlere gelecek olursak;
Diego Alfredo Moreno Lugano: Kendisi ile ilgili çok fazla bir şey söylemeye gerek yok herkes biliyor nasıl bir futbolcu olduğunu.
Arda Turan ve Semih Şentürk: 15 gün önce milli takımda beraber oynamış iki futbolcunun kavga etmesi gerçekten çok yakışıksızdı. Kendilerine tavsiyem son dakikadaki olayları bir izlesinler acaba azıcık yüzleri kızaracak mı?
Emre Aşık: Kırmızı kart görmesi haksızdı ama seneler önce Nobre'ye yaptığı hareket aklıma gelince fazla da üzülmüyorum. Boşuna dememişler "Dinsizin hakkından imansız gelir." diye.

Dün akşamki maç iki devin iflas ettiğinin çöktüğünün bir göstergesi oldu. Hem Fenerbahçe hem Galatasaray dün akşam gerek oynadıkları futbolla gerek son dakikada yaşananlarla dibe vurdu. Dün akşamki maçtan her iki takım da gerekli dersleri alırlarsa şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki seneye bu iki takım ligi domine eder. Ama bu sezon bu iki takım için artık bitmiştir.

Hiç yorum yok: