BİY

24 Nisan 2009 Cuma

Avrupa'ya Futbolcu İhracatımız


Geçen Arshavin Liverpool'a 4 gol atınca aklıma geldi. Bu adam Euro 2008'de şov yaptı ve Arsenal'e transfer oldu. "Onun takımı yarı final oynadıysa bizimki de oynadı bizim oyuncularımız niye iyi bir transfer yapamadı?" diye düşündüm.

Arshavin Zenit ile Uefa Kupası'nı kazanmış olsa da asıl büyük patlamayı Euro 2008'de yaptı. İlk 2 maçta oynamaması onun daha çok dikkat çekmesini sağladı. Rusya takımı onun olmadığı maçlarda fazla bir şey yapamazken Arshavin'in önderliğinde önce İsveç'i sonra Hollanda'yı perişan etti. Bu performanslar da Arshavin'i transfer piyasasının gözdesi haline getirdi. Ama Arshavin'in transferi kulübü bırakmak istemediği için ara transferde gerçekleşebildi ve Arsenal'e transfer olmayı başardı.

Peki diğer yarı finalist olan bizim takımımızın oyuncuları neden Avrupa'ya transfer olamadı? Aslında cevap basit. Kendileri yüzünden. Bizim takımımızın ne oynadığı belli olmasa da yine de ön plana çıkan bazı oyuncularımız vardı. Özellikle Servet, Arda, Mehmet Topal ve Semih. Servet için bir ara Marsilya adı geçiyordu. Fakat Servet önce Galatasaray'la sözleşme yeniledi sonra sakatlanınca transfer şansını neredeyse yok etti. Semih için bir ara Juventus devreye girdi. Fakat teklifin beğenilmemesi Semih'in de gitmek istememesi nedeniyle bu transfer de gerçekleşemedi. Mehmet Topal'ı Everton istedi Galatasaray göndermedi. Arda için ise Bayern Münih'in pusuda olduğu söyleniyor. "Bakalım o işten bir şey çıkacak mı?" bekleyip göreceğiz.

Hz. Ömer der ki; "Hayatta dört şey geri gelmez. Söylenen söz, atılan ok, geçen zaman ve kaçırılan fırsat." O yüzden fırsatları değerlendirmek lazım gelir. Bir daha o fırsatı yakalayamayabilirsiniz zira.

Hiç yorum yok: