BİY

22 Haziran 2009 Pazartesi

Gökhan Zan Transferi Üzerine


Gökhan Zan’ın Galatasaray’a transferi her kesimden farklı tepkilerle karşılandı. Herkesin kendine göre bir düşüncesi vardı ve herkes de haklıydı. Kimine göre bedava alınması, kimine göre milli takımın oyuncusu olması, kimine göre de en iyi yerli stoperlerden biri olması transferin başarılı olarak nitelendirilmesi için yeterliydi. Diğer taraftan sık sık pozisyon hatası yapan, sürekli sakatlanan, sezonun neredeyse yarısında oynamayan bir futbolcuyu almak iyi bir transfer değildi. Bu düşüncelerin hepsini dile getirenlere aksi bir şey söylemek çok zor.

Benim düşünceme göre bu transfer isabetli bir transferdir. Yabancı oyuncu kısıtlamasının olduğu bir ülkede bedavaya, beğenirsin beğenmezsin milli takım futbolcusunu almak iyi bir transferdir. Ben de Gökhan Zan’ı çok beğenmiyorum ama kadro zenginliği bakımından yapılabilecek iyi bir transferdi. İlle de ilk onbir oynamak diye bir şey yok. Zaten Galatasaray ecnebi bir stoper de alacaktır. Yani Gökhan Zan takımın değişmezlerinden bir olmayacaktır, olamaz da. Gelecek yabancı stoperin yanına Emre Aşık, Gökhan Zan, Semih Kaya ve
Emre Güngör hep bir alternatif olarak bulunacaktır.

Bir de bu transfere 2. Servet Çetin vakası olarak bakanlar var. İtiraz edilebilecek tek şey herhalde budur. 28 yaşındaki bir futbolcudan gelişim göstermesini beklemek doğru değil. Ayrıca Servet önce Sivasspor’a gitmiş ve müthiş bir profesyonellik örneği göstererek performansını arttırmış önce milli takıma girmiş sezon sonunda da Galatasaray’ın yolunu tutmuştu. Oysa Gökhan Zan direkt Beşiktaş’tan geldi ve bu sezonki performansı için iyi demek doğru değil.

Beşiktaşlıların bir çoğu bu transferin arkasından kına yakacak kıvama gelmiş olsalar da bir Fenerbahçeli olarak Galatasaray’ın isabetli bir iş yaptığını düşünüyorum. Üstelik Beşiktaş’ın alabileceği Gökhan Zan gibi bir yerli stoper de yok. Şampiyonlar Ligi’nde oynayacak olan Beşiktaş’ın şartlar ne olursa olsun Gökhan Zan’ı elinde tutması gerekirdi. Beşiktaş hatalar yapmaya devam ediyor.

Hiç yorum yok: