BİY

29 Haziran 2009 Pazartesi

Usual Comeback !!!


Konfederasyon Kupası finali skora bakıldığında nefesleri kesen bir maç izlenimi veriyor. Ama aslında bunu söylemek çok doğru değil. Çünkü A.B.D 2-0 öne geçmiş olmasına rağmen Brezilya öyle bir top oynadı ki maçı çevirmesini sürpriz olarak değerlendirmek saçma olur.

Maça gelecek olursak Brezilya sanki Dünya Kupası elemelerinde kendi sahasında zayıf bir takımla karşılaşıyormuş gibi başladı maça. Dört bir yandan A.B.D kalesini abluka altına almaya çalıştı. Rakibini boğmak istedi, bütün riskleri aldı. Ama A.B.D şok bir golle öne geçmeyi başardı. Brezilya bir taneden bir şey olmaz deyip aynı tutumunu sürdürmeye devam edince A.B.D ikinciyi de sıkıştırdı ve işin rengi değişti. Brezilya ilk yarıda istediği oyunu sergileyemezken A.B.D sınırlı sayıda girdiği pozisyonlardan tehlikeler yarattı.

İkinci yarının birinci dakikasında Luis Fabiano golü atınca Brezilya maçı çevireceğinin sinyallerini vermeye başladı. A.B.D'yi kendi yarısahasına hapsetti adeta, nefes almalarına bile izin vermediler neredeyse. Dakikalar 74'ü gösterdiğinde Kaka soldan müthiş geldi ve Luis Fabiano beraberliği sağladı. 84'te bir duran top organizasyonunda Lucio golü atarak takımına kupayı getirdi.

Doğrusunu söylemek gerekirse A.B.D'nin bu futbol anlayışıyla Brezilya'yı yenmesi zaten çok zordu. Önde olduğu dakikalarda ileride iki adam bırakıp orta sahada bunların yapacağı tek topla kontraya çıkmaya çalışmaktan başka bir şey yapmadılar. Brezilyalı futbolcular da enayi değiller her seferinde aynı tuzağa düşsünler. 46'de gelen gol olmasaydı maç belki daha farklı olabilirdi diye düşünebilirsiniz ama bence en fazla uzatmaya giderdi ve yarım saat Brezilya'nın öne geçmesine yeterdi.

Sonuç olarak Brezilya çok rahat bir şekilde kazanabileceği maçı zora sokarak da olsa kazanmasını bildi ve Konfederasyon Kupası'nı müzesine götürmeyi başardı.

Hiç yorum yok: