BİY

4 Mart 2009 Çarşamba

Bülent Uygun ve Stratejik Açıklamaları


Bülent Uygun gün geçtikçe özellikle Galatasaray ve Beşiktaş taraftarlarına daha antipatik gelen bir teknik direktör oldu çıktı. Bense Fenerbahçe'ye verdiği hizmetlerden ötürü kendisini antipatik bulamıyorum, ama yine de kendisinden çok hoşlaşmadığımı belirteyim.

Bülent Uygun'un en son yaptığı "5 yeriz 7 yeriz 6 yemeyiz, 7 yeriz 9 yeriz 8 yemeyiz" açıklaması basında ve bloglarda oldukça yankı buldu. Özellikle Galatasaraylı arkadaşlar öyle bir noktaya geldiler ki, Sivas'ın başarısının Anadolu takımlarının yol vermesinden kaynaklandığını iddia dahi ettiler. Oysa Sivasspor her hamlesini düşünerek atan bir kulüp. Bilica ile Kamanan'ın transferli buna iyi bir örnek teşkil ediyor. Her neyse bu konuyu kapatalım bu yazıdaki amacım Sivasspor'u ve Bülent Uygun'u savunmak değil zira.

Bazı arkadaşlar 2005-2006 sezonunda Fenerbahçe'nin tüm takımların antipatisini kazandığını ve bunun sonucunda da şampiyonluğu kaybettiğini yazmışlar. Bu tespitlerinin doğru olduğu bir gerçek. Bülent Uygun'un da bu açıklamalar yüzünden şampiyon olamayacağını söylemişler. Fakat unuttukları bir şey var ki o da Fenerbahçe Türkiye çapında taraftarı olan bir İstanbul kulübü, Sivasspor ise bir Anadolu takımı. Ayrıca Bülent Uygun'un açıklamaları da sadece büyük takım taraftarlarına (özellikle Galatasaray ve Beşiktaş) antipatik geliyor. Anadolu takımlarınınkilerine değil. O yüzden Sivasspor ligdeki tüm takımların antipatisini kazanmıyor.

Son olarak Bülent Uygun'un açıklamalarının neden stratejik olduğunu da söyleyelim. Futbol lügatımıza yerleşmiş bir laf vardır "Şampiyonluk Anadolu'dan geçer" şeklinde, (Ki bunun en güzel örneği herhalde Fenerbahçe'dir. Derbilerde başarılı olmasına rağmen diğer takımlara kaybettiği puanlar Fenerbahçe'nin şampiyon olmasına köstek olmuştur geçen yıl.) Bence Bülent Uygun bunu bildiği için yaptığı açıklamalarla büyük takımları karşısına alıp Anadolu kulüplerini yanına çekiyor. Bu da ister istemez Anadolu takımlarının Sivas'a başka büyüklere başka futbol oynamasına sebep olabiliyor. Bülent Uygun ve Sivasspor size ne kadar antipatik gelse de her şeyde olduğu gibi basın açıklamalarında da doğru adımlar atıyorlar.

Hiç yorum yok: