BİY

13 Mart 2009 Cuma

Fenerbahçe Kendini Yaktı


Yazımın başında öncelikle Kocaelispor'un hakkını teslim etmek istiyorum. Hak ettikleri 1 puanı aldılar.

Gelelim Fenerbahçe'nin puan kaybının nedenlerine. Başlıkta "Fenerbahçe Kendini Yaktı" ifadesini kullandım. Bunun sebebi de Carlos'un 2. dakikadaki golü. Erken gelen gol Fenerbahçeli oyuncuların oyun disiplininden kopmasına sebep oldu. Maç boyunca Fenerbahçe hiç bir organize atak girişiminde bulunmadı. Ahmet Çakar gibi olacak ama "Bakın bulunamadı demiyorum bulunmadı diyorum". Maç 1-1 olana kadar geçen sürede maçın tek hakimi Kocaelispor'du. Ama Fenerbahçe'nin kötü oynamasının sebebi kesinlikle Kocaelispor değil Fenerbahçe'nin kendisiydi. Eğer Kocaelispor olsaydı Fenerbahçe 1-1 den sonra 2 net pozisyona giremezdi. Fakat ne olursa olsun Fenerbahçe'nin kötü oynamış olması Kocaelispor'un 1 puanı hak etmediğini göstermez.

Peki maç esnasında bunlar olurken "DEDE" kenarda ne yaptı ? Cevap veriyorum "SAÇMALADI". Kocaelispor oyunun hakimiyken ilk önce sarı kart gören Selçuk'u oyundan aldı. Bu değişiklik mantıksız olmayabilir. 5 dakika sonra Guiza'ya şans vermek adına sanki maç kopmuş gibi orta sahadan Uğur Boral'ı oyundan aldı. Fenerbahçe 2 oyuncu değişikliği hakkını kullandığında 1-0 öndeydi ve işin garibi o dakikaya kadar oyuna hiç bir katkısı olmayan Colin Kazım'ı almadı. Fenerbahçe de 2 oyuncu değişikliği hakkını boşa kullanmış oldu. Colin Kazım ise bitime 15 dakika kala protestolar eşliğinde oyun alanını terketti. 1-0 önde olan takım 75'te tüm oyuncu değişikliği haklarını kullanmış oldu.

Fenerbahçe, Trabzonspor-Galatasaray maçının oynanacağı haftada yaptığı puan kaybıyla "Fenerbahçe şampiyon olabilir mi ?" sorusunun cevabını verdi. Aragones de yaptığı oyuncu değişiklikleri ile İspanya gibi bir takımı Avrupa Şampiyonu yapmak için teknik direktör lisansına sahip olmanın yeterli olduğunu kanıtladı. Son sözüm Fener taraftarına " Umutlanmayım arkadaşım, umutlanmayın ki yaşadığınız hayal kırıklıkları büyük olmasın."

Hiç yorum yok: