BİY

3 Mayıs 2009 Pazar

ZULÜM !!!


Haftalardır beklenen El-Classico en sonunda oynandı ve Barcelona'nın ne kadar zalim bir takım olduğunu gördük. Real Madrid Juande Ramos'un gelmesiyle müthiş bir seri yakalamış ilk maçında Barcelona'ya Nou Camp'ta yenildikten sonra sadece 1 kez berabere kalmış ve 12 puan farkı 4'e kadar indirmeyi başarmıştı. Ama Barcelona Real Madrid'in emeklerini hiçe sayarcasına bir futbol oynadı bu akşam. Adeta futbol dersi verdi.

Maça baktığımız zaman dengede başladı gibi gözüktü. İki takımda hücumda etkili olma çabası içerisindeydi. Real Madrid 1-0 öne geçmesine rağmen üstünlüğünü koruyamadı ve Barcelona 10 dakikada skoru 1-2 yaptı ve oyun o dakikadan sonra Barcelona'nın istediği gibi oynanmaya başladı. Ortasaha'daki tüm topları Barcelona kazanıyor pozisyonlara giren taraf Barcelona oluyordu. Nitekim Barcelona 3. golü de attı ve soyunma odasına rahat gitti. 2. yarıya Real Madrid bulabileceği erken bir golle maçı çevirebileceğinin farkında olarak başladı. 56. dakikada skoru 2-3'e getirdiler ama ilk golde olduğu gibi sevinçleri yine kursaklarında kaldı ve Henry skoru 2-4 yaptı. Bu skor maçı öyle bir noktaya getirdi ki artık Barcelona her geldiğinde tehlikeli olacaktı ve öyle de oldu. Barcelona Messi ile 5'ledi. Ardından Real Madrid tarihine kara bir leke olarak geçecek Barcelona'nın ligdeki 100. golü Pique'den geldi.

Barcelona da etkisiz olan bir tek Eto'o vardı. O da Real defansının tutabildiği tek isimdi zaten. Messi ile Henry Real'i perişan ettiler. Artık bundan sonra Barcelona için "Şampi" ifadesini kullanmak yanlış olmayacaktır. Real Madrid'in de bu farklı mağlubiyetten sonra lig 2.liği ile yetineceğini düşünüyorum. Hepsi bir yana bu maç Capello'ya iyi bir kapak oldu en çok da ona sevindim.

Hiç yorum yok: