BİY

23 Nisan 2009 Perşembe

Aziz Yıldırım'a Açık Mektup


Sivas maçı bitti ve Fenerbahçe kupada finale kaldı. Rakibi de Beşiktaş olunca yeni adıyla Avrupa Ligi'ne eski ve mevcut adıyla UEFA Kupası'na katılmayı garantiledi. Hepimizin bildiği gibi sezon sonunda Fenerbahçe'de kongre yapılacak. Bu haftasonu ise Yüksek Divan Kurulu var ve Aziz Yıldırım'ın aday olup olmayacağını açıklaması bekleniyor. Kuvvetle muhtemel Aziz Yıldırım aday olacaktır. Ben de Aziz Yıldırım'ın aday olacağını ve olduğu takdirde seçilmesinin kesin olduğunu düşünerek aşağıdaki mektubu yazmaya karar verdim.

Sn. Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım;

Bir Fenerbahçeli olarak futbol takımının bu sezonki durumundan memnun değilim. Bu memnuniyetsizlik benim için beklenmeyen bir şey değildi. Transfer döneminde yapılan hatalar zaten Fenerbahçe'nin bu sezon başarılı olmasının pek mümkün olamayacağının bir göstergesiydi. Aslında yanlışlar bu sezonun yanlışları değil. 100. yılda bile transferin son haftası 4 tane yabancı futbolcu transfer ettiniz lig başladıktan 2 hafta sonra. O sezon rakiplerin bizden daha kötü durumda olması başta Tuncay Şanlı olmak üzere futbolcuların hem 100.yıldan dolayı hem de önceki sene kaybedilmiş şampiyonluktan dolayı hırslı bir şekilde oynamaları o sene şampiyonluğu getirdi. Ertesi sene ise bu seneye de sirayet eden hastalık baş gösterdi " Maç Seçme Hastalığı". Ligde Allah'a emanet gidilirken Kadıköy'de alınan İnter galibiyeti işin rengini değiştirdi ve Şampiyonlar Ligi'nde çeyrek finale uzanan bir başarı elde edildi. Fakat Chelsea'yi, İnter'i, Sevilla'yı yenen futbolcular Bursa'ya İ.B.B'ye Ankaraspor'a puan kaybettiler ve sonucunda şampiyonluk gitti. Siz de " Bizim bu sene yürüye yürüye şampiyon olmamız gerekirdi." diyerek Zico'yu gönderdiniz ve belki de hatalar zincirini başlattınız. (Aslında zincir MALdonado transferi ile başlamış da olabilir.) Daha sonra 500 bin Euro'ya sebep takımın en istikrarlı en verimli oyuncusu Aurelio'yu "O'na 2.5 milyon Euro verirsek takımdaki dengeleri bozarız." diyerek gitmesine sebep oldunuz ve yerine periyodik olarak her 5 maçta 1 sakatlanan Emre Belözoğlu'nu getirdiniz hem de yıllık ücreti Marco'nun istediğinden 2 milyon Euro fazlasına. Ayrıca 5 milyon Euro bonservisi de eklemek lazım. Daha sonra İspanya'yı Avrupa Şampiyonu yapan Aragones'i ve o takımda yedek bekleyen İspanya Ligi gol kralı Guiza'yı aldınız. Bu isimlere ilk başta hatalı tercihler demek çok doğru değildi belki de. Ama sonra görüldü ki Aragones Fenerbahçe'de hocalık yapması doğru bir isim değil. Guiza'ya her şeye rağmen bir lafım yok. Gerek futboliçi gerek futboldışı çok sorun yaşadı. Aragones gelince orta sahaya Aurelio'nun yerine bir adam almak gerekiyordu. Aragones milli takımdan oyuncuları Senna ve Alonso'yu istedi. 31 yaşındaki Senna için 25 milyon Euro'lardan bahsedilmesine rağmen haftalarca peşinden koştunuz. Alonso ise Liverpool'da yeniden Benitez'in gözüne girince siz Selçuk ve Deniz'den hiç bir fazlası olmayan Josico diye bir adamı transfer ettiniz. Tabi böyle bir transfer döneminin sonucunda da takımın bu sezon başarılı olabileceğini düşünmek abesle iştigal etmek anlamına geliyordu. İlk önce Şampiyonlar Ligi gitti, sonra ligde bir ara bir seri yakalanmış olsa da sonra yine gerilere düşüldü ve bu hafta havlu atıldı. Bir tek kupa kaldı ve orda bir şekilde finale kadar gelindi ama kupayı almak Fenerbahçe'nin başarılı olduğu anlamına gelmez.

Sayın Başkan;

Büyük ihtimalle aday olacaksınız. Peki seneye çok farklı bir Fenerbahçe izleyebileceğimizin sözünü verebilir misiniz? Josico gibi MALdonado gibi gereksiz transferler yapmayacağız eli yüzü düzgün bir takım kuracağız diyebilir misiniz? Ya da futbolcuların maç seçmediği, her maça aynı önemi verdiği ve rakibini ciddiye aldığı bir takım taahhüt edebilir misiniz? Hatalar yaptığınızı kabul edip seneye aynı hataları yapmayacağınızın garantisini verebilir misiniz? Fenerbahçe taraftarına mutluluğun resmini çizebilir misiniz? Sayın Başkanım!

Herhangi bir Fenerbahçe taraftarı.

2 yorum:

tayfun gökalp dedi ki...

yeni soluk getirdin hacım blogçuluğa

Alper Öcal dedi ki...

Fenerbahçe'nin transferden de öte çok temel sorunları var.

Aşağıdaki lafı edebilen ama iş başa düştüğünde bununla yüzleşemeyen bir başkanı var. Önce bununla yüzleşsinler, transfer kolay.

"eğer kazanılan bir takım başarılar nedeniyle, bir takım başarısızlıkları göz ardı etmeye, tolere etmeye kalkarsak, bunu Fenerbahçe'de gelenek haline getiririz ki, bu da Fenerbahçe'nin geleceği açısından çok büyük bir tehlike oluşturur"