BİY

12 Haziran 2009 Cuma

Claude Makelele


Florentino Perez başkanlığa gelir gelmez verdiği sözleri bir bir tutmaya başladı. 3 gün içersinde önce Kaka'ya 65 Milyon Euro sonra Cristiano Ronaldo'ya 94 Milyon Euro bonservis bedelleri ödeyerek 160 Milyon Euroluk transfer yaptı. Herkes de "Zenginin malı züğürdün çenesini yorar." hesabı bu tranferleri konuşmaya başladı. Esasında Perez'in Real'in başkanı olması iyi oldu. Artık transfer dönemleri daha renkli olacak.

Florentino Perez ilk kez başkan olduğunda 2000-2003 arasında Real Madrid oldukça başarılıydı. Real'in 2 şampiyonluğu 1 tane de Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu vardı. Fakat 2003'teki şampiyonluk kutlanırken Del Bosque'nin takımdan ayrıldığı açıklandı. Nedeni transferde hiç söz sahibi olmamasına tepki göstermesiydi. Ne kadar doğru olduğu bilinmez kendisinin "Biraz da savunmaya yönelik oyuncu almamız lazım." dediği iddia edilir. Onun arkasından Makelele maaşına zam talebi reddedilince takımdan ayrıldı. Makelele'nin takımdan ayrılması Los Galacticos için sonun başlangıcı olacaktı.

Florentino Perez o yaz Beckham'ı aldı ama, takımın savunması çökmüştü. 2004'te Arsenal'den dönemin en iyi defansif orta saha oyuncusu Patrick Viera'yı almak istedi ama maaş konusunda anlaşamıynca transfer gerçekleşmedi. Florentino Perez'e göre defansif oyunculara çok para vermeye gerek yoktu. Makelele'nin boşluğu bir türlü doldurulamayınca Real Madrid eski günlerini arar olmuştu. Real Madrid 3 sene kupa alamadı ve 2006 Şubat ayında Florentino Perez takımdan ayrılmak zorunda kaldı.

Real Madrid orta sahasına baktığımızda Makelele'nin yerinde oynayan Lassana Diarra, Fernando Gago, Royston Drenthe ve Mahamadou Diarra var. Bu 4 futbolcudan Gago ve Drenthe'yi toplasan 1 Makelele etmez. Bu durumda iş Diarra'lara kalıyor. Eğer onlar Makelele'nin yaptığı işi yapamazlarsa Cristiano Ronaldo, Kaka ve belki de önümüzdeki günlerde daha nice yıldızların transfer olacağı Los Galacticos hayalkırıklığı yaratabilir. Tabi hala Perez savunma oyuncuları için aynı şeyleri düşünüyorsa.

2 yorum:

nikolatesla dedi ki...

iyi ama drenthe defansif orta saha değil ki? kendisinin esas mevkisi sol bektir. yani lassana ile makelele'yi toplayınca da drenthe etmiyor bu mantıkla

ilquer dedi ki...

Doğrudur Drenthe'nin asıl mevkisi sol bektir. Ama Real'de oynarken kendisini solda oynarken görmek kısmet olmadı. Belki yeni kulübünde gerçek mevkisine döner.