BİY

30 Eylül 2010 Perşembe

Bu Sefer Tecrübesizlik


Bursaspor kendi sahasında Valencia'ya 4-0 mağlup olduğunda bunun nedeninin sadece tecrübesizlik olmadığını kalite farkının da önemli bir faktör olduğunu belirten bir yazı yazmıştım. Fakat bu akşamki Rangers mağlubiyetinin nedeni sadece tecrübesizlikten kaynaklandı. Çünkü İskoç futboluyla bizim futbolumuz arasında pek fark yok hatta biz biraz daha iyi durumdayız belki de.

İlk maçtan farklı olarak Ertuğrul Sağlam bu kez oyuna santraforsuz başlamadı ve Sercan'ı ilk onbirde sahaya sürdü. Bu Bursaspor'u ilk maçtakine oranla hücumda biraz daha fazla etkili kıldı ancak Bursaspor yine de maç boyunca rakip kalede ciddi bir tehlike yaratamadı.

Rangers ise zaman zaman hücumda yüksek tempoda paslar yaparak Bursaspor savunmasının dengesini bozdu ve bu pozisyonlardan birinde Naismith iki kişinin arasından topa dokunup ağlara göndermeyi başardı. Golden sonra Bursaspor biraz sendelese de çabuk toparlandı ama istediği pozisyonları bir türlü yakalayamadı. Hatta Rangers 2. gole birçok defa yaklaştı.

Bir oyuncu değişikliği hakkını ilk yarıda Ivan Ergic'in sakatlanmasından dolayı kullanan Bursaspor ikinci yarıda oyuna Sercan ve Batalla'nın yerine Turgay ve Nunez'i aldı ama o değişiklikler de pek kâr etmedi ve maç Rangers'ın 1-0 üstünlüğüyle bitti.

Bursaspor aslında bu maçta hedeflediği bir puanı alabilirdi. Ama tecrübesizlik faktörü bunu engelledi. Bundan sonra oynayacağı 2 MANU maçı var. Manchester Utd. bu akşam deplasmanda Valencia'yı yendi. Bu demektir ki en azından Bursa'daki maç biraz daha kolaylaştı. Ama yine de işleri kolay değil.

Hiç yorum yok: