BİY

28 Eylül 2010 Salı

Fazla Abartmamak Lazım


Fenerbahçe Spor Toto Süper Ligi'nin 6. haftasında Kasımpaşa'yı Ali Sami Yen'de 6-2 yenerek "şimdilik" şampiyonluk yarışından kopmamış oldu.

Fenerbahçe 6 gollü bir galibiyet elde etti ama Fenerbahçe'de sorunların devam ettiği çok açık bir şekilde ortada. Özellikle ilk yarıda yenilen gollerde Fenerbahçe savunması başta Bilica olmak üzere SOS verdi. Onun dışında Fenerbahçe'nin attığı gollerin birçoğu da Kasımpaşa savunmasının yaptığı basit hatalardan kaynaklandı. Karşılıklı gollerin atıldığı ilk yarıda oynanan futbol da üst düzey bir futbol değildi zaten.

Fenerbahçe'de Dia çok iyi bir oyun ortaya koydu. Kanatlardan getirdiği toplarla özellikle Niang'ı pozisyonlara soktu goller attırdı. Niang 3 gol attı ama gollerin hepsi rahat gollerdi. Alex'in 2 gol atmasına rağmen performansı çok iyi değildi. Ama 100'ler kulübüne girmek adına çok önemli gollerdi.

Kasımpaşa ise bu ligin en zayıf takımı. Pozitif futbol oynamaya çalışıyorlar ama o futbolu oynamak için yeterli orta sahaya sahip değiller. İyi bir orta sahaları olmadığı için de savunmada çok hata yapıyorlar ve kalelerinde çok fazla gol görüyorlar.

Fenerbahçe bu galibiyetle lider Bursaspor'un olmasa da liderin arkasından gelen takımların ensesine yapıştı. Ancak fazla ümitvar olmamak lazım. Zira bu akşamki 6 gollü galibiyetin sebebi Fenerbahçe değil Kasımpaşa'ydı.

Hiç yorum yok: